47. Seler nadziewany masą grzybową

47. Seler nadziewany masą grzybową

47. Seler nadziewany masą grzybową

Pyszne kotleciki z selera z grzybowym nadzieniem. Potrzebujemy: 1 duży seler, grzyby suszone, świerze lub mrożone, 1 jajko, 1 cebula, bułka tarta 2-3 łyżki, sól, pieprz do smaku, olej do smażenia. Seler kroimy w plastry ok. 0,5 cm grubości. Obgotuwujemy je kilka minut w osolonej wodzie. Cebule szatkujemy i podsmażamy ją razem z rozdrobnionymi grzybami, dodając bułkę tartą i doprawiając do smaku. Jajko roztrzepujemy z łyżką wody. Na plaster selera, na środek nakładamy płasko grzybny farsz, boki s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.