Takie pieczarki posmakują nie tylko domownikom, ale i gościom. Wyglądają trochę jak pulpeciki. Są idealne jako przekąski lub jako dodatek do dania głównego. Taka przystawka będzie hitem na każdym przyjęciu lub smaczną niespodzianką podczas obiadu. Pieczarki smażone są w cieście piwnym, nadziewane bryndzą i pachnące pietruszką. Mogą być podane z różnym ulubionymi sosami(...)sztuk Farsz – trzonki pieczarek – 150 g bryndzy – 2 łyżki posiekanej natki pietruszki – pieprz do smaku – 4 łyżki mąki pszennej Ciasto piwne – 2 jajka – 200 ml piwa – 1 szklanka mąki pszennej – 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej – sól do smaku – olej do smażenia Wykonanie: – Pieczarki umyć, wykręcić
To co kochamWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-8 Składniki: 8 ja jek, 1/2 pęczka pietruszki, 4 łyżki masła
JejKuchniaCiekawą propozycją na stół wielkanocny jest rolada ze szpinaku z łososiem, nie wymaga zdolności kulinarskich, a prezentuje się i smakuje wyśmienicie. Składniki: 450 g mrożonego szpinaku
Z notatnikaCiasto francuskie marznie bo jest mocno schłodzone, mięso z indyka jest już zmielone, ser camembert w plasterki pokroić by się chciało, ale to jeszcze za mało
Moniki Smakołykihttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Doskonała przekąska, która znakomicie smakuje na ciepło, jak i na zimno. Ciasto można doprawić według własnego smaku
Di gotujeFajne, łatwe i szybkie w przygotowaniu paszteciki. Doskonała przekąska a nawet danie główne dla niespodziewanych gości. Do tego wystarczy podać sałatkę i gotowe!!!
Jadło i czytadłoNaleśniki bezglutenowe uwielbiam, dzisiejsze są w wersji wegetariańskiej, ale jeśli chcesz to połóż na nie ulubioną wędlinę, posyp skwarkami, wszystko zależy od Twojej inwencji :) SKŁADNIKI: - 500
Kuchnia bezglutenowa LoliOk, wiec za dwa dni Wielkanoc i wiem, że wszystkie polskie gospodynie domowe od przynajmniej tygodnia zajęte są w kuchni. Zapewne pieką baby, gotują jajka, może
Jem więc Jestemhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Jest to przepis bazowy. Do pasztetu można dodać inne dowolne składniki, np.: pieczarki, boczek czy salami. 800g
Di gotujeOpcji na tatar z wołowiny jest tyle ile pomysłów w głowie ludzi, którzy zaczną go przyrządzać :) Ja podaję przepis na podstawową wersję. SKŁADNIKI: 300 g polędwicy
smacznieinatematUwielbiam sałatki z kurczakiem. Ta jest wyjątkowo smaczna. Ostry por przełamuje mdły smak kurczaka i kukurydzy. Na prawdę jest godna polecenia! podwójna pierś z kurczaka kostka
Smakołyki AsiMini burgery pieczarkowo-jajeczne przygotowałam na tegoroczny Piknik Smakosza. Przepis na nie znalazłam na blogu Lawendowy Dom. Są niebywale proste do wykonania i bardzo smakowite. Do
Pasja SmakuKiedy pierwszy raz piekłam to ciasto, podchodziłam dość sceptycznie do tego wypieku. Jednak kiedy go spróbowałam, wiedziałam że było naprawdę warto;-) Ciasto jest aromatyczne, smakiem i
Kuchnia Pełna PasjiBył już pasztet z przepisu mojej mamy. Teraz przepis z "Polskie tradycje kulinarne. Przysmaki do chleba." Pasztet mięsno - warzywny.Składniki:6 udek z kurczaka;300
MiksturownikNie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam masło orzechowe z bananami, albo czekoladą.. tak wiem połączenie mega kaloryczne:) Jednak z dawką ruchu na świeżym powietrzu
Kuchnia Pełna Pasjikażdy smarując białkiem. Wierzch i boki smarujemy rozkłóconym, pozostałym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220° C i pieczemy przez 10-15 minut. Pozostałe wycięte, najmniejsze kółka również smarujemy jajkiem i pieczemy (to bedą „czapeczki”). Resztek ciasta nie wyrzucamy. Ja poskładałam i upiekłam gwiazdki, zresztą – pozostawiam, to do Waszej inwencji. Upieczone, gorące ciastka faszerujemy podgrzanymi pieczarkami z sosem(...)pieczarek. Warto zauważyć jeszcze jedną rzecz. Dodatek do pieczarek wina Marsala, to nie jest żadna moja ekstrawagancja. Pieczarki wprost je „uwielbiają”, odwdzięczając się za to niezwykłym bogactwem smaku. Przystawka, kolacja, czy dodatek do obiadu, to już pozostawiam Wam do wyboru. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Vol-au-vent z pieczarkami brunatnymi appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkosmaczna lekko słodka ryba. To rodzaj płaskiej ryby. Idealna do panierowania. Moja rodzina przepada za panierowaną rybą zwłaszcza kiedy serwuję ją z groszkiem. Groszek ugotowany na sypko to nieodzowna przystawka do smażonej ryby . Dzisiaj jednak zrobiłam wspaniałe groszkowe puree z dodatkiem mięty. Zamiast tradycyjnych ziemniaków upiekłam żółty kalafior. Jak widzicie słońce uderzyło mi do głowy, bo na talerzu same radosne(...)przyciąga oko i pysznie smakuje. Ryba z groszkiem to jest to! Ryba z groszkiem Składniki: na 4-5 porcji 900 g filetów z gładzicy 150 g tarte bułki 2 jajka sól i pieprz do smaku olej do smażenia Groszkowe puree 400 g mrożonego groszku 100 g masła 10 listków mięty pieprzowej sól do smaku Żółty kalafior 1 duży kalafior sól
codojedzeniapożegnamy rok 2016. Na imprezie sylwestrowej nie może zabraknąć pysznego jedzonka,dlatego dziś przychodzę do Was z super przepisem na mega pyszne danie,które może pełnić rolę przystawki lub przekąski :-) mowa o krokietach ziemniaczanych nadziewanych serem żółtym oraz szynką. można podawać je z ketchupem lub dowolnym sosem albo po prostu same :-) Polecam bo są przepyszne :-) SKŁADNIKI (z podanych(...)sporych krokietów) 600g ugotowanych i zmielonych lub przepuszczonych przez praskę ziemniaków szczypta soli pieprz troszkę vegety do smaku lub wybranych ziół-mogą być np prowansalskie lub majeranek 1 jajko 3-4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 100g dowolnej szynki 100g żółtego sera panierka 1 jajko trochę wody sól pieprz mąka pszenna 2-3 łyżki bułka tarta do miski dajemy zmielone
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku