Sałatka łatwa w wykonaniu i bardzo smaczna. Uniwersalna. Doskonała zarówno na codzienną kolację, świąteczne śniadanie , na domówkę czy na grilla. Moja ulubiona wśród brokułowych. Polecam :) Skladniki
Kuchnia z widokiem na ogródKochani, dzisiaj zapraszam na bardzo smaczne ciasto ze śliwkami, które udaje się nawet początkującym w kuchni. Jest przepyszne, lekkie i bardzo dekoracyjne. Ciasto do popołudniowej kawy
dolcevitainmykitchenWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 16 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-6 Składniki: 6-7 kr omek ciemnego pieczywa, 3 jajka, 2
JejKuchniaPyszna i bardzo łatwa do zrobienia sałatka. Doskonała na co dzień jak również na wyjątkowe okazje jak na przykład jutrzejsza impreza sylwestrowa. 2 pory puszka czerwonej
Smakołyki AsiFrytki z cukiii w panierce z bułki tartej i Parmezanu. Delikatne, chrupiące i bardzo smaczne. Idealne z sosem, czosnkowym przygotowanym na bazie jogurtu naturalnego. Koniecznie spróbujcie
Kuchnia bezglutenowaKolejna propozycja pieczonych bagietek z dodatkiem kiełbasy, pieczarek i czerwonej papryki. Po przepis na bagietki z mniejszą ilością dodatków zajrzyj tutaj Składniki: * 2 bagietki (użyłam
Zrób to smacznieTak dla odmiany żeby coś zrobić a się za dużo nie narobić, postanowiłam zamiast roladek z tortilli z łososiem zrobić roladę szpinakową z łososiem, zawsze jakaś
Piekielna Kuchnia PatiCzy kuchnia to tylko gotowanie? Zapraszamy Was do kącika kreatywnej kuchni. Składniki na 4 roladki : 4 kawałki cukinii ok 4 cm 4 plasterki dowolnej szynki 3
Podróż w kulinariaSkładniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 100g szynki gotowanej ( ja miałam w plasterkach ), 60g startego sera żółtego, 65g czerwonej papryki konserwowej, 10-15g słonecznika, majeranek, bazylia
W kuchni u MonikiProsta, szybka sałatka śledziowa. Takie śledzie podaje się na Szabat, a więc jest to przepis z kuchni żydowskiej. Składniki 500 g filetów śledziowych ( matiasów ) 3
R'n'G KitchenBardzo dobrze przez wszystkich znana jadalna dekoracja stołu. Prosta i zarazem efektowna. Pomysł zaczerpnięty z Biblioteczki poradnika domowego nr 9/2011 Jolanta Kasperska"Ugotuj mi mamo
Kuchenne aromatySkładniki: 1 kg filetów z kurczaka 2 ugotowane marchewki 1 duża cebula 3-4 ząbki czosnku 30 dag pieczarek 3 łyżki bułki tartej 1 1/2 łyżki
kgwjanczewoSkładniki: pęczek botwinki 3 buraki 5 młodych ziemniaków 1 marchewka 1 kostka rosołowa 500 ml wody 2 listki laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 1 ogórek zielony
ClauditteMissCookingPasta Jajeczna to idealny dodatek do śniadania, kolacji lub jako oddzielna przekąska na świeżym kawałku pieczywa. Z poniższego przepisu powstaje najlepsza pasta jajeczna jaką jadłam. Polecam
Słodka Stronaukładamy szparagi – ilość na 1 rolon dowolna. Ja dałam po 3 sztuki, ale można mniej lub więcej. Szparagi owijamy szynką i serem tworząc ruloniki, które panierujemy dokładnie w jajku, a następnie w bułce tartej. Pozostawiamy na ok. 10 – 15 minut (panierka nie będzie odpadała). Na patelni rozgrzewamy olej, układamy po kilka ruloników i smażymy na rumiano. Nadmiar tłuszczu odsączamy(...)dekoracji użyłam kwiaty czosnku niedźwiedziego i chilli nitki. RADY: Na jeden rulon można dać po dwa plasterki szynki. Poniżej szparagi mojej Mamy. Szparagi zawijane wspaniale sprawdzą się jako oryginalna przystawka lub aromatyczna kolacja. Z dodatkiem ryżu – nie do pogardzenia również na obiad. Przepis wart wypróbowania, a szparagi „warte zachodu”. Są skarbnicą witamin i minerałów. Zawierają, między innymi – kwas foliowy
