Croissanty z borowikami

Croissanty z borowikami

Croissanty z borowikami

Uwielbiam ciasto francuskie, jednak tylko raz odważyłam się sama je zrobić. Było pyszne jednak czasochłonne. Kupuję gotowe ciasto, jednak z nadzieniem można poeksperymentować i wychodzi pysznie. Takie croissanty są idealnym drugim śniadaniem. Doskonałe są na ciepło jednak na zimno smakują równie pysznie :).Porcja: 12 croissantówSkładniki:270 g  ciasta francuskiego150 g borowików10 g suszonych grzybówpęczek szczypiorkisól, pieprz1 jajko - do posmarowaniaPrzygotowanie:Suszone grzyby zalewamy wrzątkiem i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niezły Młynek

Autor

Niezły MłynekNiezły Młynek

Odświeżone Rodzinne przepisy od śniadania, obiadu, kolacji po deser.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, ciasto, śniadania, francuskie, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, deser, desery, obiad, zupa grzybowa, susz, ciasto francuskie, mielone, deser z owocami, pieczenie, pyszne ciasto, przystawki, jajka z farszem, ciasto na zimno, pieczeń z mielonego

Inne przepisy z Niezły Młynek

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.