Świetna szybka przekąska. Aromatyczne, panierowane oliwki. Składniki: oliwki np zielone 3 łyżki mąki - ekologiczna Szymanowska 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/4
Malinowe Pocałunkiproces trawienia i odkwasza organizm. Ponadto nie kumuluje metali ciężkich, dlatego możemy ją jeść bez obaw. Cukinię możemy wykorzystywać na wiele sposobów - jako dodatek do makaronów, jako przystawkę lub jako składnik zupy. Użyłam także szpinaku i mięty, dzięki czemu zupa ma piękny zielony kolor i niepowtarzalny smak. Zamiast mięty możemy także użyć świeżej bazylii, wedle upodobań(...)zupy zmieszać z jogurtem, następnie dodać do zupy (dzięki temu nie zważy się). Dodać liście mięty, odrobinę soli i pieprzu, zblendować wszystko. Podawać na ciepło lub zimno, ja preferuje pierwszą wersje. Smacznego! 1 porcja zawiera: 126 kcal 7,3 g białka 3,3 g tłuszczu 21,6 g węglowodanów 5,4 g błonnika
Powiedz dietom nie**************************** Witam w Nowym Roku! Zmieniliśmy właśnie cyferkę w kalendarzu z 2 na 3. I jak się czujecie starsi o kolejny rok, pełen doświadczeń? Szczerze? Ja
W kuchni Karmel-itkiSałatka meksykańska u mnie w wersji z kabanosami, to kolejna bardzo smaczna, mało skomplikowana i co najważniejsze szybka w przygotowaniu propozycja na imprezowy stół. Świetnie sprawdzi
Kuchnia z widokiem na ogródSkładniki : około 10 dużych pieczarek pojedynczy filet z kurczaka około 2-3 łyżki kaszy manny 1 cebula sól, pieprz 2 małe lub 1 duże jajko Przygotowanie
Proste PotrawyŻurawina suszona Boczek w plastrach Glazura na około 10 roladek: 2 łyżki miodu 2 łyżeczki musztardy 2 łyżki oleju wykałaczki Żurawinę zalewamy wrzątkiem na ok
Jadło i czytadłoSos winegret to jeden z najczęściej używanych przez nas sosów. Jego historia jest już bardzo długa i sięga przynajmniej roku 1470, ponieważ z tego właśnie czasu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Bardzo lubię programy kulinarne Ricka Steina. Szczególnie te, gdzie zabiera widzów do odległych krajów i przybliża nam te wszystkie cudowne egzotyczne smaki … i człowiek może
UgotujmyTo.pljest rodzinnym przedsiębiorstwem założonym w 1989 roku w Bielsku Podlaskim przez Urszulę i Edwarda Siecińskich. Firma specjalizuje się przede wszystkim w produkcji łososia pod wszelkimi możliwymi postaciami: wędzonego na zimno, na gorąco, marynowanego, oraz świeżego. Sprowadzane są ryby z północnej Norwegii i Alaski. O PRODUKCIE : Tatar z Łososia firmy Suempol powstaje z łososia atlantyckiego wyławianego w Norwegii, gdzie żyje(...)delikatnego i aksamitnego łososia. * Świetnie nadaje się do przygotowywania kanapek , imprezowych przekąsek , naleśników , roladek , sushi … czy tak jak u mnie placuszków z jego dodatkiem. * Są świetnym pomysłem na przystawkę przed eleganckim obiadem! * Mięso jest niesamowicie smaczne!!! * Delikatne , świeże , niezwykle aksamitne … Produkty, które otrzymałam rozdałam do „przetestowania” rodzinie prosząc o szczerą opinię. Usłyszałam same słowa zachwytu!!! GDZIE
Ostra na SłodkoKocham jesień z jej kolorami, zapachami i tym, że zaczyna pachnieć zimą. Serio. Jestem wielbicielką śniegu! Minus dziesięć i zaczyna mi się świat podobać. Oczywiście, do
ladykitchenUsmażona kulka ma chrupiącą skórkę, która swoją chrupkość zachowuje nawet po wystudzeniu. Słodki smak ciasta ciekawie komponuje się z kwaskową żurawiną, dając nam naprawdę pyszne danie główne lub małą przystawkę. Do przygotowania około 16-18 kulek potrzebujemy: 400 g korzenia pietruszki 1 serek śmietankowy Almette 2 łyżki bułki tartej ½ szklanki suszonej żurawiny sól, pieprz olej do smażenia i pieczenia(...)obtoczyć w bułce tartej. Gotowe kulki smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor, w czasie smażenia należy je obrócić na drugą stronę. Kulki najlepiej smakują na ciepło, ale na zimno również są bardzo dobre
Jadło i czytadłoFrittata to łatwa w przygotowaniu potrawa, nie wymaga tyle uwagi i umiejętności kucharskich co omlet;) Jedząc jajecznicę czy omlety rodzina komentuje: a
Codziennik KuchennyZachęcam Was do zrobienia kolejnego bezmięsnego pasztetu. Podstawą tego przepisu, oprócz soczewicy - tym razem czerwonej, jest bardzo zdrowa kasza jaglana. Kasza jaglana ma świetny wpływ na
Bon appetit mon amiePrzepis na pasztet, a właściwie "jego zarys" otrzymałam od jednej z klientek w sklepie. Okazało się, że do pasztetu wcale nie ma obowiązku dodawania wątróbki, praktycznie
Walijskie Pichcenie