przystawki z jajek - 3000 przepisów (strona:76/200)

Chrupiące szparagi z fasolką i jajkiem w koszulce 134

ViolaPassion Bardzo szybki , i łatwy sposób na przekąskę . Składniki: 1 osoba Garść szparagów Garść fasolki szparagowej 3 łyżki masła 6 łyżek bułki tartej sól 1 jajko

Viola cooks with passion
Placki z cukinii z piekarnika 244

Jeżeli masa wyda nam się za sucha, dodać jeszcze jedno jajko. Głęboką blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Masę podzielić na 6 równych części, przenosić łyżką na blachę. Spłaszczyć, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st C. Piec 35 - 40 minut. Podawać ciepłe, lub w temperaturze pokojowej jako np przystawkę. Smacznego

Stare Gary
Tort śmietanowo wiśniowy 132

Kolejny tort, który przeleżał na komputerze. Tort na specjalne życzenie syna był śmietanowy z wiśniowym musem. Składniki: Biszkopt: na 1 jajko, 3 dkg mąki, 3 dkg

Państwo Wojtczuk gotują
Kotleciki sojowe w zalewie 162

Pyszna przystawka na zimno. Doskonale smakuje z białym chrupkim pieczywem. Najlepiej smakuje po 2-3 dobach marynowania. Polecam nie tylko wegetarianom :) Jeśli chcecie uzyskać bardziej płynną zalewę to zostawiamy sobie trochę więcej wywaru ;) op. kotletów sojowych kostka rosołowa mąka, 2 jajka i bułka tarta do panierki olej Zalewa: 2 cebule ząbek czosnku wody octu 2 łyżki koncentratu pomidorowego łyżka pikantnego

Smakołyki Asi
Sałatka na każdą okazję 651

tuńczyka, pokrojone w kostkę ogórki i posiekane na cząstki jajko. Na koniec wsypałam bazylię, oprószyłam pieprzem do smaku i wlałam oliwę. Wymieszałam. Sałatkę przełożyłam do szklanej miseczki, udekorowałam paseczkami papryki i podałam na stół Taka sałatka świetnie smakuje o każdej porze. Doskonale sprawdzi się na lunch, albo na przystawkę na każdej imprezie. Dajcie się namówić, zróbcie nawet dzisiaj. Polecam

Kuchnia u Krysi
Parówki w lanym cieście 144

Szybka przystawka, a jaka pyszna. Zapewne zasmakuje każdemu kto jej spróbuje, zwłaszcza dzieciom. Tak jak pisałam, robi się ją szybko. Ja zrobiłam ją dziś rano na śniadanie, dlatego wam też polecam szczególnie na to danie. Parówki w lanym cieście 3 jajka sól 4 łyżki wody 5 łyżek mąki 4 parówki Do miski wybić jajka i dodać mąkę. Następnie zalać wodą

Gotuję Testuję
Kalafior w omlecie z bekonem 125

Kalafior w omlecie z bekonem był syty i przepyszny! Nigdy wcześniej nie wpadłam na pomysł by na obiado-kolację podać kalafiora zapiekanego w jajku z bekonem

Magiczny Garnek
Faszerowane pieczarki 111

Przepraszam za jakość zdjęcia Skladniki: 700 dag.świerzych pieczarek 1 kg mięsa mielonego może być wieprzowe polecam również kurczęce 1 cebula 2 jajka 1 bułka sucha

Viola cooks with passion
Wrapsy z sałaty rzymskiej z szynką 106

Tak też można wykorzystać sałatę rzymską. Ps. żółty ser dowolny  Składniki 2 główki sałaty rzymskiej 4 plastry gotowanej szynki 4 łyżki majonezu 2 jajka ugotowane

R'n'G Kitchen
Wytrawne placuszki a`la caprese 83

Uniwersalny, nadaje się i na śniadanie jak i na kolację.  Składniki 100 g mąki 2 łyżki stopionego masła 4 łyżki startego parmezanu 1 jajko 1

R'n'G Kitchen
Cukinia w panierce serowo-sezamowej 115

https://www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com     Przepis autorski (mój). Smaczna i prosta propozycja na cukinię w urozmaiconej panierce.  1 cukinia 2 jajka

Di gotuje
Śledzie w rytmie zbójnickiego 175

Tak przyrządzony śledzik świetnie nadaje się na imprezę. Składniki 600 g płatów śledziowych 3 cebule 3 łyżki oleju łyżka koncentratu pomidorowego łyżeczka musztardy jajko pieprz mielona

