przystawka na zimno - 751 przepisów (strona:15/51)

Pasztet z ciecierzycy, batatów i marchewki 179

Ten pasztet z ciecierzycy, batatów (słodkich ziemniaków) i marchewki to kolejny przepis pokazujący, że bezmięsny pasztet też może być smaczny. Nie, żebym była przeciwniczką mięsnych pasztetów

UgotujmyTo.pl
Minipizze z tortilli 237

znowu przepis Pani Anny Starmach z książki "Pyszne 25" :) Pomysł na przystawkę, kolację, lub - tak jak u mnie- na śniadanie. Minipizze można również podawać na zimno. Składniki (dla  dwóch osób): 2 placki tortilli 100 ml pomidorowej passaty 1 kulka mozzarelli  2 plasterki żółtego sera 2 plastry szynki gotowanej 2 pieczarki 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki bazylii sól, pieprz

My Culinary Art
Chutney z czarnej porzeczki 232

czyli czarna porzeczka w wytrawnej odsłonie. Słodko-kwaśny smak przełamany został lekką pikanterią. Ten czatnej jest idealny do przystawek, serów, do potraw duszonych jak pieczeń i wątróbka czy wszelakich mięs na ciepło i zimno. Składniki: • 1 kg czarnej porzeczki • 1 szklanka cukru • 3 łyżki miodu • 1/2 szklanki octu winnego czerwonego • 1 łyżeczka cynamonu

To co kocham
RYBA PO GRECKU 115

Rybę po grecku   można jeść na ciepło lub na zimno. Na co dzień lub od święta. 8 płatów filetów z mintaja usmażyłam na patelni. Można

potrawyregionalne
Drożdżowe ślimaczki z pieczarkami 227

Uwielbiam pieczarki! Najchętniej dodawałabym je do wszystkiego. Dzisiejszy przepis na drożdżowe ślimaczki z pieczarkami, idealnie sprawdzi się na "domówkę" czy jako przystawka do obiadu - np. do czerwonego barszczyku. Smakują wyśmienicie, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Polecam! Z podanego przepisu wychodzi sporo ślimaczków, więc możemy śmiało je zamrażać (o ile Wam coś zostanie ;) - u nas kilka zostało pochłoniętych, zaraz

CookYourself
Gravlax – skandynawski marynowany łosoś 220

Gravlax. Brzmi dziwacznie. Gravlax oznacza łososia zamarynowanego w soli, koperku, burakach, cukrze. Gravlax oznacza dosłownie z języka szwedzkiego ( gravad lax) pogrzebanego łososia. Proces marynowania trwa kilka

Pociąg Do Kuchni
Przystawka z łososia wędzonego 194

Świetna przystawka na imprezę karnawałową, walentynki i inne okazje :) Ja to połączenie  uwielbiam. Składniki:   łosoś wędzony na zimno, ogórek świeży, śmietana 12% lub 18%, cytryna, sól, pieprz. Przygotowanie: łososia rozkładamy na półmisku. Ogórka dokładnie myjemy i po całej długości kroimy go obieraczką do warzyw na cienki paski. Paseczki te rolujemy i układamy na łososia. Śmietanę mieszamy z sokiem

Państwo Wojtczuk gotują
Falafel 136

Pyszny pomysł na przystawkę. Te małe kuleczki z ciecierzycy smakują tak samo dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: 1 szkl namoczonej przez noc ciecierzycy 1 ząbek czosnku 1 mała cebula czerwona 2 pomidory 2 łyżki świeżej natki pietruszki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 5 łyżek bułki tartej + do obtoczenia 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Wytrawne paszteciki orzechowe z dynią 182

aromatycznym farszem orzechowo-dyniowym, a robi się je bardzo łatwo! Jedna z esencji smaków jesieni :) Paszteciki mogą służyć jako przekąska, przystawka lub jako przepyszna kolacja, czy lunch. Smakują równie dobrze tak na gorąco, jak i na zimno. Spróbujcie ich koniecznie, jeżeli został Wam jeszcze kawałek dyni! Paszteciki orzechowo- dyniowe Potrzebujesz: 700g dyni piżmoawej lub hokkaido 1/2 łyżeczki płatków chili

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Jesienna edycja Restaurant Week – degustacja w My Corner Restaurant & Bar 145

bloga Raj podniebienia . W restauracji przed podaniem posiłków z menu goście częstowani są świeżym chlebem z dodatkiem regionalnych olejów tłoczonych na zimno. Jest to olej rzepakowy i słonecznikowy: ciekawie, smacznie i aromatycznie. W ramach festiwalowego menu jako przystawkę podano łososia gravlax, mus z kwaśnej śmietany i pumpernikiel. Na danie główne był dorsz norweski z purée z dyni piżmowej, soliród

Mała Cukierenka
Jesienna edycja Restaurant Week – degustacja w My Corner Restaurant & Bar 159

restauracji przed podaniem posiłków z menu goście częstowani są świeżym chlebem z dodatkiem regionalnych olejów tłoczonych na zimno. Jest to olej rzepakowy i słonecznikowy: ciekawie, smacznie i aromatycznie.     W ramach festiwalowego menu jako przystawkę podano łososia gravlax, mus z kwaśnej śmietany i pumpernikiel.     Na danie główne był dorsz norweski z purée z dyni piżmowej, soliród

Mała Cukierenka
Menu na Sylwestra. Opcja nr 2 dla tych co lubią pojeść! 153

Kaczka z żurawiną! Pyszna przystawka!  Makaron włoski z krewetkami z sosem pomidorowym! Roladki z kurczaka! Pieczona szynka z rozmarynem, na zimno lub ciepło! Sałatka z grzankami i jajkiem! Sałatka z selerem naciowym! DRINKI Kliknij w zdjęcie aby przejść do przepisu

SMYKWKUCHNI
Grillowany ananas z szynka paremenska 122

danie przygotujemy bardzo szybko i będzie wspaniałą przystawką w oczekiwaniu na danie główne, czyli grillowane mięsa i warzywa. Ananas doskonale smakuje zarówno na zimno, jaki na ciepło. Możemy go również przygotować na patelni grillowej, jeśli chcemy go przygotować w domu. Grillowany ananas z szynką parmeńską Czas przygotowania: 20 minut Proporcje dla 3-4 osób Składniki: 1 mały dojrzały ananas

Kulinarne przygody Gatity
Pieczarki duszone z oregano 220

kcal w 100 g.Stanowia zatem swietna przekaske we wszystkich dietach odchudzajacych. Tak przygotowane pieczarki sa miekkie i delikatne.Moga byc swietna przystawka do drugiego dania lub kolacji ,stanowic skladnik salatki lub marynaty.Smakuja wysmienicie na cieplo i na zimno. Skladniki: 300-500 g malych pieczarek oregano lub natka zielonej pietruszki odrobina wody+1/3 lyzeczki bulionu warzywnego w proszku Wykonanie: pieczarki oplukac

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Długo robiona tarta, bardzo szybko zżarta. Niedziela na Sommarøy 174

Czy uwierzycie, że z tą tartą walczyłam cztery godziny, chociaż przepis zamyka się w jednej? Ściślej mówiąc nie z tartą, a z Młodym, który postanowił, urządzić

bastalena