Tatar z cebulką i ogórkiem to dość specyficzne danie. Są osoby, które przepadają za tym rodzajem przystawki, ale też takie, które nie wyobrażają sobie zjedzenia surowego mięsa i jajka. Prawdziwy tatar jest przygotowywany ze świeżej, siekanej wołowiny, a nie mielony w maszynce. Taki też będzie i tym razem. Oczywiście, możecie kupić również w sklepie mięso już przygotowane do tatara. Sprawdź przepis na: Pad Thai z krewetkami Składniki 250g świeżej wołowiny / mięsa na tatar 2 ogórki konserwowe 1/4 łyżeczki muszta... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...