Galaretka z kurczaka z przepiórczymi jajkami

Galaretka z kurczaka z przepiórczymi jajkami

Galaretka z kurczaka z przepiórczymi jajkami

Nie czas na Wielkanoc, ale też smakuje wybornie.  Składniki 2 całe nogi kurczaka ze skórą marchewka 1 ziarenko ziela angielskiego 10 jajek przepiórczych mała puszka kukurydzy mała puszka groszku 4 łyżki żelatyny sól pieprz     Przygotowanie Nóżki, obraną marchewkę, ziarenko ziela zalałem litrem wody, gotowałem powoli ok. 1 godzinę, dokładnie szumując. Wyjąłem nogi, zdjąłem skórę, mięso oddzieliłem od kości, rozdrobniłem na kawałki. Marchewkę opłukałem, pokroiłem w plasterki. Wywar przecedziłem prz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.