ŚLEDZIE W ŚMIETANIE Pyszny śledź idealny z ziemniaczkami ugotowanymi w mundurkach Składniki: 3 płaty śledziowe 1 mała cebulka lub 1/2 dużej 1 male jabłko 3-4
Kulinarnie z Polką na KresachSAŁATKA Z BURAKIEM, WĘDZONĄ ŚLIWKĄ I ORZECHAMI Sałatka ta jest bardzo popularna - na Ukrainie, w okresie Swiat Bożego Narodzenia. Mimo niezbyt zwyczajnego połączenia produktów jest naprawdę
Kulinarnie z Polką na KresachKARKÓWKA PIECZONA Bardzo smaczna, soczysta karkówka idealna do obiadu jaki na kanapki. Składniki: karkówka czosnek papryka sol pieprz majeranek słodka papryka czerwona w proszku Sposób
Kulinarnie z Polką na KresachSAŁATKA OLIVIER Jest to jedna z najbardziej popularnych sałatek jakie spotkamy na Ukrainie. Troszkę przypomina nasza sałatkę jarzynowa, jednak jest w niej użyta mniejsza ilość warzyw
Kulinarnie z Polką na Kresachzdecydowanie nie jest to potrawa lekka i dietetyczna;) Sądzę jednak, że ciekawa w smaku i warto ją wypróbować. Omlet można jeść na ciepło, jak i na zimno, jako danie główne, przystawkę lub przekaskę. Wraz ze mną hiszpańską tortillę przygotowały Siaska i Maggie . Składniki: 2 duże ziemniaki 1 duża cebula 5-6 jajek sól, pieprz
Codzienne Gotowanietestowania od firmy WSP SPOŁEM . Majonez ma idealną kremową konsystencję i nie zawiera żadnych substancji konserwujących. To doskonały dodatek do wielu potraw, szczególnie przygotowanych na zimno, między innymi sałatek, przystawek czy kanapek. Majonez ma funkcjonale opakowanie. Produkt wart polecenia i zakupu. Serdecznie zachęcam do zakupu produktów firmy WSP SPOŁEM
Tradycyjna kuchnia Kasitestowania od firmy WSP SPOŁEM . Majonez ma idealną kremową konsystencję i nie zawiera żadnych substancji konserwujących. To doskonały dodatek do wielu potraw, szczególnie przygotowanych na zimno, między innymi sałatek, przystawek czy kanapek. Majonez ma funkcjonale opakowanie. Produkt wart polecenia i zakupu. Serdecznie zachęcam do zakupu produktów firmy WSP SPOŁEM
Tradycyjna kuchnia Kasitestowania od firmy WSP SPOŁEM . Majonez ma idealną kremową konsystencję i nie zawiera żadnych substancji konserwujących. To doskonały dodatek do wielu potraw, szczególnie przygotowanych na zimno, między innymi sałatek, przystawek czy kanapek. Majonez ma funkcjonale opakowanie. Produkt wart polecenia i zakupu. Serdecznie zachęcam do zakupu produktów firmy WSP SPOŁEM
Tradycyjna kuchnia Kasitestowania od firmy WSP SPOŁEM . Majonez ma idealną kremową konsystencję i nie zawiera żadnych substancji konserwujących. To doskonały dodatek do wielu potraw, szczególnie przygotowanych na zimno, między innymi sałatek, przystawek czy kanapek. Majonez ma funkcjonale opakowanie. Produkt wart polecenia i zakupu. Serdecznie zachęcam do zakupu produktów firmy WSP SPOŁEM
Tradycyjna kuchnia Kasiotrzymałam do testowania od firmy WSP SPOŁEM . Majonez ma idealną kremową konsystencję i nie zawiera żadnych substancji konserwujących. To doskonały dodatek do wielu potraw, szczególnie przygotowanych na zimno, między innymi sałatek, przystawek czy kanapek. Majonez ma funkcjonale opakowanie. Produkt wart polecenia i zakupu. Serdecznie zachęcam do zakupu produktów firmy WSP SPOŁEM
Tradycyjna kuchnia KasiSmaczna szybka do zrobienia przekąska z makaronowych muszli nadzianych delikatnym twarożkiem i wspaniale komponujących się suszonych pomidorów i soczystych zielonych oliwek. Polecam na każdy imprezowy stół
Wanilia i KardamonMus z szynki - ciekawe i smaczne wypełnienie słonych kruchych babeczek. Robi się go bardzo szybko i praktycznie od razu nadaje się do podania. Ja wypełniłam nim
