Urocze zawijańce ze szpinakiem, ziemniakami i serem. Bardzo puszyste i pachnące. Idealne na początek dnia, ale też smaczny dodatek do popołudniowej kawy. Bułeczki wyszły lekkie, pyszne i chrupiące. A nadzienie wyjątkowo smaczne i aromatyczne. Wykorzystałam do niego ziemniaki z obiadu. Dodałam ugotowany szpinak i biały ser. Może być ser feta, albo zwykły twaróg. U mnie dzisiaj ser typu ricotta
Serdecznie zapraszam na mojego bloga. Bardzo lubie piec, gotowac, namietnie podrozuje i robie zdjecia. Po prawie 20-letnim pobycie w Eifel, krainie geograficznej na terenie trzech panstw: Niemiec, Belgii i Luksemburga, chcialabym sie podzielic z Wami regionalnymi przepisami. Bardzo lubie kuchnie polska, chociaz niezbyt smakuje mi mieso. Lubie wszystie salatki, surowki, gotowane warzywa, zupy i zapiekanki. Jednak najwieksza slabosc mam do... slodyczy. Co widac na blogu :-)
Edyta