Tak przygotowana kapusta nie zastąpi zapewne tradycyjnego bigosu :) Składniki : średnia główka białej kapusty sok jabłkowy 1 jabłko - kwaskowe 1 cebula masło klarowane sól, pieprz czarny, majeranek, cukier marchew, łodyga selera naciowego natka, koperek Przygotowanie : Kapustę poszatkować, marchew i jabłko zetrzeć na tarce, cebulę i seler pokroić w kostkę Kapustę przełożyć do garnka, zalać zimną wodą- kapustę pogotować krótko by straciła chrupkość i odcedzić z wody na sicie Do odcedzonej kapusty wlać pół ... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula