Parówki w cieście drożdżowym.
Parówki w cieście drożdżowym.
Składniki na ciasto drożdżowe.
- 40 g świeżych drożdży
- 4 łyżki ciepłego mleka
- 1 łyżeczka cukru
Z tych składników robimy zaczyn. Rozkruszy drożdże do miseczki, dodać mleko i cukier. Wymieszać i odstawić na chwilę.
- 500 g mąki
- 2 jajka (żółtka i białka oddzielnie)
- łyżeczkę soli
- 4 łyżki śmietany
- 2 łyżki oleju
- niepełna szklanka ciepłego mleka
- około 10 parówek
Wykonanie:
Mąkę umieść w dużej misce. Dodaj rozczyn drożdżowy, śmietanę, żółtka, sól olej i w... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Malinowe Pocałunki
Warto przeczytać
Idealne ciasto drożdżowe
Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?
Czytaj dalej...Autor
elwira K
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
parówki, drożdżowe, ciasto, malinowe, placki, pieczenie, jajko, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, przystawki, ciasto z białek
Inne przepisy z Malinowe Pocałunki
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję