przystawki z jajek - 3000 przepisów (strona:71/200)

Jajka faszerowane wędzonym łososiem bez majonezu 249

Aktualnie trwa post, ale pewnie wiele osób już przeszukuje Internet w poszukiwaniu przepisów na wielkanocne przysmaki. Ja mam dzisiaj dla Was przepis na jajka faszerowane bez

Pasja Smaku
Zielone jeżyki 188

Zapraszam na przezabawne zielone jeżyki. Co kryje się pod tą zabawną nazwą? Zielone jeżyki to szpinakowe kopytka w ziarnach słonecznika podsmażone na maśle. Wspaniały pomysł na

dolcevitainmykitchen
PASZTET JAJECZNO-POROWY 184

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 8 Składniki: 12 jajek, duży por, łyżeczka tymianku, łyżeczka oregano, łyżeczka rozmarynu

JejKuchnia
Galaretka z kurczaka z przepiórczymi jajkami 122

Nie czas na Wielkanoc, ale też smakuje wybornie.  Składniki 2 całe nogi kurczaka ze skórą marchewka 1 ziarenko ziela angielskiego 10 jajek przepiórczych mała puszka

R'n'G Kitchen
Tatar z łososia – testuję noże Gerlach 244

Kilka składników, a razem łączą się w eksplozję smaków. Doskonała przystawka, która sprawdzi się w każdych okolicznościach. Szybko posiekany będzie gotowy błyskawicznie. Tatara można podawać ze świeżym pieczywem, grzankami lub w nowoczesnej formie – jako nadzienie do sushi. Koniecznie kupcie do niego jak najświeższą rybę i ekologiczne jajko. Tatar z łososia: 500 g filetu świeżego łososia bez skóry

Poezja smaku
muffiny z cukinią 210

składniki na ok. 12 szt.: 200 g mąki orkiszowej 250 ml jogurtu naturalnego 250 g cukinii 3 łyżki sera żółtego, startego 2 jajka 80 ml oleju

Domowy Smak Jedzenia
Pasta z bobu 197

Robicie od czasu do czasu różne smarowidła do chleba? Ja robię je dość często, zwykle z makreli,wędlin albo jajek (przepisy znajdziecie w menu), ale ostatnio

Bon appetit mon amie
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym... 245

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym... Potrzebne będą: średnie pieczarki mięso mielone ser cebula bułka tarta lub zwykła namoczona w mleku majeranek jajko sól, pieprz Mięso mielone przygotowujemy

Pelusiowa Kuchnia
Ozory w galarecie. 231

Składniki: kilka ozorów - ja miałam 1.6kg, ale dwa zużyłam na ozory w sosie majonezowo czosnkowym, puszka zielonego groszku, 3 jajka, kilka listków zielonej pietruszki, włoszczyzna

W kuchni u Moniki
Szparagi w cieście francuskim 253

Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, 28 szparagów ( u mnie to były dwa pęczki), 2-3 garście startego sera żółtego, sol, pieprz, 1 jajko. Przygotowanie: Ciasto francuskie przeciąć

W kuchni u Moniki
Serowy omlet 132

Propozycja na smaczne i treściwe śniadanie. Połączenie dwóch serów ,fety i parmezanu. Składniki 125 g fety 1/2 szklanki startego parmezanu 2 jajka szklanka mleka 2 czubate

R'n'G Kitchen
Bułeczki Like a Lord 138

śniadanie można znaleźć tu , a tu wytrawne do piwa lub na przystawkę. Dziś puszyste drożdżowe babeczki dzięki, którym można się poczuć Like a Lord ;) Składniki: 2,5 szklanki mąki 60 g drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka brązowego cukru 50 g masła 3/4 szklanki ciepłej wody +1 jajko, sezam, siemię lniane   Do dużej miski wlewamy ciepłą wodę, rozpuszczamy

Ciastkozercy
SAŁATKA Z SURIMI 218

Bardzo dobra sałatka warzywna z paluszkami surimi. Świetna na wizytę gości, idealna przekąska.Składniki:1 opakowanie paluszków surimi1 puszka kukurydzy5 jajek1 zółta papryka1 ogórek wążpół pęczka

Z Majeczką w kuchni
Wytrawne ptysie z masą serowo-łososiową 273

proponuję Wam wytrawne ptysie z Almette ziołowym i łososiem. Ta przekąska/ przystawka sprawdzi się na każdej imprezie czy nawet uroczystym obiedzie.A przygotowanie jej wcale nie jest trudne.Składniki:( na 8-12 ptysie - zależnie od wielkości )CIASTO:* 100 ml wody* 35 g masła* 70 g mąki* 2 jajka * szczypta soliFARSZ:* 150 g serka Almette ( smak ziołowy

kolorowotorcikowo
Faworki nadziewane pastą z soczewicy 276

Faworki w wersji wytrawnej i do tego faszerowane? Dlaczego nie? Oryginalna i smaczna przekąska na każdą okazję. Składniki ciasto 250 g mąki 1 jajko 2 żółtka szczypta soli 120 g kwaśnej śmietany 1 łyżeczka octu 1 łyżki spirytusu pasta 1 szkl czerwonej soczewicy 2 szkl wody 1 łyżka kukurydzy sól pieprz papryka ostra w proszku 1-2 ząbki czosnku(...)resztę składników i miksujemy. 7. Gładką pastą nadziewany faworki. Możemy obtoczyć brzegi w siemieniu lnianym, sezamie lub mielonych orzechach.   Smacznego! Kategoria: Przepisy Tagged: bez pieczenia , czosnek , faworki , pasta , przystawki , soczewica