R'n'G Kitchen
Ryba w warzywach 133

Coś na piątkowy obiad. Przepis z kuchni norweskiej. Prawie jak "po grecku" Składniki 1 kg filetów z dorsza 1 jajko 2 łyżki mleka 1 szklanka mąki

R'n'G Kitchen
Panierowany owczy ser 146

A może sycylijska sałatka z ricotty w środku zimy? Składniki po 100 g rukoli, roszponki i radicchio 400 g białego sera owczego 2 jajka tarta bułka

R'n'G Kitchen
Pasztet z selera z chrzanem 214

ciepło, z sosem i ziemniakami. Może również pełnić rolę zimnej przystawki. Przepis na bazie przepisu Ewy Wachowicz. 650 g selera 1 cebula 2 marchewki 2 ząbki czosnku 2 łyżki chrzanu ze słoiczka 100 g masła 1 łyżka sosu sojowego 2/3 szklanki bułki tartej + kilka łyżek do wysypania keksówki 3 jajka 1 szklanka gorącego wywaru grzybowego (ewentualnie drobiowego) 1 łyżeczka startej

Trzeci talerz
Wykwintna pasta serowa 136

Składniki: 20 dag tłustego sera białego 1 Camembert z zielonym pieprzem 1 łyżka masła 1 cebula czerwona 1 mała śmietana 12% 2 jajka ugotowane na twardo

kgwjanczewo
sałatka w szynce z chilli... 163

Składniki: - w opisie sałatka jarzynowa, 20 plastrów szynka konserwowa, 20 sztuk małe chilli marynowaneSAŁATKA:ugotowane 6 ziemniaków, 3 marchwie, mały seler, 2 pietruszki, 4 jajka pokroić

W Mojej Kuchni Lubię
Cukinia w cieście ze szpinakiem i bazylią 193

Składniki na ciasto naleśnikowe: 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mleka pół szklanki świeżych listków bazylii i szpinaku 1 duże jajko sól, pieprz do smaku cukinia

Proste Potrawy
KOSZYCZKI PIECZARKOWE. 146

dodaję do cebuli,  po czym zdejmuję z ognia. Jajka roztrzepuję z mlekiem, przyprawami. Dodaję starte  pieczarki, bułkę tartą i dokładnie mieszam ze sobą. Wykładam do foremek wyłożonych wędliną, wygładzam wierzch i wstawiam do piekarnika. Koszyczki piekę 15-20 minut, aż pięknie zbrązowieją. Świetnie się sprawdzą jako ciepła przystawka, przekąska  czy jako ciepła kolacja. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Pasztet z golonki indyka ze śliwką 165

dodać jajka i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Keksówkę (11 x 24 cm) wysmarować dokładnie masłem i wykładać warstwy masy, układając pomiędzy nimi połówki suszonych śliwek. Przykryć wierzch folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C. Piec przez 45 min. Pasztet wystudzić do temperatury pokojowej, po czym wstawić do lodówki. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Mięsa , Pieczywo , Przystawki

https:KKuchniaMniam
Dukkah – egipska mieszanka przypraw 143

synonim grubego, mięsistego i ciepłego swetra lub koca… Dobrze zrobiona mieszanka na podniebieniu jest ciepła, lekka i miękka jak aksamit, delikatnie grzeje. Tradycyjnie – podawana jako bardzo prosta przystawka – do chleba maczanego w oliwie. Po przyklejeniu się do niego tworzy na nim chrupiącą, pikantną skórkę. Jak smakuje i do czego ją używać? Przypomina mocno przyprawione masło orzechowe. Poza tradycyjnym podaniem(...)Australii robi furorę jako panierka do jagnięciny i baraniny). Można nią posypać gotową zupę lub sałatkę – świetnie urozmaica wszelkie zupy-krem. Na śniadanie sprawdzi się do osypania jajecznicy, jajek w koszulce lub otoczenia jajek na twardo. Bardzo lubię ją z naturalnym, gęstym jogurtem, awokado i grzanką na śniadanie. Pasuje do hummusu i do ziemniaków – zarówno do zwykłych

Karo in the Kitchen
Babeczki szpinakowe w szynce prosciutto 90

zrobić je w papilotkach lub foremkach. Sprawdzą się jako przystawka, przekąska, podwieczorek. Na śniadanie i kolację. Zamiast bułeczki. Jedna babeczka ma 120 kcal.   Babeczki szpinakowe w szynce prosciutto Danie Przekąski Porcje 12 Porcje 12 Składniki 12 plaster szynka prosciutto 250 g mąka 2 łyżeczki proszek do pieczenia 2 szt jajko 70 g masło roztopione 250 ml maślanka