Kto ugości moich gości?JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI Składniki: jajka ugotowane na twardo pieczarki szczypiorek sol pieprz Przygotowanie: 1. Ugotowane jajka obieramy ze skorupek, przekrajamy na pół i delikatnie wyjmujemy z
Kulinarnie z Polką na KresachTORT WĄTRÓBKOWY Pyszna zimna przekąska, niezmiernie popularna na Ukrainie. Bardzo często gości na stolach w czasie specjalnych uroczystości (święta, urodziny itp.). Uznawana jest za restauracyjne jedzenie
Kulinarnie z Polką na KresachUrocza ozdoba wielkanocnego stołu, a jednocześnie pyszna przekąska na zimno - faszerowane jajka w kształcie grzybków :) Kapelusiki są barwione zwykłą herbatą - bardzo proste do zrobienia a jakie
Kto ugości moich gości?Za moim mężem od jakiegoś czasu chodziła pasta z makreli. Dziś wreszcie się doczekał:) Miała być tylko na kanapkach, ale gdy kroiłam jajka wpadłam na pomysł
Kto ugości moich gości?Pierwszy raz w życiu skusiłam się na awokado. Miało być guacamole, ale pomyślałam "i z czym to zjeść?":) Wtedy przypomniałam sobie o napoczętej paczce gotowych korpusów
Kto ugości moich gości?zapachów z domieszką kuchni francuskiej i tureckiej. Królują w niej mezze, tak jak w innych krajach śródziemnomorskich, małe przystawki. Prawdziwy libański posiłek to zestaw ok. 30 przystawek (na ciepło i zimno), podanych jednocześnie. Kibbeh to danie narodowe Libańczyków, bardziej rozwinięta wersja naszego mielonego, tradycyjnie przygotowywane z mięsa wołowego lub jagnięciny z dodatkiem ryżu, smażone w głębokim tłuszczu. Kibbeh po polsku
SzczyptaSmaQPyszna, dość sezonowa sałatka. Ostatni mój wymysł. Po kilku zjedzonych i mdłych jej odmianach dodałam kilka swoich składników i wyszła taka jak powinna być!!! Wyraźna w
Malinowe PocałunkiMini pizze to idealny pomysł na przekąskę zarówno na ciepło jak i zimno. Świetnie sprawdzi się jako przystawka podczas kinderbali lub przyjęć dla dorosłych. Mini Pizze - Składniki: ciasto: 500 g mąki tortowej 1/2 szklanki letniego mleka 1/2 szklanki letniej wody 30 g świeżych drożdży 2 łyżki oleju 1,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka
Słodka Stronaprzepis który dostałam od siostry, i tak zrobiony szpinak jest na prawdę bardzo smaczny. Właściwie może stanowić samodzielne danie, smakował mi i na ciepło i na zimno. Możemy go podać jako przystawkę lub jako dodatek do dania głównego. Sądzę, że byłby też bardzo dobrym dodatkiem do makaronu, może być też znakomitym nadzieniem naleśników. Polecam! składniki 250 g świeżego szpinaku
Stare GaryPieczeń z jajkiem to smaczne i efektowne danie świąteczne idealne na wielkanocny stół. Można ją podać na gorąco do obiadu z ziemniakami i surówką, bądź na zimno z sosem chrzanowym jako przystawkę. Składniki na formę do babki lub keksówkę: 5 jajek ugotowanych na twardo 1 kg mięsa mielonego wieprzowo- wołowego 2 mniejsze czerwone cebule 2 ząbki czosnku(...)mięsie układamy ugotowane na twardo jajka i przykrywamy je pozostałą masą. Pieczeń wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. C i pieczemy około godziny. Gotową pieczeń podajemy na zimno lub ciepło pokrojoną w grube plastry. Artykuł Pieczeń z jajkiem + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite DaniaPieczeń z jajkiem to smaczne i efektowne danie świąteczne idealne na wielkanocny stół. Można ją podać na gorąco do obiadu z ziemniakami i surówką, bądź na zimno z sosem chrzanowym jako przystawkę. składniki na formę do babki lub keksówkę 5 jajek ugotowanych na twardo 1 kg mięsa mielonego wieprzowo- wołowego 2 mniejsze czerwone cebule 2 ząbki czosnku(...)mięsie układamy ugotowane na twardo jajka i przykrywamy je pozostałą masą. Pieczeń wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. C i pieczemy około godziny. Gotową pieczeń podajemy na zimno lub ciepło pokrojoną w grube plastry