mojewypiekiinietylkoukładamy szparagi – ilość na 1 rolon dowolna. Ja dałam po 3 sztuki, ale można mniej lub więcej. Szparagi owijamy szynką i serem tworząc ruloniki, które panierujemy dokładnie w jajku, a następnie w bułce tartej. Pozostawiamy na ok. 10 – 15 minut (panierka nie będzie odpadała). Na patelni rozgrzewamy olej, układamy po kilka ruloników i smażymy na rumiano. Nadmiar tłuszczu odsączamy(...)dekoracji użyłam kwiaty czosnku niedźwiedziego i chilli nitki. RADY: Na jeden rulon można dać po dwa plasterki szynki. Poniżej szparagi mojej Mamy. Szparagi zawijane wspaniale sprawdzą się jako oryginalna przystawka lub aromatyczna kolacja. Z dodatkiem ryżu – nie do pogardzenia również na obiad. Przepis wart wypróbowania, a szparagi „warte zachodu”. Są skarbnicą witamin i minerałów. Zawierają, między innymi – kwas foliowy
mojewypiekiinietylkoszybką i ciepłą przystawkę na przyjęcie. Są łatwe w przygotowaniu i mało pracochłonne. Wystarczy wszystko wymieszać i zapiec. Smakują fenomenalnie Babeczki z kurczaka w śmietanie i ketchupie Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 100 g sera żółtego 3 łyżki śmietany 18% 4 łyżki ketchupu (u mnie Kotlin ) 1 łyżka przyprawy do kurczaka 1 jajko sól Dodatkowo: drobno posiekany koperek olej
PatiGotujemielonym to smakowita przystawka na domowe imprezy. M ożna je podać jako samodzielną przekąskę na gorąco lub jako dodatek do obiadu. Danie jest mało pracochłonne i bardzo proste w przygotowaniu, swoim pysznym smakiem zachwyci wszystkich miłośników pieczarek. Składniki na 4 porcje : 20 pieczarek 250 g mięsa mielonego 2-3 łyżki bułki tartej 1 jajko 1 cebula 2 łyżki
Smakowite Daniasosem czosnkowym stanowi świetną przystawkę na domowe imprezy. O tym , że należałoby wykonać zdjęcie przypomniałam sobie niestety dopiero po rozkrojeniu rolady, musicie więc nacieszyć się tym co jest:) Składniki 40 dag sera żółtego 5 jaj 2 łyżki majonezu 3 piersi z kurczaka 1 kg pieczarek 2 łyżki oliwy delikat do mięs, sól, pieprz Sposób Jajka ubić mikserem, dodać majonez
Kuchenne aromatykukurydziane rozdrobnić (blenderem z przystawką do rozdrabniania lub wsypać do worka i utłuc tłuczkiem do ziemniaków) na grudkowaty proszek. W drugiej miseczce wymieszać ze sobą mąkę pszenną z bułką tartą i rozdrobnionymi płatkami kukurydzianymi. Namoczone polędwiczki odsączyć z wody i panierować w następującej kolejności: najpierw w bułce tartej z mąką i płatkami, następnie w jajku z mlekiem i przyprawami
Gospodyni Miejskabrakowało mi jednak odpowiedniej przystawki (takiej nowoczesnej wersji maszynki mojego dziadka), która rozwałkowałaby makaron na cienkie placki, a także wycinała z nich makaron np na spaghetti. Na szczęście mój wspaniały, domyślny mąż sprezentował mi ją parę tygodni temu na urodziny. I tak oto zaczęłam robić własny makaron.Potrzebujemy:- 300 g mąki typu "00"- 3 jajka- łyżkę oliwyGeneralnie przyjmuje się