Kucharzyca
Sakiewki z ciasta francuskiego z farszem rybnym 138

jako deser. Dziś jednak proponuję przystawkę z ciasta francuskiego nadzianego rybą, warzywami i odrobina ciągnącego się sera:)  Składniki:   opakowanie ciasta francuskiego (225g),  1/2 czerwonej papryki,  1/4 zielonej papryki,  6 pieczarek,  1 filet rybny (u mnie z dorsza),  sól, pieprz,  przyprawa do ryb,  50g żółtego sera, jajko do posmarowania. Wykonanie Grzyby oczyścić

Z miłości do słodkości
Sledź po japońsku 142

Śledzie po japońsku, kultowa wręcz, przystawka z czasów PRLu. Skąd się wzięła nazwa, tego chyba nie pamięta nikt... Tak jak fasolka po bretońsku, ryba po grecku czy placki po węgiersku. W krajach, od których zapożyczyły nazwy, nikt nawet nie słyszał o takich daniach. Filety śledzi, jajka ugotowane na twardo (1 jajko na dwa filety śledzia), cebula, cukier, papryka w proszku

królestwo garów
Tarta ze szparagami i pomidorami malinowymi 176

główne bądź podzielona na mniejsze kawałki jako przekąska bądź przystawka. Goście są nią wręcz zachwyceni na imprezach okolicznościowych podjadając trójkąciki tarty, więc jeśli szykuje wam się świętowanie i ucztowanie... do dzieła :) Składniki: (na blachę o wymiarach 12 na 36 cm, bądź mniejszą) Spód: szklanka mąki 90 g masła 1 jajko  szczypta soli Masa: 2 jajka 200 ml śmietany

KreatywnePiny
Odrywany chlebek ziołowo-serowy 135

pachnie czosnkiem i ziołami :) U nas, sprawdził się idealnie, jako przystawka na sylwestrową imprezę. Jeśli próbowaliście ten chlebek ( przepis kli k ) to ten również Wam zasmakuje. 'odrywany chlebek ziołowo-serowy' Składniki: * ciasto: - 3 szklanki mąki - 15g świeżych drożdży (lub 1 op-7g suchych) - 100g masła - 250ml mleka - 2 jajka - 1 łyżka cukru - 1 łyżeczka (płaska) soli * dodatkowo: - 100g roztopionego masła

CookYourself
Śledzie po parysku. Elegancka i smaczna przystawka. 173

Śledzie po parysku to idealna propozycja na smaczną przystawkę, kolację i świąteczny stół. Do ich przygotowania potrzebujemy troszkę więcej czasu, ale efekt końcowy jest i wizualnie i smakowo doskonały, więc naprawdę warto. Polecam :) Składniki ( na 10 porcji ) - 5 filetów śledziowych solonych matias - 10 cieniutkich naleśników średniej wielkości - 3 jajka na twardo - 1 jabłko - kilka plastrów ananasa z puszki - 2 ogórki

Kuchnia z widokiem na ogród
Bliny z łososiem i szpinakiem 172

Podczas towarzyskich spotkań, kulinarna formuła mini, sprawdzi się znakomicie. Finger Food w Europie Zachodniej to nic innego jak małe przekąski, które spożywamy palcami

Bon Appetit Małgorzaty
Szpinakowe naleśniki z serem i łososiem 336

ostatniej imprezy domowej w ramach kolacji zaserwowałyśmy rozmaite rodzaje przystawek. Największą popularnością cieszyły się plastry ze szpinkowanych naleśników z farszem z łososia. Danie niezwykle proste w przygotowaniu, jednakże ciekawe połączenie składników daje nieporównywalne walory smakowe! Ilość porcji: 2 naleśniki Czas przygotowania: 20 minut + 1h chłodzenia Składniki: szklanka mleka 2 jajka 150 g mąki 3 kulki mrożonego szpinaku 200g wędzonego łososia

Kolizje Smaków
Drobiowe ragout w cieście francuskim - kategoria kurczak 284

propozycja, która sprawdzi się zarówno jako przystawka, ale także jako danie główne. Są to kokilki z ciasta francuskiego napełnione masą mięsno - grzybową. Całość posypane odrobiną startego oscypka. Mówię Wam, pychota...  Składniki: 250g filetu z kurczaka,  ciasto francuskie,  100g pieczarek,  łyżeczka koncentratu pomidorowego Pudliszki,  50g wędzonego boczku,  jajko,  100ml śmietany 18%,  sól

Z miłości do słodkości