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
PRZEPISY NA WIELKANOC - PRZYSTAWKI Z JAJ 660

Kolejna odsłona z cyklu "Przepisy na Wielkanoc" - dzisiaj przystawki z jaj. Źródłem inspiracji były przepisy Pani  Ewy Aszkiewicz, które mocno polecam :) Moi Drodzy, podaję Wam oryginalne przepisy Pani Ewy - możecie je oczywiście modyfikować według własnych smaków. Mam nadzieję, że spodobają się Wam te pomysły na jajka Wielkanocne :) 1) JAJKA W ZŁOTYM DESZCZU SKŁADNIKI: 10 jajek ugotowanych na twardo

Moja Książka Kucharska
Frankfurterki w płaszczyku z buraka naciowego 165

ułożyć kiełbaskę i zwinąć w rulonik. Przygotować ciasto z jajka mleka i mąki (gęściejsze nieco niż na naleśniki) Rozgrzać głęboki olej , maczać ruloniki w cieście i smażyć na słoty kolor. Ja podałam z młodymi ziemniakami z koperkiem Równie dobrze smakują na zimno do chleba lub jako przystawka

Gotowanie jest łatwe
Rolada szpinakowa 975

Bardzo smaczna przystawka. Nie jest skomplikowana do przygotowania, a wyjątkowo efektowna. Jeżeli chcecie zaskoczyć gości czymś nie tylko smacznym ale i ładnym - zróbcie szpinakową roladę. Polecam! składniki ciasto: ok 350 g mrożonych liści szpinaku, rozmrożone i dobrze wyciśnięte 3 jajka średniej wielkości, oddzielone białka od żółtek sól i świeżo zmielony czarny pieprz 40 g kremowego białego serka sól, pieprz gałka

Stare Gary
Łódeczki z mortadeli z sałatką 211

Można to danie traktować jako przystawkę, danie na śniadanie czy na kolację. Efektownie wygląda i jest smaczne. Składniki: Dowolna ilość plastrów mortadeli i grubości ok. ½ cm Sałatka: 2 marchewki 2 ziemniaki 3 łyżki groszku z puszki 2 jabłka 2 ogórki kiszone 3 jajka Majonez Sól Pieprz Tarty chrzan Wykonanie: Mortadelę podsmażamy na patelni. Istotne jest żeby mortadela zaczęła się zwijać

Smaki Ewy
Liebster blog 181

śniadanie zażyczyłabym sobie jajko na miękko Blogi, które nominuję to: http://bajkowakuchnia.blogspot.com/ http://orkiszowakuchniaanny.blogspot.com/ http://abcmojejkuchni.blogspot.com/ http://eniskitchen.blogspot.com.es/ http://funandtaste.blogspot.com/ http://kochamgary.blogspot.com/ http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/ http://smerfetka79.blogspot.com/ http://slodkoiwytrawnie.blogspot.com/ http://zjedzciasteczko.blogspot.com/ http://zaczynamyoddeseru.blogspot.com/ A to moje 11 pytań: 1. Jak długo prowadzisz bloga? 2. Co Cię skłoniło do jego założenia? 3. Ulubiona przystawka 4. Ulubione danie główne 5. Ulubiony deser

Bea(u)ty kitchen
Ziemniaki z pastą jajeczną 380

smakuje wybornie na ciepło jak i na zimno. Polecam serdecznie jako przystawkę lub danie główne, zależy ile lubicie zjeść. Przy okazji do obierania ziemniaków wypróbowałam widelec do ziemniaków ze sklepu Rossi [ klik ] i nie poparzyłam sobie palców jak niegdyś to bywało. Ziemniaki przyrządza się szybko - tyle co ugotowanie jajek i ziemniaków a potem to już błyskawicznie. Zapraszam gorąco. ROZWIŃ

Moje Małe Czarowanie
Pieczarki faszerowane mięsem. 158

przygotowaniu i przywołują smaki dzieciństwa. Podawać można je jako przystawkę, przekąskę lub element dania głównego. Zapiekane faszerowane pieczarki smakują rewelacyjnie ze świeżym, chrupiącym pieczywem. Składniki: 8-10 dużych pieczarek   0,5 kg mielonego mięsa 1 cebula   10 dag startego na drobnych oczkach tarki żółtego sera   1 jajko   łyżka oleju   sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Cebulę

Symfonia smakowa
Paski drobiowe w kokosowej tempurze 217

drobiowe w kokosowej tempurze, to danie na obiad, kolację lub jako przystawka.     Składniki: - 2 piersi drobiowe (ok. 600g)Marynata do mięsa:- olej sezamowy- sos sojowy- sok z cytryny- sól wędzona- pieprz syczuańskiSkładniki na ciasto:- 2/3 szklanki mąki tortowej- ½ szklanki mąki kukurydzianej- 1 szklanka startego kokosu- 1 duże jajko- szczypta soli- 1 szklanka gazowanej wody z lodem- olej rzepakowy

mojewypiekiinietylko
Japońskie koreczki 271

rukolowy drink nie może zostać zakwalifikowany ani jako przystawka, ani jako deser.  Więc potraktuję go jako słodki dodatek do całego zestawu.  Na 2 pozycję konkursową wymyśliłam kolejne danie.  Jest to omlet japoński podany w formie koreczków  z boczkowym czipsem.  Jak dla mnie bomba! Składniki: 4 jajka łyżka drobno pokrojonego pora łyżka pokrojonej w minimalną kostkę

Malinowe Pocałunki