W mojej holenderskiej kuchniZ racji zbliżających się świąt chciałabym podzielić się z Wami przepisem mojej mamy na piernik. Cóż mogę powiedzieć, zawsze się udaje i jest bardzo smaczny:) W
Kuchnia Pełna PasjiO sosie mojo verde pisaliśmy już przy okazji "Zupy rybnej z sosem mojo verde canario" . Zazwyczaj ma on luźniejszą konsystencję dobrą do polewania jedzenia. Kiedy podajemy
SzczyptaSmaQstół ale również jako przystawka na spotkanie z przyjaciółmi. Podana ilość składników zależy tylko od naszych upodobań smakowych. Możemy użyć większej lub mniejszej ilości poszczególnych podanych składników. Ta porcja jest na średniej wielkości roladkę, na około12 plastrów/porcji. Składniki; 4 duże lub 5 średniej wielkości buraki 4 marchewki 2-3 nie za duże ziemniaki 2 jajka 1 mała cebulka
W garach u GosiBardzo szybka i prosta pasta do pieczywa. Jedna z moich ulubionych :) Pasta z rybek w pomidorach 1 puszka szprotek w pomidorach ( 170 g ) 2 jajka ugotowane
Posadzone i zjedzoneSkładniki: 1 kg.mięsa mielonego(wieprzowe lub drobiowe) 2 suche bułki namoczone w mleku i wyciśnięte 100ml bulionu 3 ząbki czosnku 2 łyżki majeranku sól,pieprz
Viola cooks with passionMoże się wydawać, że to ekstremalne połączenie, jednak panuje tutaj harmonia smaków. Sos jest wyśmienity, idealnie nada się też do sałatek. Składniki 2 krótkie bagietki
R'n'G Kitchenhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pewnie każdy z Was zna, ale nie każdy pamięta... Uwielbiam klasykę. A Wy? kromki chleba (najlepiej minimum z dnia poprzedniego
Di gotujeEkspresowa propozycja przekąski na imprezę, dla niespodziewanych gości lub gdy mamy ochotę na coś małego do przekąszenia. Gotowe w 20 minut! Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (275g
Pyry na GazA oto nietypowa wersja ulubionych skrzydełek! dla ich smakoszy przepis wart wypróbowania i degustacji, polecamy, gdyż można zachwycić gości tym daniem, stanowią doskonałą przekąskę, polecamy! Składniki
kgwjanczewoteż świetną zimną przystawką. Dzięki kapuście włoskiej, którą klops jest owinięty, danie prezentuje się na stole bardzo apetycznie. Składniki: 6 liści kapusty włoskiem obgotowanych w posolonej wodzie Farsz: 1 średni kalafior 1 cebula drobno posiekana 1 łyżka masła 1 sucha bułka – namoczona i odciśnięta 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 jajko sól i pieprz Masa
Trzeci talerzNie musicie nam wierzyć na słowo, po prostu boska sałatka, kilka składników współgrających ze sobą. Wielbicielom łososia i awokado bardzo polecamy. Szczególnie polecamy użycie łososia wędzonego
R'n'G KitchenZ niedzielnego obiadu zostało mi sporo gotowanych ziemniaków. Ponieważ kopytka były w ub.tygodniu, postanowiłam wykorzystać je do ziemniaczanych kuleczek.Składniki:ugotowane ziemniaki2 łyżki mąkicebulasólpieprzjajkoodrobina majerankubułka tartaodrobina
Walijskie Pichceniebolo de caco Fot. Przystawka, dwa rodzaje mięczaków lapas grelhadas żyjące na skałach, które w muszelkach są zapiekane z masłem czosnkowym i serwowane prosto z patelni Fot. Tapas Fot. Tuńczyk Fot. Ośmiornica w oleju z cebulą Fot. Ośmiorniczka z occie winnym z papryką ostrą Fot. Śledź w oleju Fot. Tradycyjna zupa chlebowa z tymiankiem i jajkiem w koszulce Fot. Ośmiornica
Taste Of My Day