jednak spróbować bo domowe sajgonki nie mają sobie równych. Polecam! Sajgonki Składniki na około 15 sztuk: 1/3 cebuli czerwonej 1/2 marchewka 1/2 łyżeczki świeżego imbiru 1 ząbek czosnku 200 g drobno zmielonego mięsa (pół na pół mielonej wołowiny np. udźca i szynki wieprzowej ) 2 łyżki sosu sojowego jasnego 1 łyżka sosu sojowego ciemnego ½ łyżeczki przyprawy 5 smaków
Mania GotowaniaSkładniki: kapusta kiszona 3/4 kg, pieczarki 1/2 kg, masło do smażenia 1 łyżka, udka z kaczki 4 sztuki, kucharek 2 łyżeczki, majeranek 4 łyżki, czarny pieprz
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1/2 kg cielęcina mielona, 2 szklanki ryż ugotowany, 1 sztuka jajka, 1 łyżka vegeta, 2 łyżeczki pieprz czarny mielony, 1 większa kapusta młoda biała, 1/4
W Mojej Kuchni Lubięzdrowsza domowa wersja krążąca w sieci pod nazwą: "Rosół z pieczonego kurczaka." Właściwie każda babcia po usłyszeniu spojrzałaby znad okularów i poprawiła mówiąc,że to nowoczesny wywar bądź nowa moda na bulion. Ale pochwaliłaby za gospodarność. Ale wywar z pieczonej kury ma naprawdę zaskakująco dobry smak! Smak Twojego bulionu będzie oczywiście uzależniony od przypraw,których użyliście przy pieczeniu
Fiolka w kuchniSzynka domowa wędzona Czas przygotowania: 7 dni peklowania + 4 godziny wędzenia + czas parzenia Składniki: 1500 g szynki wieprzowej z tłuszczem siatka wędliniarska lun sznurek strzykawka z grubą igłą Zalewa: 60 g peklosoli 15 g cukru 700 ml wody 2 listki laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego Wykonanie: W garnku gotujemy wodę z cukrem i przyprawami. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia
Kulinarne przygody GatitySłodycze tylko domowej roboty5. Dużo warzyw i owoców6. Woda, herbata zielona/czerwona - podstawa!7. Pokochaj siebie. Teraz, jaka jesteś. Później będzie jeszcze lepiej:)CZAS NA PRZEPIS! Składniki na placuszki jajeczne (ok. 10 małych kotlecików) : 5 jajek (4 ugotować, jedno zostawić w spokoju :>) +|- pół szkl. bułki tartej (ja dałam trochę bułki, trochę otrębów) 2 łyżki mleka Przyprawy (u mnie tylko pieprz
CzarnawisienkaJak na świąteczny wypiek przystało to sernik na bogato. Zawiera w sobie mnóstwo smaków, wszystkie jakie kojarzą nam się ze świętami: pomarańcza, piernik, powidła, sernik, czekolada
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaPizzę z pieczarkami przygotowałam dziś na obiad na miedzy narodowy dzień pizzy, często też przyrządzam ją na piątkowe kolacje, jest bardzo smaczna. Podałam ją z sosem
Bajeczna KuchniaCzas na królową jesieni :) Uwielbiam dynię przede wszystkim za jej piękne, pozytywnie nastrajające kolory, a od dziś uwielbiam ją jeszcze bardziej za te oto babeczki :) Zatem
Domowa Cookierenka AgiPyszny i prosty do zrobienia obiadek..do marynaty wykorzystałam pyszny miód rzepakowy, który można zakupić w Anielskich Przysmakach..Polecam.. taki miodek i
Moje domowe kucharzeniepyszna domowa wędlinka powstała przypadkiem podczaś świątecznych porządków w kuchni. W zamrażarce znalazłam nieduży kawałek boczku. Miałam go zmielić bo był taki niewymiarowy ale jakoś udało się go rozkroić na płat mięsa, który można było zwinąć w roladę. W zamrażarce miałam też małą pierś z kurczaka, która posłużyła za farsz. Przy okazji wykorzysatałam reszki przypraw, które znalazłam w szafce. Roladka
Monia miesza i gotujedodamy mniej. Domowe paluszki rybne Czas przygotowania: 70 minut Proporcje dla 4 osób Składniki: 500 g filetów z ryby (u mnie mintaj) 1 jajko 5-6 łyżek tartej bułki sól pieprz olej do smażenia Do panierowania: 1 jajko mąka bułka tarta Wykonanie: Rybę kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do blendera, dodajemy jajko, tartą bułkę i przyprawy. Wszystko dokładnie blendujemy
Kulinarne przygody Gatitysłodkiej papryki- 1 łyżeczka chilli w płatkach- 1 szklanka lodowatej wody- jelito wieprzowe Mięso kroimy w kostkę ok. 1 x 1cm, boczek drobniej. Mieszamy, dodajemy sól peklową i pozostałe przyprawy. Dokładanie mieszamy, a raczej wyrabiamy masę, aż stanie się kleista. Ponieważ aromat masy mięsnej jest bardzo silny podzieliłam ją na dwie części i włożyłam do strunowych woreczków na mrożonki.Woreczki(...)przekładamy do miski, chwilę wyrabiamy. Jelita moczymy w letniej wodzie przez 2 godziny. Przy użyciu końcówki lejka napełniamy jelita masą mięsną. Ponieważ ja jeszcze nie mam wprawy w wyrobach domowych wędlin, po napełnieniu części jelita wiązałam mocną nicią kiełbaski, dlatego mają różną długość. Gotowe kiełbasy wieszamy w ciepłym (temp. 20-22° C) i suchym miejscu na 2 dni. Następnie przenosimy
mojewypiekiinietylkoSurowa Na gorąco. Na zimno. Surowiec -karkówka 3 kg (mielimy na szarpaku) -boczek chudy 1,5 kg (mielimy sitko fi 10- 8 mm) -boczek tłusty
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Danie dwa w jednym, bo za jednym razem przygotowujemy ryż i mięso do obiadu. Można powiedzieć, że taki obiad robi się sam :) A w smaku rewelacja
Kuchnia domowa Ani