Kochani, dzisiaj zapraszam na bardzo smaczne ciasto ze śliwkami, które udaje się nawet początkującym w kuchni. Jest przepyszne, lekkie i bardzo dekoracyjne. Ciasto do popołudniowej kawy
dolcevitainmykitchenWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 16 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-6 Składniki: 6-7 kr omek ciemnego pieczywa, 3 jajka, 2
JejKuchniaPyszna i bardzo łatwa do zrobienia sałatka. Doskonała na co dzień jak również na wyjątkowe okazje jak na przykład jutrzejsza impreza sylwestrowa. 2 pory puszka czerwonej
Smakołyki AsiFrytki z cukiii w panierce z bułki tartej i Parmezanu. Delikatne, chrupiące i bardzo smaczne. Idealne z sosem, czosnkowym przygotowanym na bazie jogurtu naturalnego. Koniecznie spróbujcie
Kuchnia bezglutenowaKolejna propozycja pieczonych bagietek z dodatkiem kiełbasy, pieczarek i czerwonej papryki. Po przepis na bagietki z mniejszą ilością dodatków zajrzyj tutaj Składniki: * 2 bagietki (użyłam
Zrób to smacznieTak dla odmiany żeby coś zrobić a się za dużo nie narobić, postanowiłam zamiast roladek z tortilli z łososiem zrobić roladę szpinakową z łososiem, zawsze jakaś
Piekielna Kuchnia PatiCzy kuchnia to tylko gotowanie? Zapraszamy Was do kącika kreatywnej kuchni. Składniki na 4 roladki : 4 kawałki cukinii ok 4 cm 4 plasterki dowolnej szynki 3
Podróż w kulinariaSkładniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 100g szynki gotowanej ( ja miałam w plasterkach ), 60g startego sera żółtego, 65g czerwonej papryki konserwowej, 10-15g słonecznika, majeranek, bazylia
W kuchni u MonikiProsta, szybka sałatka śledziowa. Takie śledzie podaje się na Szabat, a więc jest to przepis z kuchni żydowskiej. Składniki 500 g filetów śledziowych ( matiasów ) 3
R'n'G KitchenBardzo dobrze przez wszystkich znana jadalna dekoracja stołu. Prosta i zarazem efektowna. Pomysł zaczerpnięty z Biblioteczki poradnika domowego nr 9/2011 Jolanta Kasperska"Ugotuj mi mamo
Kuchenne aromatySkładniki: 1 kg filetów z kurczaka 2 ugotowane marchewki 1 duża cebula 3-4 ząbki czosnku 30 dag pieczarek 3 łyżki bułki tartej 1 1/2 łyżki
kgwjanczewoSkładniki: pęczek botwinki 3 buraki 5 młodych ziemniaków 1 marchewka 1 kostka rosołowa 500 ml wody 2 listki laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 1 ogórek zielony
ClauditteMissCookingPasta Jajeczna to idealny dodatek do śniadania, kolacji lub jako oddzielna przekąska na świeżym kawałku pieczywa. Z poniższego przepisu powstaje najlepsza pasta jajeczna jaką jadłam. Polecam
Słodka Stronaukładamy szparagi – ilość na 1 rolon dowolna. Ja dałam po 3 sztuki, ale można mniej lub więcej. Szparagi owijamy szynką i serem tworząc ruloniki, które panierujemy dokładnie w jajku, a następnie w bułce tartej. Pozostawiamy na ok. 10 – 15 minut (panierka nie będzie odpadała). Na patelni rozgrzewamy olej, układamy po kilka ruloników i smażymy na rumiano. Nadmiar tłuszczu odsączamy(...)dekoracji użyłam kwiaty czosnku niedźwiedziego i chilli nitki. RADY: Na jeden rulon można dać po dwa plasterki szynki. Poniżej szparagi mojej Mamy. Szparagi zawijane wspaniale sprawdzą się jako oryginalna przystawka lub aromatyczna kolacja. Z dodatkiem ryżu – nie do pogardzenia również na obiad. Przepis wart wypróbowania, a szparagi „warte zachodu”. Są skarbnicą witamin i minerałów. Zawierają, między innymi – kwas foliowy
mojewypiekiinietylkoukładamy szparagi – ilość na 1 rolon dowolna. Ja dałam po 3 sztuki, ale można mniej lub więcej. Szparagi owijamy szynką i serem tworząc ruloniki, które panierujemy dokładnie w jajku, a następnie w bułce tartej. Pozostawiamy na ok. 10 – 15 minut (panierka nie będzie odpadała). Na patelni rozgrzewamy olej, układamy po kilka ruloników i smażymy na rumiano. Nadmiar tłuszczu odsączamy(...)dekoracji użyłam kwiaty czosnku niedźwiedziego i chilli nitki. RADY: Na jeden rulon można dać po dwa plasterki szynki. Poniżej szparagi mojej Mamy. Szparagi zawijane wspaniale sprawdzą się jako oryginalna przystawka lub aromatyczna kolacja. Z dodatkiem ryżu – nie do pogardzenia również na obiad. Przepis wart wypróbowania, a szparagi „warte zachodu”. Są skarbnicą witamin i minerałów. Zawierają, między innymi – kwas foliowy
mojewypiekiinietylko