Smakowite DaniaRoladki z pstrąga z pieczoną papryką i czosnkiem niedźwiedzim można podać jako danie obiadowe z ziemniakami lub ryżem oraz sezonową surówką. Wspaniale też sprawdzą się na kolację, przystawkę – na ciepło lub na zimno. Gorąco polecam i życzę smacznego. Dla tych co lubią ryby… i nie tylko polecam również: - Łososia w maku - Smażone filety z gładzicy - Tartę z pstrągiem wędzonym
mojewypiekiinietylkonapój i źródło dobrego samopoczucia. Obecnie jest napojem popularnym na całym świecie, lubianym za swój przyjemny smak. Ceni się za to, że komponuje się niemal z każdą przystawką i daniem, tak na zimno, jak na gorąco. Ponadto łagodzi wszelkiego rodzaju przejedzenie. Doskonała na śniadanie, obiad i na kolację. Super z deską wędlin, do książki...na pogaduchach. W każdym, dobrym towarzystwie
Z Kuchni Do Kuchninieco niż na naleśniki) Rozgrzać głęboki olej , maczać ruloniki w cieście i smażyć na słoty kolor. Ja podałam z młodymi ziemniakami z koperkiem Równie dobrze smakują na zimno do chleba lub jako przystawka
Gotowanie jest łatweindyjskimi przepisami i ujrzalam wspanaily przepis na pikantny krem z kalafiora, od razu zdecydowalam sie jaka zupe ugotuje;) Zupa ta jest idealna jako danie glowne lub przystawka, wspaniala jest takze na zimno. Z pewnoscia przypadnie do gustu wszystkim wege oraz osobom ktore nie przepadaja za kalafiorem, poniewaz jak powiedzial moj najwiekszy krytyk i znawca pan K., kalafiora w ogole
Codzienne GotowanieBardzo prosta przekąska na imprezę. Takie papryczki możecie użyć jako przystawki na ciepło, jednak na zimno świetnie dają sobie radę i zdecydowanie przyciągają uwagę gości. Przygotowałam takie papryczki na urodziny mojego młodszego brata, dzieciaki były zachwycone, a papryczki wygrały z frytkami. Wielki sukces :) Składniki: 4 długie papryczki Toro 250 g serka Gretikos sałatkowego 100 g kabanosa chilli 1 cebula
Niezły MłynekDynia marynowana jest świetnym dodatkiem do mięs na ciepło i zimno, sałatek oraz jako samodzielna przystawka. Wyśmienicie smakuje z pieczonymi ziemniakami. Polecam wszystkim którzy lubią smak warzyw marynowanych w occie. Składniki: ( korzystałam z przepisu Smacznej Pyzy z małymi zmianami ) 2 kg dyni melonowej żółtej 2 szklanki octu spirytusowego 10% 2 szklanki wody opakowanie cukru waniliowego 2 szklanki cukru 2 łyżeczki
Atlas SmakówRoladki z cukinii bardzo dobrze nadają się na przystawkę. Są dobre zarówno na zimno jak i na ciepło. Najlepiej jeśli zrobimy je z dobrej jakości sera gorgonzola. Składniki: 3 średnie cukinie 2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy 5 suszonych pomidorów 80 g sera gorgonzola 1 pęczek bazylii sól pieprz Wykonanie: Cukinie umyć, odciąć końcówki i pokroić wzdłuż na niezbyt cienie
Mama Gotujegroszek się otworzył i na pesto się położył. Tak ładnie wszyscy razem wyglądali, a jak smakowali? Chrupiące z kremowym połączone zostało, delikatne z pikantnym się zgrało, przystawka naprawdę znakomita, zarówno na zimno jak i na ciepło wyśmienita. Składniki na 2 porcje: 1 filet z kurczaka, 150 g mielonego mięsa wieprzowego z szynki, 20 g mozzarelli, 2 garście rukoli, 1/2 cytryny
Moniki Smakołyki