przystawki zimne - 1432 przepisów (strona:17/96)

Menu sylwestrowe czyli jedzenie na Sylwestra 619

tortowe kanapki . Potem wystarczy zrobić jedno lub kilka nadzień i przełożyć nimi kanapki. Efektowna zimna przekąska już gotowa! Właściwie moje tegoroczne menu sylwestrowe można przygotować wcześniej, a w Sylwestra jedynie dokończyć. Dlatego ja już mam przygotowany sos romesco , który wykorzystam do nadzienia francuskiego ciasta. Przystawki z francuskiego ciasto to najszybsze i najprostsze przekąski na ciepło. Popularne zarówno wśród dorosłych

codojedzenia
Nadziewane szyjki drobiowe 183

https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Tak przygotowane szyjki rewelacyjne nadają się na danie obiadowe lub zimną przekąskę. Moja rodzina podjada je także ze świeżym pieczywem

Di gotuje
Sałata z gruszek i fig z sosem z sera pleśniowego 164

pleśni i dorzucamy do sera pleśniowego z winem. Dodajemy pieprz do smaku. Ciepłym (zimny sos tężeje!!!) sosem polewamy przygotowaną sałatę z gruszkami i figami, posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Podajemy od razu. Sałata z gruszkami i figami z sosem z sera pleśniowego może być przystawką, ale jeśli podamy ją w dużej ilości może nasycić także jako danie główne.   Post Sałata

Pociąg Do Kuchni
Galareta drobiowa 171

Galareta to danie , które robimy  w sposób zaplanowany lub po prostu wykorzystujemy rosół i mięso , które nam zostało. Moje zimne nóżki powstały wg/ drugiej

W kuchennym oknie Ewy
Galette pomidorowo - bazyliowe 183

obiadowe (w oryginale mamy 6-8 porcji, ale to może na przyjęciu lub jako przystawka, albo dla jakiegoś wróbelka:P)Składniki: 230 g mąki pszennej 1 łyżka (14 g) cukru 33 g kaszki kukurydzianej lub manny (u mnie manna) 1/4 łyżeczki soli 113 g zimnego masła, pokrojonego w kostkę 75 ml maślanki i trochę do posmarowania ciasta 2-3 duże

Chilli Czosnek i Oliwa
Schab ze śliwką z szynkowaru 343

minut. Po tym czasie wyjmujemy szynkowar z garnka i wkładamy do zimnej wody. Po wystudzeniu schładzamy w lodówce najlepiej całą noc. Następnego dnia schab kroimy i układamy na półmisku, przystrajamy i zalewamy galaretą (tak jak u mnie) lub podajemy jako wędlina. Kategoria: Danie główne , Mięsne , Przystawki Tagged: schab w galarecie , schab ze śliwką , schab ze śliwką w galarecie , szynkowar

Mam apetyt na ...
jajka faszerowane rybką w pomidorach... 203

ryba w puszce w pomidorach 1 sztuka, papryka ostra 1/2 łyżeczki, koperek 1/2 pęczka, sos majonezowy chrzanowy - ile potrzeba, szczypiorek,papryka do dekoracji jajka ugotować na twardo, przelać zimną wodą i obrać ze skorupek jajka przekroić na połowę, żółtka usunąć z białka do miski rybę w pomidorach (użyłam szprotki) wyjąć z puszki do żółtek, dodać paprykę ostrą i widelcem wszystko(...)masę łyżeczką nakładać masę do białek po żółtkach, układać na talerzu, posypać koperkiem, nałożyć sos majonezowy chrzanowy, przybrać szczypiorkiem, papryką - jajka faszerowane różnymi dodatkami i smakami są naszą ulubioną przystawką na okazje rodzinne, imprezy lub tak po prostu na kolację czy śniadanie.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Tostowe babeczki z brokułem 304

sera, to propozycja na ciepłe śniadanie albo przystawkę. Babeczki są mięciutkie i bardzo smaczne. 10 kromek chleba tostowego 1/2 brokuła 3 plastry szynki 3 jajka 3 łyżki śmietany 18% sól pieprz czarny olej rzepakowy Brokuł podzielić na różyczki i wrzucić na wrzącą, osoloną wodę. Gotować 5 min, odcedzić i zanurzyć w zimnej wodzie. W ten sposób hamujemy proces gotowania(...)nagrzanego do 180 *C i piec przez około 25 min, aż wierzch zacznie się rumienić. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Babeczki i muffinki , Dla dzieci , Na specjalne okazje , Pieczywo , Przystawki i przekąski , Zapiekanki Tagged: brokuł , jajka

https:KKuchniaMniam
Mus szparagowy z krewetkami 169

krewetkami okazał się przepyszny, bardzo ładnie się prezentuje i myślę, że może stanowić wspaniałą przystawkę na wytworne przyjęcie. Mus ze szparagów jest nieco czasochłonny w przygotowaniu ze względu na konieczność schłodzenia, jednocześnie jednak jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Bardzo go polecam, idealnie sprawdzi się jako zimna przekąska na letnie party, a goście będą nim zachwyceni! Składniki :  300g zielonych szparagów

Codzienne Gotowanie
Warszawska podróż kulinarna do Włoch w restauracji Presto Pizzerii - Trattoria - dobry sposób na poprawę humoru 166

szpinakiem, ricottą i pomidorami), włoskie desery ( Panna cotta, Tiramisu, Crema Catalana) oraz przystawki jak: Bruschetta z grillowanymi warzywami czy z świeżymi pomidorami. W karcie znajdą coś dla siebie również miłośnicy mięsa, ryb i sałatek. Do picia mamy do wyboru oczywiście wina, typowe napoje zimne: coca cola, fanta, woda gaz lub n/gaz, piwo, cydr, napoje ciepłe: kawa, herbata, grzaniec oraz

