wykorzystałam orzechy włoskie, które są w zestawie z marakują w miodzie Podczas spotkania mieliśmy okazję poznać produkty ETERNO - producenta pysznych konfitur, przetworów z owoców i warzyw oraz stworzyć autorskie przystawki z udostępnionych nam składników. Na początku każdy mógł zobaczyć jak szef kuchni Ernest Jagodziński przygotowuje 2 szybkie przystawki z przygotowanych na spotkanie składników (zdjęcia poniżej). Później my mieliśmy pole(...)popisu. Można było komponować swoje przystawki z owoców, warzyw, wędlin, mięsa, ryb, makaronu, dodatków typu octy balsamiczne, sosy, oleje, warunek był jeden przystawki miały zawierać produkty ETERNO. Nagrodzono najsmaczniejszą, najładniejsza i najoryginalniejszą przystawkę (niestety nasze się tym razem nie załapały na te miano :P) Zdjęcia z warsztatów znajdziecie na FB BlogerChef
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięTagliatelle zaraz po penne to jeden z naszych ulubionych makaronów. Można przygotowywać go na różne sposoby i w każdej wersji smakuje równie dobrze. Tym razem połączyliśmy
Związek na patelniŚwiątecznych wypieków ciąg dalszy. Albo inaczej mówiąc: teraz się dopiero rozkręcimy! Niemiecki przepis na aromatyczny stollen bez drożdży znajdziecie kilka wpisów wcześniej. A dla wszystkich
dolcevitainmykitchenLubicie risotto? Grzybowe risotto z suszonych grzybów to moje ostatnie odkrycie. Przyrządziłam je z dodatkiem pieczarek, fasolki i strączków soi. Tak przyrządzone risotto to wspaniałe wegetariańskie danie lub przystawka do obiadu. Wypróbowałam risotto z wątróbką drobiową i wydaje mi się , że jest to całkiem niezłe kombo. Wątróbka to zdrowy i smaczny podrób, którym ja i mój mąż raczymy się przynajmniej(...)fasolkę i soję w lekko osolonej wodzie, odcedź, dodaj do risotto i lekko przemieszaj. Całość posyp natką pietruszki i parmezanem. Grzybowe risotto można jeść jako danie jarskie lub jako przystawka na ciepło do obiadu np. do smażonej wątróbki. Wątróbkę drobiową usmaż na maśle. Smaż krótko zaledwie 3 – 4 minuty. Posól i dopraw solą wątróbkę dopiero po usmażeniu. Pokrój cebulę
codojedzeniaNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE W sumie nie pamiętamy, czy kiedykolwiek wspominaliśmy na blogu, że uwielbiamy pieczarki pod każda postacią
Związek na patelniburaków to nic innego jak cienko pokrojone ugotowane lub upieczone buraki, które podaje się z rukolą i pokruszonym serem i polane oliwą. Fajnie pasują do nich posiekane orzechy. Przyjemna przystawka. Inne przepisy z burakami znajdziecie TU . Składniki /2 porcje/: 1 duży burak lub 2 małe 2 garście rukoli 20 g sera kaszubskiego lub fety 2 łyżki oliwy z oliwek
Pasja SmakuDzisiaj przygotowaliśmy coś zupełnie innego niż zwykle. Nie będzie to sam przepis, bo w głównej mierze skupimy swoją uwagę na nowym cudeńku, które dotarło do nas
Związek na patelniTatar z cebulką i ogórkiem to dość specyficzne danie. Są osoby, które przepadają za tym rodzajem przystawki, ale też takie, które nie wyobrażają sobie zjedzenia surowego mięsa i jajka. Prawdziwy tatar jest przygotowywany ze świeżej, siekanej wołowiny, a nie mielony w maszynce. Taki też będzie i tym razem. Oczywiście, możecie kupić również w sklepie mięso już przygotowane do tatara. Sprawdź
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przygotujesz w 5 minut a potem już tylko będziesz się cieszyć jej smakiem. Caprese z figą jest łatwym i z pewnością ekspresowym daniem. Daniem idealnym na lekką kolację czy przystawkę. Perfekcyjnie sprawdzi się również na wszystkie posiłki pomiędzy. Przepis jest naprawdę bardzo prosty i łatwy w wykonaniu. A efekt smakowy gwarantowany. Koniecznie musisz tego spróbować! INNE PYSZNE SAŁATKI(...)SEREM HALLOUMI BÓB KARMAZYNOWY Z BURRATĄ I MANGO SAŁATKA Z MELONA I ARBUZA Z HALLOUMI SAŁATKA CAPRESE Z FIGĄ JEST: – Pyszna – Idealna jako przystawka – Zdrowa – Perfekcyjna jako lekka kolacja – Prosta i szybka w przygotowaniu ILOŚĆ PORCJI: 1 CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT SKŁADNIKI: – Figi – 2 sztuki – Mozzarella – 1 kulka – Liście bazylii – Płatki migdałów – Pieprz czarny świeżo
globuskulinarnyKeftedes to jeden z moich ulubionych greckich smaków. Te aromatyczne, pachnące ziołami, soczyste klopsiki Grecy jadają jako meze, czyli przystawkę, z chlebkiem pita i dipem tzatziki lub jako danie główne. U mnie dziś pojawiły się w tej drugiej wersji, w towarzystwie wspaniałego orzo z suszonymi pomidorami i wspomnianym dipem jogurtowo-ogórkowym. Kuchnia grecka – najważniejsze składniki Grecja to jeden(...)piekarnika wiem, że zostanę przy pieczeniu. Smak jest tak samo pyszny, a brzuch nieco lżejszy. Z czym podawać keftedes? Keftedes może pojawić się jako jeden z elementów talerza przystawek (meze). Można go wtedy skubać jako przekąskę z dodatkiem chlebka pita, suszonych pomidorów i tzatziki. Ja podałam greckie klopsiki jako danie główne w towarzystwie orzo ugotowanego al dente z posiekanymi suszonymi
Na-talerzu.pl