Zapraszam na wirtualną podróż po Europie! Dzisiaj pyszna Mustikkapiirakka- fińska tarta z jagodami. Można użyć borówki, malin, truskawek, albo jak u mnie czarnej porzeczki. Jeżeli owoce są mrożone, to mieszamy je bezpośrednio przed pieczeniem z 2 łyżkami mąki kartoflanej. Delikatnie, żeby nie wycisnąć soku. Następnie rozkładamy na surowym cieście podsypanym mielonymi orzechami. I zalewamy
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Serdecznie zapraszam na mojego bloga. Bardzo lubie piec, gotowac, namietnie podrozuje i robie zdjecia. Po prawie 20-letnim pobycie w Eifel, krainie geograficznej na terenie trzech panstw: Niemiec, Belgii i Luksemburga, chcialabym sie podzielic z Wami regionalnymi przepisami. Bardzo lubie kuchnie polska, chociaz niezbyt smakuje mi mieso. Lubie wszystie salatki, surowki, gotowane warzywa, zupy i zapiekanki. Jednak najwieksza slabosc mam do... slodyczy. Co widac na blogu :-)
Edyta