Prawda jest taka, że kiedy pada hasło muffiny , pierwszą myślą, jaka przychodzi nam do głowy to słodkie babeczki. Niektórzy może nawet nie pomyśleli, że muffinki można
upichcicJeśli ktoś lubi śledzie to na pewno pod każda postacią, chociaż są tacy, który twierdzą ,że tylko klasyczne z cebulką to prawdziwe danie ze śledzi. Dlatego
W kuchennym oknie EwyW tunelu wciąż dojrzewają melony i wiążą się ogórki posiane przez Mamę w sierpniu. Na dworze chłodno, choć Słońce mocno operuje. Dzisiejsza pogoda skojarzyła mi się
Weekendy w domu i ogrodziemiłośników jajek, łososia i fety. Sałatka jest bardzo łatwa w przygotowaniu, nie wymaga ono zbyt wiele czasu, a użyte składniki są łatwo dostępne. Dlatego ta kolorowa i bardzo apetyczna przystawka nada się bardzo dobrze jako zdrowe urozmaicenie naszej diety na co dzień. Z drugiej strony prezentuje się i smakuje tak dobrze, że będzie jak najbardziej właściwa również na bardziej wyszukane(...)sałatka w południowoeuropejskim klimacie. Łatwa w przygotowaniu i wykorzystująca szeroko dostępne składniki. Dobra zarówno na co dzień jak i od święta. Zapisz przepis Drukuj Składniki 100g łososia wędzonego na zimno (najlepiej w gotowych plastrach, ale niekoniecznie) 4 duże (L) jajka duża garść poszarpanych kolorowych sałat 8-10 pomidorków koktajlowych 100g fety 1 mała czerwona cebula 1/4 – 1/2 łyżeczki soli (ostrożnie
Kulinarna PokusaCeviche z dorsza to kolejne u nas danie z Peru. Równie popularne jest w innych krajach Ameryki Południowej oraz Środkowej. Cały sekret ceviche z dorsza tkwi
Pociąg Do KuchniZamiast piec tartę postanowiłam być bardziej kreatywna i zafundować fajną przekąskę w postaci grzybków z kruchego wytrawnego ciasta z nadzieniem z sera i wędzonego
Malinowe PocałunkiCzasem zastanawiam się co ugotować, bym śmiało w razie nadmiaru mogła wziąć to ze sobą do pracy. Ostatnio zatęskniłam za placuszkami, ale nie takimi słodkimi, tylko
Pasja Smakuhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Krążki s ą przepyszne i idealnie nadają się na szybką przekąskę. U mnie w domu znikają
Di gotujeDziś przedstawiam wariację na temat mojego ulubionego kapuśniaku z młodej kapusty. Tym razem proponuję ją w wersji zabielonej śmietanką, z pomidorami i ziołami, podaną z lekko
karmelowyWitam niedzielnie :) Dzisiaj mój blog obchodzi drugie urodziny i z tej okazji zapraszam Was na pyszny schab nakłuwany boczkiem i nadziewany śliwkami. Tak przygotowany schab wychodzi
Kuchnia z widokiem na ogródSmaczna i szybka sałatka na zimowe wieczory :) Jeśli szybko potrzebujecie coś zjeść i nie macie ochoty na jakieś super gotowanie i rozkładanie całego warsztatu robót, wystarczy
Kuchnia Pełna PasjiKotlety z cukinii Post z kotlecikami miał być zamieszczony wczoraj, ale inne obowiązki na to nie pozwoliły. Szybciutko nadrabiam zaległości i jeśli jeszcze takich kotletów nie
Mój pomysł naPizzerinki to wbrew pozorom nie do końca tradycyjne pizze w wersji mini. Pizzerinki w smaku przypominają nie tradycyjną pizze, a raczej bułeczki pizzowe sprzedawane w piekarniach
Słodka StronaPolecam przygotowanie na Święta tego nadziewanego rogala, który na pewno będzie ozdobą na naszym stole, jak też znakomitym dodatkiem do wszelkiego rodzaju sałatek zamiast chleba.
zielonacukinkakolację dla zwolenników wymienionych smaków. Tym bardziej, że krótki czas przygotowania sprawia, że naprawdę realne jest przyrządzenie jej nawet przed wyjściem do pracy. Natomiast niekoniecznie nadaje się dobrze na przystawkę. Jeśli jednak chcecie podać coś w podobnym klimacie gościom , polecamy Waszej uwadze nasz przepis na jajka faszerowane z majonezem i łososiem . Co prawda w podstawowej wersji nie przewiduje on kawioru(...)śniadanie – z pewną nutą wyrafinowania. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 4 kromki chleba tostowego (najlepiej mieszanego) 2 łyżki serka twarogowego z koperkiem 100g łososia wędzonego na zimno w plastrach 4 jajka 2 łyżki gęstego majonezu – np. wg naszego przepisu na domowy majonez 2 łyżeczki kawioru – rodzaju wg uznania, czerwonego lub czarnego – na zdjęciach jest kawior z łososia
Kulinarna Pokusapomyśleć, że wtedy w 2003 roku mleko kokosowe było trudnym do zdobycia i drogim „wynalazkiem”... {Pozdrowienia dla Ani F., Łysej i Naji:)} P.S. Smakuje na ciepło i na zimno. Składniki: 1 puszka mleka kokosowego opcjonalnie: kilka łyżek brązowego cukru/słodkiego syropu 100 g wiórek kokosowych borówki – dowolna ilość Podgrzej mleko kokosowe w garnku (z syropem/cukrem), dodaj wiórka i wymieszaj(...)Bardzo smacznie, ale nieduże i dość drogie porcje (dania główne ze zdjęć ok. 20zł). Wegetarianie znajdą tutaj całkiem sporo dań (szczególnie makaronowych), weganie niestety nie. Focaccia, podawana jako przystawka Spaghetti vegetariare (z papryką, bakłażanem i cukinią) Spaghetti z oliwą, masłem i chili Coconut dessert with blueberries I once ate this very simple and tasty dessert with Ania F., Łysa
Qlinarnie i Qlinarnie