Tarta z wołowiną i zieloną fasolką 216Składniki 400g wołowiny 3 czerwone cebule 3 ząbki czosnku 200 g zielonej fasolki szparagowej sól, pieprz, sos sojowy łyżeczka miodu 250 g mąki 115 g zimnego
Gaździnka warzy
Tymbaliki drobiowe 185Pyszna kolorowa galaretka drobiowa bardzo często gości na stołach podczas imprez czy świąt. Podana w postaci tymbalików nie tylko efektownie wygląda na talerzu, ale
magiczna kuchnia Kasi
Tarta gruszkowa z gorgonzolą i kurczakiem 184Składniki 100 g mąki pszennej 80 g mąki krupczatki 90 g zimnego masła 1/2 łyżeczki soli łyżeczka suszonego tymianku 60 ml lodowatej wody ugotowane mięso z
Gaździnka warzy
Placuszki ryżowe z pietruszką 166Jest to bardzo łatwa i szybka w wykonaniu potrawa. Można ją dowolnie modyfikować dodając swoje ulubione dodatki. Często robię ją kiedy zostanie mi z poprzedniego obiadu
Pyry na Gaz
Ryba w zalewie octowej 222ViolaPassion Po prostu ryba w occie. Pochodzę z Mazur ,a tam ryba jest na pierwszym miejscu. Składniki: około 1 kg Ryby - dowolna ale o białym
Viola cooks with passion
Zapiekane kanapki z tuńczykiem i serem pleśniowym 180Ryba tu i ryba tam :D Ale co tam...pysznie wyszło. Tuńczyk sam w sobie jest poezją i kwintesencją smaku. Tutaj jest przepysznie wyeksponowany. Ser nadaje
R'n'G Kitchen
Placki selerowe 151Polecamy taki wariant placków na bazie warzyw. Zamiast selera można zetrzeć również 300 g marchwi, kalarepy lub cukinii, albo przyrządzić placki z mieszaniny tych wszystkich warzyw
R'n'G Kitchen
Sałatka ziemniaczana z ciecierzycą 194Dobre na kolację Składniki - 2 ziemniaki ugotowane w mundurkach - 1 ugotowana marchew - 1/2 puszki kukurydzy - 2 łyżki ciecierzycy z puszki - 1 cebula - 5 plasterków szynki - 5
W królestwie smaków Beaty
Babka z kaszy kuskus z pieczarkami 213Babkę z kaszy kuskus z malutkimi pieczarkami, można samą zjadać lub z mięsem, warzywami czy z sosami podawać. Ziarna w same w sobie żółty kolor
Moniki Smakołyki
Uszka pieczone 233Uszka zawsze kojarzą się nam z gotowaniem. Dlatego dzisiaj trochę odmiany, propozycja uszek z pieczarkami wykonanych z kruchego ciasta. Jest to doskonała przekąska do czerwonego barszczyku
W kuchennym oknie Ewy
Krokieciki serowe 766Nieco inna wersja krokietów, ale jakże ciekawa! serki topione i Camembert z bułką tartą, to nietuzinkowe połączenie, by uzyskać farsz, wyśmienity w smaku, spróbujcie, tych niecodziennych
kgwjanczewo
MUFFINKI Z MIĘSA MIELONEGO 208Moja dzisiejsza propozycja to smaczna,soczysta i idealna przekąska na wszelkiego rodzaju przyjęcia.Możemy ją podać zarówno na ciepło jak i na zimno,w obu
Niespełnione zdolności kulinarne
Placki ziemniaczane cebulowe 226Dla nas placki ziemniaczane to kolejne pyszne danie naszej kuchni. Ulubiona wersja to placki z dodatkiem dużej ilości cebuli i koniecznie w towarzystwie szklanki zimnego mleka
R'n'G Kitchen
Cebulowe roladki naleśnikowe 280Wystarczy urozmaicić podstawowe składniki ciasta lub przygotować niecodzienny farsz aby zwykłe naleśniki stały się prawdziwą ucztą,polecam na lekki obiad te cebulowe roladki, dla tych którym
Wanilia i Kardamon
Wielkanocny chlebek neapolitański-casatiello napoletano 312SKŁADNIKI 500 g mąki 25 g świeżych drożdży 50 g smalcu ze skwarkami 250-300 g letniej wody 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 200 g
zielonacukinka