propozycja, na wykorzystanie w wypiekach szparagów. Tym razem zaproponuje Wam bardzo aromatyczny chlebek ze szparagami, suszonymi pomidorami, papryką pepperoni czereśniową i szczypiorkiem. Chlebek idealnie nadaje się do zup, jako przystawka z domową aromatyczną oliwą czy jako przegryzka nocną porą :) Spróbujcie :) Wytrawna alternatywa dla tych, którzy nie przepadają za słodkościami, a chcą się jakoś rozpieścić w Dzień Dziecka :) "Składniki:3 jajka150(...)kawałki.Suszone pomidorki odcedzamy z zalewy, krojąc w paski, a następnie na drobne kwadraciki. To samo robimy z papryczkami. Szczypiorek myjemy, osuszamy i kroimy drobno.Do wysokiej miski wbijamy jajka i lekko ubijamy, dodajemy mleko i olej i dalej mieszamy. W drugiej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, solą i pieprzem. Suche składniki dodajemy do jaj i mieszamy
Słodkie Przyjemnościkoszyka!Burgery te można podawać i na ciepło i na zimno- np. jako przystawka na imprezę (w formie mini placuszków), świetny pomysł również dla niejadków- na przemycenie cennych witamin...Są naprawdę pyszne! :)* botwinka- pęczek* ser pecorino- 100g (lub inny ser)* jogurt naturalny- 150ml* jajko- 1 szt.* mąka gryczana- 3 łyżki (lub inna)* przyprawy: pieprz i sól* oliwaZagotować wodę w garnku
Kraina Miodem PłynącaParówki w cieście francuskim to szybka i apetyczna przekąska smakująca zarówno na ciepło jak i zimno. Proponuję pomysł na podanie tej popularnej przystawki w sposób
Słodka Stronaplasterki świeżego ogórka. Pełna dowolność. Podajemy jako samodzielne danie lub jako przystawkę. Wszystko zależy od naszych "mocy przerobowych". Składniki na 4 porcje: 1 bakłażan 4 plasterki szynki szwarcwldzkiej 4 plasterki sera gouda 1 papryka bez skórki zioła prowansalskie sól, pieprz mąka, jajko, bułka tarta olej do smażenia Bakłażana pokroić wzdłuż na 8 plasterków, które należy wymoczyć przez
Kulinarny karnet Christopheratymiankiem. Pozostawić na 5 minut. Panierować ,najpierw lekko w mące, następnie w roztrzepanym jajku i otoczyć w mieszance z płatków owsianych z ziarenkami. Smażyć na oliwie po 2-3 minuty z każdej strony. Podać z plastrami wiejskiej szynki wędzonej. Ja potraktowałem pomidorki jako przystawkę, ale bardzo dobrze komponują się jako dodatek obiadowy do mięsa czy ryżu
Kulinarny karnet ChristopheraSkładniki na ciasto kruche : 15 dag masła 25 dag mąki sól, ewentualnie łyżka mleka 1 jajko Składniki na farsz : 2 jajka 1 średnia cukinia
Proste PotrawyWymyśliłam sobie, ze przygotuję roladę z tuńczyka z olejem rzepakowym. Roladę możemy podać na przystawkę lub kolację, „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego często dodaję do potraw i przygotowuję na bazie oleju różne sosy składniki 4 opakowania tuńczyka w oleju 2 jajka
Kulinarne pyszności Molkizależności co mamy w lodówce lub ogródku. Można je również podać jako przystawkę lub dodatek do zup. Babeczki podane na porcelanie Bogucice z kolekcji Diament Platin. Składniki: 1 szkl mąki orkiszowej typ 650 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli i pieprzu 2 jajka 125 ml oliwy z oliwek 1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego 2 łyżki cebulki prażonej
Ala piecze i gotujeJaja faszerowane pastą z Tuńczyka to świetna propozycja na wielkanocny stół, przystawkę lub po prostu jako przekąskę oraz element śniadania. Każdemu amatorowi tuńczyka oraz faszerowanych jaj z pewnością zasmakuje to połączenie. Jaja faszerowane pastą z Tuńczyka - Składniki (na 12 połówek jaj) 6 jajek ok. 180 g tuńczyka z puszki w sosie własnym 2 łyżki majonezu ok. 40 g żółtego sera
Słodka StronaWaszym świątecznym stole ozdobi i zachwyci swoim smakiem oraz oryginalnością całą Waszą rodzinę. Przystawka jest bardzo prosta do przygotowania ,smaczna i zdrowa a dodatkowo będzie ona na pewno piękną dekoracją Świątecznego stołu! Przygotowanie: Robiąc wydmuszki pamiętajmy o tym, aby otwór zrobić po szerszej stronie jajka. Wydmuszki z jajek oczyszczamy, myjemy i zalewamy wyparzamy wrzątkiem, a następnie osuszamy. Wywar przecedzamy, zagotowujemy
Podróż w kulinariaSprawdzą się jako przystawka czy zakąska, ale też mogą być całkiem dobrym głównym daniem w letnie dni. Warto wtedy podać je z sałatą. Polecam.Inspiracją były placuszki, które zobaczyłam na blogu Damn Delicious składniki800 g cukinii - użyłam żółtej i zielonej1 łyżeczka soli1/4 szklanki pszennej mąki uniwersalnej1/4 szklanki tartego parmezanu2 ząbki czosnku, starte1 duże jajko,lekko ubiteduża garść koperkugarść(...)sitku nad miską. Dodać sól i delikatnie przemieszać, odstawić co najmniej na 10 minut, aż cukinia puści sok. Odcisnąć.W dużej misce wymieszać mąkę, cukinię, czosnek, parmezan i jajko; Doprawić solą i pieprzem do smaku. Jeżeli ciasto wyda nam się zbyt lużne, możemy dosypać łyżkę tartej bułki.Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni na średnim ogniu. Formować
Stare GaryDanie z kuchni polskiej Składniki 1 kg ziemniaków 500 g kiszonej kapusty 200 g boczku 1 cebula 4 jajka 2 łyżki masła 5 łyżek mleka
R'n'G Kitchenboczek upieczony Hańderek oliwki ser pleśniowy papryka daktyle ser długo dojrzewający sezam czarny i biały do panierowania jajko tarta bułka tłuszcz do smażenia Boczek kroimy na
Gotowanie jest łatweWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 8 Składniki: 8 jajek ugotowanych na twardo + 2 surowe, 1/2 szklanki gęstej
JejKuchniaSzybka tarta na cieście francuskim z uwielbianym przez nas serem feta <3 Składniki 300 g ciasta francuskiego 3 jajka 500 g cebuli cukrowej oliwa
R'n'G Kitchen