serem, czosnkiem i natką pietruszki.Pyszna, domowa zapiekanka. Duża porcja.Smacznego!Składniki: 400 g filetów z piersi kurczaka;500 g makaronu penne;700 g cukinii (waga przed obraniem);1 duża, czerwona papryka;1 duża, żółta papryka;1 średnia cebula;2 ząbki czosnku;500 ml przecieru pomidorowego;1 łyżka masła;1 czubata łyżka przyprawy do gyrosa;1 płaska łyżeczka słodkiej papryki
Gospodyni Miejskawytrawnego lub półwytrawnego) 2 szklanki dobrego, domowego bulionu warzywnego ok. 100 ml płynnej, słodkiej śmietanki (może być 30%, ale sprawdzi się również 12%) 2 łyżki prawdziwego masła 40 g tartego sera (ja użyłam parmezanu) + trochę do posypania każdej porcji 1 średnią cebulę 60-70 dag świeżych grzybów (ja użyłam podgrzybków oraz prawdziwków) przyprawy: sól morska, świeżo mielony czarny pieprz
Ratunku obiadmoździerzu wraz z przyprawami, suszonymi warzywami, łyżką oliwy i natarłam mięso. Ułożyłam na basze. Cebule obrałam, pokroiłam w plastry i posypałam mięso oraz blachę wokół. Liście laurowe rozkruszyłam w palcach i posypałam mięso. Wstawiłam do pieca nagrzanego do 200 stopni i piekłam ok. 1h i 15 minut. Podałam z domowymi kluskami na parze i sosem pieczeniowym. SMACZNEGO
W kuchni Karmel-itkiskładniki: 270 – 290 g mąki orkiszowej lub pszennej 60 g masła 50 g cukru pudru 150 g miodu Jamar 1 jajko 30 g przyprawy do
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: mięso wieprzowe 90 dag, usmażone pieczarki 10 dag, olej rzepakowy 1 łyżka, cebula 1 mała, papryka czerwona 1/2 średniej, sól peklowa 2 łyżeczki, cukier 1
W Mojej Kuchni LubięHej :) Ostatnio mamy często chęć na ziemniaczane wariacje, to chyba wynik zimowej aury i średniej dostępności dużej ilości warzyw. Inspiracją tego dania była kuchnia z nad
vegetanieTo masło lub inaczej pasta sezamowa jest używana głównie do produkcji hummusu. Ponieważ przymierzam się do zrobienia mojego pierwszego hummusu, w mojej kuchni nie mogło
chwile dla mnieSkładniki: pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, kucharek
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: golonka wieprzowa 3 sztuki, tymianek 1 łyżka, kardamon mielony 1 łyżeczka, cząber 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, olej rzepakowy 3
W Mojej Kuchni Lubięnaprawdę niewiele. Dopóki nikt nie spróbował, wydawało mi się, że nie przejemy tego, ale już po chwili zmieniłam zdanie... To wciąga i to jeszcze jak... Na szczęście domowa wersja jest bardziej dietetyczna, no i wiemy co zjadamy, bez zbędnych dodatków chemicznych w składzie. Moja pierwsza partia nachos do meczu niestety nie dotrwała, ale od razu przygotowałam następne, tym razem(...)Pyszne... :-) Inspiracją był przepis znaleziony tutaj . Składniki: - 150g mąki orkiszowej typ750 (lub 120g pszennej) - 120g mąki kukurydzianej - 120g ciepłej wody - łyżeczka soli himalajskiej - 45g oliwy z oliwek - ulubione przyprawy, u mnie: * suchy czosnek z młynka (4 przekręcenia
Smaczne Zdrowemogą stanowić pyszną przekąskę na domowych imprezach. W smaku są dość ostre za sprawą ajwaru i ostrej czerwonej papryki. Podane na cieście francuskim wyglądają smacznie! 300 g ciasta francuskiego (1 arkusz) 100 g ostrego ajwaru 4 duże pieczarki 60 g camemberta z ziołami 150 g żółtego sera 250 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa Sól Pieprz Ostra czerwona
VioletoweKucharzeniePrzepisy na salceson domowy już są na blogu..ale wstawię post dla przypomnienia ..no i tym razem zrobiłam w słoiczku..prawdę mówiąc to mąż zrobił ..ja tylko przełożyłam w słoiczki i słoiczki dla pewności zawekowałam.. 1/2 świńskiego łba ok. 10 dag skórek wieprzowych ok. 25 dag słoniny serce, płucka, ozorek przyprawy do smaku: czosnek( 2-3 ząbki) sól majeranek
Moje domowe kucharzenieskładniki: 300 g mąki orkiszowej lub pszennej 100 g cukru 1 jajko 55 g miodu 25 g świeżych drożdży 50 g masła, miękkiego 2 łyżeczki przyprawy
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 500 g ziemniaków 30 g miękkiego masła 2 ząbki czosnku sól dowolne zioła: zioła prowansalskie, kolendra, papryka słodka, majeranek, rozmaryn, oregano tłuszcz do wysmarowania naczynia
Domowy Smak JedzeniaPrzepis znalazłam w gazetce Przyślij przepis, Sałatki i surówki (nr 24 - 5/2011). Polecam, jest naprawdę pyszna.Składniki:1 podwójna pierś z kurczakamały słoik selera1 czerwona papryka1
Kuchnia domowa Ani