Składniki: 1 kg filetów z kurczaka 2 ugotowane marchewki 1 duża cebula 3-4 ząbki czosnku 30 dag pieczarek 3 łyżki bułki tartej 1 1/2 łyżki
kgwjanczewoSkładniki: pęczek botwinki 3 buraki 5 młodych ziemniaków 1 marchewka 1 kostka rosołowa 500 ml wody 2 listki laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 1 ogórek zielony
ClauditteMissCookingPasta Jajeczna to idealny dodatek do śniadania, kolacji lub jako oddzielna przekąska na świeżym kawałku pieczywa. Z poniższego przepisu powstaje najlepsza pasta jajeczna jaką jadłam. Polecam
Słodka Stronaukładamy szparagi – ilość na 1 rolon dowolna. Ja dałam po 3 sztuki, ale można mniej lub więcej. Szparagi owijamy szynką i serem tworząc ruloniki, które panierujemy dokładnie w jajku, a następnie w bułce tartej. Pozostawiamy na ok. 10 – 15 minut (panierka nie będzie odpadała). Na patelni rozgrzewamy olej, układamy po kilka ruloników i smażymy na rumiano. Nadmiar tłuszczu odsączamy(...)dekoracji użyłam kwiaty czosnku niedźwiedziego i chilli nitki. RADY: Na jeden rulon można dać po dwa plasterki szynki. Poniżej szparagi mojej Mamy. Szparagi zawijane wspaniale sprawdzą się jako oryginalna przystawka lub aromatyczna kolacja. Z dodatkiem ryżu – nie do pogardzenia również na obiad. Przepis wart wypróbowania, a szparagi „warte zachodu”. Są skarbnicą witamin i minerałów. Zawierają, między innymi – kwas foliowy
mojewypiekiinietylkoukładamy szparagi – ilość na 1 rolon dowolna. Ja dałam po 3 sztuki, ale można mniej lub więcej. Szparagi owijamy szynką i serem tworząc ruloniki, które panierujemy dokładnie w jajku, a następnie w bułce tartej. Pozostawiamy na ok. 10 – 15 minut (panierka nie będzie odpadała). Na patelni rozgrzewamy olej, układamy po kilka ruloników i smażymy na rumiano. Nadmiar tłuszczu odsączamy(...)dekoracji użyłam kwiaty czosnku niedźwiedziego i chilli nitki. RADY: Na jeden rulon można dać po dwa plasterki szynki. Poniżej szparagi mojej Mamy. Szparagi zawijane wspaniale sprawdzą się jako oryginalna przystawka lub aromatyczna kolacja. Z dodatkiem ryżu – nie do pogardzenia również na obiad. Przepis wart wypróbowania, a szparagi „warte zachodu”. Są skarbnicą witamin i minerałów. Zawierają, między innymi – kwas foliowy
mojewypiekiinietylkoszybką i ciepłą przystawkę na przyjęcie. Są łatwe w przygotowaniu i mało pracochłonne. Wystarczy wszystko wymieszać i zapiec. Smakują fenomenalnie Babeczki z kurczaka w śmietanie i ketchupie Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 100 g sera żółtego 3 łyżki śmietany 18% 4 łyżki ketchupu (u mnie Kotlin ) 1 łyżka przyprawy do kurczaka 1 jajko sól Dodatkowo: drobno posiekany koperek olej
PatiGotujemielonym to smakowita przystawka na domowe imprezy. M ożna je podać jako samodzielną przekąskę na gorąco lub jako dodatek do obiadu. Danie jest mało pracochłonne i bardzo proste w przygotowaniu, swoim pysznym smakiem zachwyci wszystkich miłośników pieczarek. Składniki na 4 porcje : 20 pieczarek 250 g mięsa mielonego 2-3 łyżki bułki tartej 1 jajko 1 cebula 2 łyżki
Smakowite Daniasosem czosnkowym stanowi świetną przystawkę na domowe imprezy. O tym , że należałoby wykonać zdjęcie przypomniałam sobie niestety dopiero po rozkrojeniu rolady, musicie więc nacieszyć się tym co jest:) Składniki 40 dag sera żółtego 5 jaj 2 łyżki majonezu 3 piersi z kurczaka 1 kg pieczarek 2 łyżki oliwy delikat do mięs, sól, pieprz Sposób Jajka ubić mikserem, dodać majonez
Kuchenne aromatykukurydziane rozdrobnić (blenderem z przystawką do rozdrabniania lub wsypać do worka i utłuc tłuczkiem do ziemniaków) na grudkowaty proszek. W drugiej miseczce wymieszać ze sobą mąkę pszenną z bułką tartą i rozdrobnionymi płatkami kukurydzianymi. Namoczone polędwiczki odsączyć z wody i panierować w następującej kolejności: najpierw w bułce tartej z mąką i płatkami, następnie w jajku z mlekiem i przyprawami
Gospodyni Miejskabrakowało mi jednak odpowiedniej przystawki (takiej nowoczesnej wersji maszynki mojego dziadka), która rozwałkowałaby makaron na cienkie placki, a także wycinała z nich makaron np na spaghetti. Na szczęście mój wspaniały, domyślny mąż sprezentował mi ją parę tygodni temu na urodziny. I tak oto zaczęłam robić własny makaron.Potrzebujemy:- 300 g mąki typu "00"- 3 jajka- łyżkę oliwyGeneralnie przyjmuje się
W mojej holenderskiej kuchniZ racji zbliżających się świąt chciałabym podzielić się z Wami przepisem mojej mamy na piernik. Cóż mogę powiedzieć, zawsze się udaje i jest bardzo smaczny:) W
Kuchnia Pełna PasjiO sosie mojo verde pisaliśmy już przy okazji "Zupy rybnej z sosem mojo verde canario" . Zazwyczaj ma on luźniejszą konsystencję dobrą do polewania jedzenia. Kiedy podajemy
SzczyptaSmaQstół ale również jako przystawka na spotkanie z przyjaciółmi. Podana ilość składników zależy tylko od naszych upodobań smakowych. Możemy użyć większej lub mniejszej ilości poszczególnych podanych składników. Ta porcja jest na średniej wielkości roladkę, na około12 plastrów/porcji. Składniki; 4 duże lub 5 średniej wielkości buraki 4 marchewki 2-3 nie za duże ziemniaki 2 jajka 1 mała cebulka
W garach u GosiBardzo szybka i prosta pasta do pieczywa. Jedna z moich ulubionych :) Pasta z rybek w pomidorach 1 puszka szprotek w pomidorach ( 170 g ) 2 jajka ugotowane
Posadzone i zjedzoneSkładniki: 1 kg.mięsa mielonego(wieprzowe lub drobiowe) 2 suche bułki namoczone w mleku i wyciśnięte 100ml bulionu 3 ząbki czosnku 2 łyżki majeranku sól,pieprz
Viola cooks with passion