Od kiedy pierwszy raz je przygotowałam, stały się jedną z moich ulubionych przekąsek na ciepło. I pomimo iż są kaloryczne i do najlżejszych nie należą, to
Smaki Na TalerzuŚwięta Bożego Narodzenia za nami, ale to tak naprawdę był początek imprez, bo przed nami Sylwestrowa noc, Nowy Rok i cały
Kolorowy PrzepisownikJuż niedługo Sylwester. W tym czasie na naszych stołach królują najróżniejsze imprezowe przekąski . Dziś polecam Wam pomidorki z serem i sosem czosnkowo-ziołowym . Pysznie, prosto, szybko
Słodkie okruszkiDzisiaj mamy dla Was kolejny przepis z naszej książki „Sezonowo Bezglutenowo” . Zapraszamy na lekko kwaśne a zarazem delikatne klopsiki z kapusty kiszonej z białą fasolką. Idealna
Kuchenne WariacjeWitajcie po Świętach! Mam nadzieję, że odpoczęliście, a Mikołaj obdarował Was wymarzonymi prezentami :) Dla mnie był bardzo hojny - moja kolekcja naczyń do fotografii wzbogaciła się
Chilli Czosnek i OliwaKiełbaski w cieście francuskim, szybka przekąska Kiełbaski uwielbiamy, cóż poradzić .. ale zawsze sprawdzam ich skład nim je kupię ! Kiełbaski w cieście francuskim, to szybki sposób na
Kuchnia na wzgórzuF aszerowane pieczarki to prosta i niewymagająca wiele pracy przekąska imprezowa, a za sprawą farszu z brązowego ryżu, zielonych oliwek i suszonych pomidorów nieprawdopodobnie pyszna! Jeszcze
Food SquareSkładniki: golonka wieprzowa 1 kg, nóżki wieprzowe 4 sztuki, włoszczyzna 1 pęczek, cebula 2 sztuki, ziele angielskie 6 sztuk, liście laurowe 4 sztuki, pieprz czarny ziarnistu
W Mojej Kuchni LubięŚwięta Bożego Narodzenia to szczególny czas nie tylko duchowo, ale też pod względem tradycyjnych potraw na wigilijnym i świątecznym stole
Kolorowy PrzepisownikBurak, śledź to może być całkiem genialna zapowiedz na fantastyczną sałatkę na święta czy nawet na sylwestra. Składniki : 4-5 płatów śledziowych solonych 3 ogórki kiszone
Garnkowe fanaberiePrzepis na śledzie po sułtańsku jest obecny w mojej rodzinie od lat. Tak przyrządzone Matyjasy pojawiają się obowiązkowo na każdej Wigilii i ważniejszej uroczystości rodzinnej. Nic
sierotka maRysia w kuchniWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ( + 3 GODZINY MOCZENIE ŚLEDZI ORAZ KILKA GODZIN CHŁODZENIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10 Składniki podstawowe
JejKuchniaKrokieciki francuskie z soczewicą i kaszą jęczmienną to moja propozycja na danie wigilijne, ale znacznie lżejsze, doskonałe dla dzieci (i
Kolorowy PrzepisownikKorzenne śledzie marynowane z czerwoną cebulką zrobiłam na zbliżające się Święta. Jak co roku przygotowuję śledzie na kilka sposobów, wykorzystując sprawdzone, ulubione przepisy. Szukam również nowych
Codziennik Kuchenny