przystawki zimne - 1432 przepisów (strona:11/96)

Zimne cannelloni z mozarellą, ricottą, bakaliami i szynką parmeńską 171

kocham tą śródziemnomorską kuchnię. Z chęcią mogłabym mieszkać w tym bogatym kulinarnie i nie tylko kraju. Z wszystkich włoskich dań na szczególną uwagę zasługują anipasti, czyli przystawki, dlatego ja na konkurs przygotowałam zimne cannelloni z delikatną mozarellą bakaliami i szynką parmeńską, nie chwaląc się wyszło obłędnie pyszne! Trochę jest z nimi zabawy,ale warto.  Doskonały pomysł na letnią

Wanilia i Kardamon
Zimne nóżki wieprzowe 143

Dzisiaj czas na polską kuchnie. Klasyka pośród klasyk jeśli chodzi o przystawkę. O czym mowa… Oczywiście o zimnych nóżkach. Są różne wersje zarówno z mięsa drobiowego, jak i z samych warzyw. Ale ja dzisiaj postawiłam na tradycyjne, czyli z wieprzowiny. Zimne nóżki wieprzowe: około 10 sztuk 2 golonki 2 – 3 nóżki wieprzowe duża marchewka pietruszka kawałek selera

PatiGotuje
Big Adriano – klimatyczne miejsce, ale… 222

planszowe, a przy okazji coś przegryźć. Nie wspomniałem, ale do każdego zamówienia podawana jest miseczka z popcornem. Plusy fajny i klimatyczny wygląd lokalu dogodny dojazd smaczne przystawki możliwość grania w planszówki Minusy zimne składniki na pizzy nieestetyczne podanie pizzy, brak „łopatki” do nakładania   Pamiętajcie proszę jednak, że każdy ma inny smak i ta powyższa recenzja jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wielkanocna galareta drobiowa - babeczki 154

Barwne galaretki drobiowe w kształcie babeczek mogą być dodatkową ozdobą stołu wielkanocnego. Można je zrobić niejako przy okazji przygotowywania sałatki, czy gotowania bądź smażenia mięsa drobiowego

Przepisy Kulinarne
Tatar ze śledzia 237

Tatar ze śledzia to fajna i prosta przekąska lub oryginalny starter na przyjęcie do zaostrzenia smaku. Składniki (na 3 sztuki) : 3 płaty śledzi a'la Matias

Mechanik w kuchni
Soczyste burrito 226

grillową lub zwykłą patelnię. Mają się mocno zagrzać, ser w środku musi się rozpuścić. Gotowe burrito kroimy ostrym nożem po skosie na pół, otwieramy zimne piwo. Zdrówko!   Ta porcja to przystawka lub lunch dla 4 osób, obiad dla dwóch, albo syty, wielki obiad/kolacja dla jednego głodomora.   Burrito można w całości zamrozić (na max 3 miesiące

Karo in the Kitchen
Sylwestrowa przekąska z awokado i krewetek o smakach południowej Kalifornii 276

się do drinków z wódką, piwa a nawet wina. Możecie podać samodzielnie jako przekąskę, a także jako przystawkę do obiadu lub kolacji. Wykonanie przepisu nie zajmie wam więcej niż 30 minut. Do dzieła, bo do nowego roku zostały już tylko 2 dni! Zimna przekąska z awokado i krewetek Składniki (na 1-2 osoby) : 1 duże awokado 1 zielony ogórek (najlepiej

Jem więc Jestem
Sylwestrowa przekąska z awokado i krewetek o smakach południowej Kalifornii 229

się do drinków z wódką, piwa a nawet wina. Możecie podać samodzielnie jako przekąskę, a także jako przystawkę do obiadu lub kolacji. Wykonanie przepisu nie zajmie wam więcej niż 30 minut. Do dzieła, bo do nowego roku zostały już tylko 2 dni! Zimna przekąska z awokado i krewetek Składniki (na 1-2 osoby) : 1 duże awokado 1 zielony ogórek (najlepiej

Jem więc Jestem
Masełka smakowe, pachnące i kolorowe 128

czosnku i szczyptą soli I już! Praktyczny zestaw do podawania przystawek, złożony z czterech kwadratowych naczyń oraz podstawki. Świetnie sprawdzi się do serwowania zimnych przekąsek, dipów czy past, ale może służyć również do podania ciepłych przystawek. Emalia, którą powlekane są naczynia Staub , to szklista emulsja wielokrotnie nakładana na żeliwne naczynie, a potem wypalana w temperaturach sięgających nawet 1000 stopni

