Soczyste i chrupiące, a do tego szybkie w przygotowaniu, bo pieczone w piekarniku. Czego chcieć więcej? No może tylko do kolekcji pieczonych ziemniaczków i ulubionej
Kuchnia z widokiem na ogródprzystawkę serdecznie polecam szparagi. Otóż jedzenie ma duży wpływ na nasze libido. Kształt szparagów, sam przywołuje seksualne skojarzenia, a smak pobudza zmysły....Do przystawki proponuje lampkę wina, lecz nie więcej, ponieważ po większej ilości zrobimy się senni. Poza tym szparagi zawierają wiele innych cennych dla naszego zdrowia właściwości(...)jakiś czas zjeść . Udanych Walentynek 😗 Składniki: ciasto francuskie 200 g, szparagi 24 szt, oliwa z oliwek 3 łyżki, czosnek 1 ząbek, zioła prowansalskie 1/4 łyżeczki, sol, pieprz czarny, jajko 1 szt, Sposób przygotowania: Zdrewniałe końce szparagów odrywamy. Następnie szparagi zalewamy wrząc ą wod ą , tak aby główki szparagów były nad powierzchnia wody. Gotujemy 3 min. Następnie szparagi przekładamy
kulinarne odsłony patiTakie świąteczne kuleczki rybne z karpia śmiało możecie przygotować na Święta. Na moim stole znajdzie się dla nich miejsce na pewno. ok 25 kuleczek
Niezły MłynekWiele z Nas często ma ochotę na pizzę, ale ta kupna ma zbyt dużo kalorii i jest tucząca. Ja przygotowałam pizzę razową, którą podaje jaką przystawkę, ponieważ ta pizza jest jak a'la waza razowa na zimno w formie trójkątnych kanapeczek. Jest o wiele zdrowsza a wierzch zdobi serek twarogowy z warzywami przygotowanymi na parze. SKŁADNIKI: Ciasto: 2 szkl. mąki(...)żytniej razowej typ 2000 3/4 szkl. ciepłej wody 1/2 łyżeczki ksylitolu 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki soli łyżeczka oleju 1 jajko 15 g. suchych drożdży Wierzch: twaróg chudy 150 g. jogurt grecki 2 czubate łyżki szczypta soli i pieprzu warzywa mrożone ( marchew, brokuł) 100 g. 1 pomidor 1/2 ogórka zielonego szczypior do obsypania METODA: Ciasto
Kuchnia PaulettesNa dzisiejszą kolację będzie jak znalazł. Doskonale sprawdza się na wszelkich imprezach, lubiana przez wszystkich szybko znika z talerzyków :) Jeśli jeszcze takiej nie jedliście, polecam! Jest
Smakołyki AsiSałatka jarzynowa to smak mojego dzieciństwa. Odkąd sięgam pamięcią była obowiązkowa podczas rodzinnych spotkań ale również na co dzień mama często ja przygotowywała. Niby zwykła sałatka
Smakołyki AsiKuchnia węgierska od zawsze jest u nas wdzięcznym tematem. By potrawa była jeszcze bardziej kolorowa, polecamy paprykę żółtą. Składniki 8 strąków papryki 100 g ryżu
R'n'G KitchenSkładniki: 10 większych ziemniaków 3 cebule 1 cebula czerwona 4-5 ząbków czosnku 250 - 300 g wędzonego boczku do smaku tymianku, lubczyku, majeranku, estragonu sól, pieprz
Gaździnka warzyMam dzisiaj dla Was sałatkę niby zwykłą ale sposób jej podania powoduje,że jest kolorowo,inaczej a na stole nawet bajecznie. Składniki: 15 dag
Niespełnione zdolności kulinarnePyszna i łatwa w przygotowaniu.Nie lubię marnować jedzenia ,więc wziąłem akurat to ,co pod ręką znajdowało się. Wyszło pysznie ,a przede wszystkim ekonomicznie. Składniki mały bakłażan
R'n'G KitchenPyszne racuchy drożdżowe na podwieczorek są dobrym pomysłem, uwielbiane przez dzieci, ale nie tylko, gdyż amatorów drożdżowych specjałów nie brakuje, w letnie, ciepłe dni mogą stanowić
kgwjanczewoRyba po japońsku, to moje ulubiona forma przygotowania ryby. Chyba nie znam osoby, której by nie smakowała. 1 kg filetów mintaja pokroić w kostkę (ok. 3x3
Jadło i czytadłoOstatnie dni karnawału to idealny moment na przygotowanie cebulowych krążków. Zastąpić mogą one sklepowe, niezdrowe chipsy. Dla urozmaicenia, krążki cebulowe podawać możecie z
kolorowotorcikoworóżnego rodzaju tortille z warzywami, oliwki, owoce charakterystyczne dla tego regionu i wiele innych. Do potraw serwowanym pieczywem były bagietki, które bardziej kojarzą się z Francją niż Hiszpanią. Na przystawkę wybrałam ser brie przyozdobiony rukolą, marynowane w przyprawach czarne oliwki, rulonik z serów żółtych z orzechem laskowym w środku, churros polane czekoladą i oczywiście bagietkę. Do picia wybrałam kawę latte(...)Wszystko było świeże i smaczne, a porcje odpowiedniej wielkości. Następnie do zjedzenia wybrałam tortilla Espanola oraz naleśnika z warzywami. Tortilla Espanola to nic innego jak omlet z jajek ze szpinakiem, grzybami, cebulką i pomidorkami. Była zimna i bardzo sucha, co psuło smak i utrudniało konsumpcję. Naleśnik również był podawany na zimno, dominowały w nim słone smaki. Na koniec posiłku
Projekty ze smakiemZdecydowanie moja ulubiona pasta. ...a to pewnie za sprawą faktu, że uwielbiam wędzonego łososia.Każdemu amatorowi łososia w takim wydaniu gorąco polecam wypróbowanie tej pasty.Jaja faszerowane
Słodka Strona