sosem sojowym. Polecam je jako przystawkę lub jako dodatek do bulionu czy rosołu.Źródło: "Magazyn kulinarny Poradnika Domowego", nr 2/2014, s. 14. Składniki: Ciasto: 30 dag mąki szklanka gorącej wody 2 łyżki oleju sól Farsz: 25 dag mielonej wołowiny 1 marchewka 4 cm kawałek imbiru 2 łyżki posiekanej kolendry 2 łyżki sosu sojowego jajko łyżka bułki tartej chińska przyprawa
Pasja SmakuŁatwe do przygotowania i z niewielkiej ilości składników. Nadaje się zarówno na przystawkę jak i na przekąskę, a także na drugie danie :) "Farszem" można posmarować tosty i wystawić na imprezowy stolik, można także podawać farsz na krakersach - jest na prawdę wiele form podania tego pysznego nadzienia i pod każdą postacią będzie smakować :) SKŁADNIKI: na "farsz" - 4 garstki świeżego(...)oleju - ser feta - 1 średnia czerwona cebulka - kilka kropel soku z cytryny - 1 duży ząbek czosnku naleśniki : - 1,5 szklanki mąki - 1,5 szklanki mleka - 2 jajka - szczypta soli - 2 łyżki oleju - pół szklanki wody gazowanej Cebulkę kroimy w drobną kostkę i szklimy na oliwie z oliwek. Dodajemy drobno pokrojony czosnek. Następnie zielony świeży szpinak - mieszamy
dlaSmaQdekoracją Świątecznego stołu. Przystawka jest bardzo prosta do przygotowania, smaczna i zdrowa. Składniki: 15 wydmuszek szynka z kurczaka 100 g groszek marynowany 50 g marchewka ugotowana 50 g kukurydza konserwowa 50 g Dodatkowo: 500 ml bulionu drobiowego żelatyna 4 łyżeczki Krok 1 Wydmuszki powinny mieć otwór koło 2 cm po szerszej stronie jajka. Wydmuszki należy wyparzyć wrzątkiem
Różowa kuchniaDlatego ten rok chciałabym pożegnać naprawdę dobrze. Odpowiedzialna za wieczorne przystawki mam dla Was kilka pysznych i prostych (!) propozycji!Słone ciasteczka z ciasta francuskiegoSkładniki:1 opakowanie ciasta francuskiego1 słoiczek pomidorów suszonych1 mozarellakilka oliwek zielonychbazylia, mozarella250g pieczarek1 duża cebula10 plastrów salamiser (u mnie emmentaler)sól, pieprz1 łyżka masła rozbełtane 1 jajko (żółtko+białko) Przygotowanie:Nagrzewamy piekarnik
Kitchens AlphabetSałatka łatwa w wykonaniu i bardzo smaczna. Uniwersalna. Doskonała zarówno na codzienną kolację, świąteczne śniadanie , na domówkę czy na grilla. Moja ulubiona wśród brokułowych. Polecam :) Skladniki
Kuchnia z widokiem na ogródKochani, dzisiaj zapraszam na bardzo smaczne ciasto ze śliwkami, które udaje się nawet początkującym w kuchni. Jest przepyszne, lekkie i bardzo dekoracyjne. Ciasto do popołudniowej kawy
dolcevitainmykitchenWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 16 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-6 Składniki: 6-7 kr omek ciemnego pieczywa, 3 jajka, 2
JejKuchniaPyszna i bardzo łatwa do zrobienia sałatka. Doskonała na co dzień jak również na wyjątkowe okazje jak na przykład jutrzejsza impreza sylwestrowa. 2 pory puszka czerwonej
Smakołyki AsiFrytki z cukiii w panierce z bułki tartej i Parmezanu. Delikatne, chrupiące i bardzo smaczne. Idealne z sosem, czosnkowym przygotowanym na bazie jogurtu naturalnego. Koniecznie spróbujcie
Kuchnia bezglutenowaKolejna propozycja pieczonych bagietek z dodatkiem kiełbasy, pieczarek i czerwonej papryki. Po przepis na bagietki z mniejszą ilością dodatków zajrzyj tutaj Składniki: * 2 bagietki (użyłam
Zrób to smacznieTak dla odmiany żeby coś zrobić a się za dużo nie narobić, postanowiłam zamiast roladek z tortilli z łososiem zrobić roladę szpinakową z łososiem, zawsze jakaś
Piekielna Kuchnia PatiCzy kuchnia to tylko gotowanie? Zapraszamy Was do kącika kreatywnej kuchni. Składniki na 4 roladki : 4 kawałki cukinii ok 4 cm 4 plasterki dowolnej szynki 3
Podróż w kulinariaSkładniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 100g szynki gotowanej ( ja miałam w plasterkach ), 60g startego sera żółtego, 65g czerwonej papryki konserwowej, 10-15g słonecznika, majeranek, bazylia
W kuchni u MonikiProsta, szybka sałatka śledziowa. Takie śledzie podaje się na Szabat, a więc jest to przepis z kuchni żydowskiej. Składniki 500 g filetów śledziowych ( matiasów ) 3
R'n'G KitchenBardzo dobrze przez wszystkich znana jadalna dekoracja stołu. Prosta i zarazem efektowna. Pomysł zaczerpnięty z Biblioteczki poradnika domowego nr 9/2011 Jolanta Kasperska"Ugotuj mi mamo
Kuchenne aromaty