Projekty ze smakiem
Duszona i grillowana ośmiornica z chimichurri i warzywami – jak przyrządzić ośmiornicę? 215

aromatyczna, w niczym nie przypomina gumy do żucia. Dzisiejsze danie jest połączeniem ciepłego i zimnego, marynowanego i świeżego. I jest pyszne. Włochy, Portugalia, Hiszpania i Grecja – tutaj ośmiornica jest w menu na porządku dziennym. Nie podaje jej się jako głównego dania, ale jako przekąskę czy przystawkę. Zarówno na ciepło (smażoną, grillowaną), jak i na zimno (marynowaną w occie, oliwie

Karo in the Kitchen
Sałatka z młodych listków z soczewicą, burakiem i pomarańczą 156

Czy też tęsknicie już za wiosną? Im bliżej marca, tym moje serce mocniej protestuje przeciwko kolejnym zimnym dniom. W trakcie naszej wycieczki do Torunia (relacjonowanej

Chilli Czosnek i Oliwa
Karjalanpiirakat - pierogi karelskie podawane z masłem jajecznym munavoi 188

Dzisiaj zapraszam Was w podróż do Krainy Tysiąca Jezior . Ta niezwykle piękna i zimna część Europy powszechnie nie słynie ze swojej kuchni. W sumie trudno się

Food Square
Papryka nadziewana serem i cebulą 166

wystudzić. W misce wymieszać pokruszony ser feta, tarty ser żółty oraz podsmażone i zimne warzywa. Połówki papryk napełnić farszem z miski. Nafaszerowane papryki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni Celsjusza na 50 minut. Upieczone papryki podawać jako przystawkę lub jako dodatek do dań mięsnych. Papryka nadziewana serem i cebulą Smacznego

mecooks
Roladki z tortilli w smakach kilku 4291

Co tu dużo mówić, tych smaków trzeba spróbować a przygotowując je przyjęcie zachwycicie gości. Składniki  :  4 jajka 50 gr filetów anchois 2 garście roszponki

Mechanik w kuchni
Jajka w laskowej skorupie 170

mnie pod każdą postacią, uwielbiamy je, dziś zostawiam Wam propozycję na przystawkę  w formie zapiekanych jajeczek   w orzechowej panierce, na świąteczny stół ale nie tylko!     Składniki: 4 jajka 5 łyżek bułki tartej 4 łyżki mielonych orzechów laskowych 4 łyżki żółtego sera 1/2 szklanki zimnego mleka sól morska do smaku pieprz czarny do smaku 1/2 szklanki mielonych(...)przygotowania: Jajka gotujemy na twardo w osolonym wrzątku, obieramy ze skorupek. W miseczce łączymy zmielone orzechy laskowe z bułką tartą serem żółtym startym na tarce o drobnych oczkach, wlać zimne mleko, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać   Masą oblepić każde jajko panierować w mielonych orzechach wymieszanych z sezamem. Ułożyć na pergaminie w blaszce i zapiekać

Wanilia i Kardamon
Tarteletki z leśnymi grzybami 129

Małe , niezobowiązujące tarteletki są świetna propozycją na przekąski, przystawki czy przyjęcia. Wyrazisty farsz z leśnych grzybów w towarzystwie cebulki jest łagodzony smakiem masy jajeczno-śmietanowej.   Składniki (na 12sztuk) ciasto: 100g masła 100g mąki pszennej 100g mąki pełnoziarnistej 2 łyżki zimnej wody sól nadzienie: 500g leśnych grzybów duża biała cebula masło klarowane do smażenia sól, biały pieprz ząbek czosnku

Pyry na Gaz
Terrina z łososia w maku 167

blaszki z wodą. W foremce keksowej pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. Zimną terrinę (dalej w foremce) przykrywamy folią spożywczą i na noc wstawiamy do lodówki. Na drugi dzień wyjmujemy z formy i kroimy w plastry. Terrina z łososia w maku może zostać podana w plastrach, jako elegancka przystawka, czy np. w formie kanapki (sandwicha) z chlebem pumpernikiel. To potrawa dająca wiele

mojewypiekiinietylko
Chłodnik z pieczonych pomidorów 131

02.08.2018 Magda Oprócz lodów, których niestety nie mogę jeść na obiad, w te upalne dni szczyptę ochłody zapewnia mi chłodnik. Uwielbiam zimne zupy zrobione z

Smaczna Strona
Proste smażone przegrzebki 311

delikatny, słodkawy smak. Przyznam, że jak dla mnie to jest to przystawka idealna – warto spróbować przyrządzić je w domu, gdyż mogą wyjść równie dobre jak z najlepszej restauracji. Smażone przegrzebki: przegrzebki (3-5 na osobę) 2 łyżki oliwy z oliwek (do smażenia) 4 łyżki zimnego masła 1 duża szalotka 1 ząbek czosnku 1/3 szklanki białego, wytrawnego wina 2 łyżki

Poezja smaku
Miętowe rosotto 193

patelni z ognia dodać do risotto pokrojony w kostkę ser kozi i zimne masło oraz pokrojone listki mięty.Zamieszać dokładnie.Doprawić solą i pieprzem do smaku. Risotto od razu podawać. Włosi jedzą dużo sałaty do swoich dań więc do tego risotto można podać dodatkowo prostą przystawkę z rukoli w winegrecie z oliwy,musztardy i soku z cytryny doprawione sola

Sztuka gotowania w/g Samiry
Cebulowa przekąska. 148

Imprezowych przekąsek c.d.    Chrupka, przyprawiona cebula,  którą odrywa się płatkami zanurza w pysznym  Party Dip  Barbecue Prymatu. Do szklanki zimnego piwa

Malinowe Pocałunki