Przepis na śledzie po sułtańsku jest obecny w mojej rodzinie od lat. Tak przyrządzone Matyjasy pojawiają się obowiązkowo na każdej Wigilii i ważniejszej uroczystości rodzinnej. Nic
sierotka maRysia w kuchniWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ( + 3 GODZINY MOCZENIE ŚLEDZI ORAZ KILKA GODZIN CHŁODZENIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10 Składniki podstawowe
JejKuchniaKrokieciki francuskie z soczewicą i kaszą jęczmienną to moja propozycja na danie wigilijne, ale znacznie lżejsze, doskonałe dla dzieci (i
Kolorowy PrzepisownikKorzenne śledzie marynowane z czerwoną cebulką zrobiłam na zbliżające się Święta. Jak co roku przygotowuję śledzie na kilka sposobów, wykorzystując sprawdzone, ulubione przepisy. Szukam również nowych
Codziennik KuchennySkładniki 2-3 opakowania oliwek 4-5 ząbków czosnku olej kilka suszonych pomidorów Przygotowanie Oliwki osączyć z zalewy. Włożyć do słoiczka, dodać pokrojone pomidory, zalać oliwą
Gaździnka warzyŚledź w sosie tatarskim to mistrzowskie połączenie słonawej ryby z kremowym sosem z kiszonymi górkami, marynowanymi grzybkami i cebulką. Moja ulubiona wersja świątecznego śledzika. Składniki
Pyry na GazPotrzeba matką wynalazków – pomyślcie, pojawiają się w Święta niespodziewani goście, więc przydałoby się przygotować coś na szybko np. do barszczu lub po prostu jako przekąska
Pasja SmakuTo mój pierwszy przepis na śledzie, które… nie smakują jak śledzie 😉 . Śledzie smażone w cieście smakują bardziej jak jakaś inna ryba
Kolorowy PrzepisownikPomysł na śledzie z papryką w pomidorowym sosie to moja delikatna przeróbka przepisu z zeszytu Mamy. Taką a’la sałatkę
Kolorowy PrzepisownikSkładniki: śledzie "matiasy" większe 6 sztuk, cebula biała 2 sztuki, cukier - ile potrzeba, pieprz mielony - ile potrzeba, ocet winny czerwony - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba
W Mojej Kuchni LubięRolada buraczkowa ze śledziami to moje tegoroczne odkrycie. Połączenie buraków i śledzi jest bardzo popularne dlaczego więc nie zestawić tego w nieco inny, bardziej elegancki sposób
Pieguskowa KuchniaŚledzie to skandynawska specjalność, Szwedzi przygotowują je na tysiące sposobów. Najbardziej popularny w Szwecji jest śledź marynowany w słodkiej zalewie z dodatkiem czerwonej cebuli i marchewki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!3-4 filety śledziowe z zalewy octowej 3 łyżki ćwikły 3 łyżki majonezu 3 łyżki posiekanej cebuli 3 łyżki posiekanego w kostkę jabłka Na dno salaterki
Gotowanie jest łatwe6 filetów śledziowych z zalewy octowej 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka musztardy 1 łyżka cukru szczypta chili 6 łyżek oleju 1 cebula 2 jajka na
Gotowanie jest łatweSkładniki: 1 opakowanie mrożonego szpinaku rozdrobnionego (450 g) 200 g łososia wędzonego 300 g serka kanapkowego chrzanowego 4 jajka 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła sól
czarrna od kuchni