Latosiowydom
Śnieżny puch- ciasto bez pieczenia! 591

Sernik na zimno z kokoskami. Biała piwonia. Śnieżny puch to lekkie ciasto bez pieczenia, coś pośredniego między sernikiem, a ptasim mleczkiem domowej roboty. Wygląda bardzo efektownie

dolcevitainmykitchen
Małe frittaty z jarmużem i kozim serem 136

Frittaty są najsmaczniejsze  ciepłe, krótko po wyjęciu  z pieca. Ale zimne, z dodatkiem np sałaty też się dobrze sprawdzą jako przystawka lub przekąska. Polecam!Przepis pochodzi ze strony The Kitchnskładniki (na 8 mini frittat)2 szklanki posiekanej kapusty (jarmużu)1 ząbek czosnku, pokrojone w cienkie plasterki3 łyżki oliwy z oliwek1/4 łyżeczki płatków czerwonej papryki8 dużych jaj1/4

Stare Gary
Ogórki konserwowe ( korniszony ) 273

troszkę przesadziłam, ale każdy ma "swój" sposób na korniszony.U mnie od lat ten sam przepis.Dziś dzielę się nim z Wami. Tak więc, róbcie zapasy. A zimną wykorzystujcie konserwowe ogórki do sałatek, kanapek, przystawek lub zjadajcie samodzielnie :) Zalewa do ogórków:( na około 2-2,5kg ogórków )* 9 szklanek wody* 1 szklanka octu 10%* 3 łyżki soli* 5 łyżek cukruDo

kolorowotorcikowo
Chłodnik Rodziny Podlasków. 168

Chłodnik Rodziny Podlasków. Chłodnika robić nie zamierzałam. Botwinki nie mam, lato za zimne, poczekam na wyjazd do Polski i obiadki mojej Mamy. Już ona ma

dolcevitainmykitchen
Zestawienie - zimna płyta na świąteczny lub sylwestrowy stół (12 propozycji) 829

oczarowania bliskich nowym daniem, które jest nie tylko smaczne, ale także efektownie wyglądające! W dzisiejszym zestawieniu chcę pokazać jak prosto możemy przygotować pyszne mięsa na zimną płytę i jak ciekawie może wyglądać i smakować przystawka. Sami zobaczcie, że jest nie tylko prosto, ale także pięknie i smacznie! Aby przejść do przepisu wystarczy kliknąć w jego tytuł lub zdjęcie :) 1. Pasztet

Kolorowy Przepisownik
Zimne sosy do mięs, wędlin, ryb i jajek 371

Serwując zimną płytę warto wzbogacić ją o majonezowe sosy, które świetnie współgrają z wędlinami, mięsem i rybami. Również tymi z grilla. Polecam! Majonezowy dip do ryb

Smakołyki Asi
Galaretka z czerwonego barszczu 215

barszcz zapraszam  tutaj . Myślę, że  przygotowana na tradycyjnym, czystym barszczu na wędzonce będzie równie smaczna (przepis znajdziesz  tutaj ). Czerwone galaretki to świetna przystawka i pięknie będą się prezentować w każdym zimnym bufecie! Składniki: 500 ml barszczu 1 łyżeczka agaru lub zamiennie 6 płatków żelatyny lub 6 łyżeczek żelatyny Wykonanie: przygotować barszcz wg ulubionego przepisu (przepisy patrz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tatar wołowy, befsztyk tatarski 415

Tatar to jedna z moich ulubionych przystawek.  Mogłabym go jeść chyba każdego dnia.  W przygotowaniu nie jest zbyt skomplikowany, więc polecam go każdemu krwiożercy

Jemy Pijemy
Rostbef długo pieczony 207

gotowe.Przed podaniem, odkroić od mięsa kość ( będzie idealna na wywar) rostbef pokroić na plastry, polać sosem, podawać z obsmażonymi ziemniakami , frytkami lub puree ziemniaczanym.  Zimny rostbef , pokrojony w cienkie plastry jest znakomitą przystawką Można go wtedy podać z sosem zrobionym na bazie majonezu (najlepiej domowego), ziół i kaparów lub korniszonów np z takim. Smacznego

Stare Gary