Zasmażane buraczki. Klasyk. Obowiązkowa pozycja do tradycyjnego, polskiego obiadu. Przyznam, że jako dziecko jadłam buraki niechętnie. Potem się w nich zakochałam i tak mi zostało –
Poezja smakuGnocchi grysikowe z serem i tymiankiem są łatwe do przygotowania. Sama polenta nie ma określonego smaku,za to przyjmuje aromat dodanych ziół i
potrawyregionalneKremowy ryż na słodko z owocami karmelizowanymi to za jednym zamachem przekąska, obiad i deser. Można go podawać na zimno i na gorąco. Przepyszny dla dorosłych
Pociąg Do KuchniWspaniała i pyszna przekąska dla małych i dużych smakoszy pizzy. Paluchy są lekko chrupiące z wierzchu i mięciutkie w środku. Doskonale nadają się zarówno na kolację
Smakołyki AsiZamiast aptecznych suplementów diety, proponuję poniższą porcję witaminki. Niech o wartości odżywczej tej przekąski zaświadczą poniższe składniki. Na jedną porcję: 3/4 szklanki gęstego jogurtu 3
Jadło i czytadłoktóra gości na naszym stole zarówno w Wielkanoc jak i Boże Narodzenie. Subtelny smak łososia świetnie komponuje się z delikatnym ciastem szpinakowym. Otulony lekkim, czosnkowym serkiem tworzy niebywale smaczną przystawkę, cieszącą zarówno nasze oczy jak i podniebienie. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 30 min Czas gotowania 25 min Czas całkowity 55 min Czas przygotowania 30 min Czas gotowania(...)Czas całkowity 55 min Ciasto szpinakowe 300 g mrożonego szpinaku 3 jajka 3 łyżki mąki 1/2 łyżeczki soli szczypta proszku do pieczenia Nadzienie 200 g łososia wędzonego na zimno w plastrach 300 g sera białego 2-3 ząbki czosnku 3 łyżki jogurtu naturalnego pieprz biały sól Dodatkowo 1 pęczek szczypiorku Ciasto szpinakowe Szpinak rozmrażamy, odciskamy dokładnie w dłoniach z nadmiaru
Wędrówki po kuchniSzybka i łatwa przekąska z ciasta francuskiego. Możemy zrobić przed sama imprezą. Wystarczy jeden lub dwa płaty gotowego ciasta. Trochę sera i wkład własny
W kuchennym oknie EwyCiągle odkrywam możliwości ciasta filo. Jeszcze nie pokusiłam się o zrobienie własnego, bo przeraża mnie wałkowanie go na grubość kartki papieru. Jednakże skoro za niewielkie pieniądze
Malinowe PocałunkiŚliwki w boczku (zboczone śliwki) to przekąska stara jak świat, a i tak znika zawsze jako pierwsza. Połączenie słodkiej, suszonej śliwki i spieczonego, słonawego, wędzonego boczku
Poezja smaku2 buraki, 2 twarde gruszki, garść orzechów włoskich, garść prażonych pestek dyni, sos: 2 łyżeczki musztardy francuskiej, 1 łyżeczka miodu, sok z 1/2 cytryny, 4 łyżki
królestwo garówWywodząca się z Włoch focaccia, to nic innego jak rodzaj drożdżowego chlebka z różnymi dodatkami, który głównie podawany jest jako przystawka lub przekąska (na imprezę idealna:)). Miękkie i puszyste ciasto, którego podstawą są 4 główne składniki (nie licząc soli i cukru): mąką, drożdże, woda oraz oliwa plus (nie)ograniczona ilość dodatków-czasami jest to sama oliwa, a w tym przypadku(...)słodkie pomidorki koktajlowe, oliwki oraz rozmarynowo-czosnkowa oliwa- tworzą wyjątkowe w smaku danie. Doskonałe smakująca zarówno na ciepło, jak i na zimno, prosta w wykonaniu i niesamowicie pachnąca, że musisz ją przygotować! :))) * mąka pszenna- 350 g * woda- 185 g * oliwa- 50 g * drożdże- 6 g * sól, cukier- po 1/2 łyżeczki * pomidorki koktajlowe- kilkanaście sztuk * oliwki- kilka sztuk * rozmaryn suszony
Kraina Miodem PłynącaUwielbiam ciasto francuskie, jednak tylko raz odważyłam się sama je zrobić. Było pyszne jednak czasochłonne. Kupuję gotowe ciasto, jednak z nadzieniem można poeksperymentować i wychodzi pysznie
Niezły MłynekOdkąd je pierwszy raz zrobiłam robię je bardzo często. Praktycznie na każdą imprezę, jako coś do przegryzienia podczas oglądania filmu w weekend. Robi się je bardzo
Piekielna Kuchnia Patimojprzepisna.pl | Piróg biłgorajski Jako że, jestem rodowitą Lublinianką, nie mogłam darować sobie zrobienia tradycyjnego lubelskiego przysmaku – Pirogu biłgorajskiego (inaczej Pierogu). Piróg składa się z kaszy
moj przepis nahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Zainspirowałam się przepisem z blogu: Moje Wypieki. Muffinki są przepyszne, wilgotne i smakują jak mięciutkie, serowe bułeczki. Podczas
Di gotuje