400 g piersi z kurczaka150 ml jogurtu typu greckiego1 łyżeczka słodkiej papryki1 łyżeczka mieszanki garam masala (lub tikka masala) – jeśli nie mamy dodajmy pół łyżeczki cynamonu
Świat Domowej KuchniPyszne żeberka..z marynaty z dodatkiem miodu i ostrej musztardy.ja do tej marynaty wykorzystałam musztardę rosyjską Develey.. 1 kg żeberek 2 łyżki musztardy
Moje domowe kucharzeniePomysł na takie schabowe zaczerpnęłam od mojej Mamy..Wypróbowałam z serem startym na tarce i z serem w plasterku...i jednak lepiej spisał się ser starty
Moje domowe kucharzenieTakich śledzi jeszcze nie robiłam ani nie jadłam ...Dziś.. tzn...wczoraj zrobiłam po raz pierwszy..zobaczymy co z tego będzie..Pomysł na dodatek curry podpatrzyłam
Moje domowe kucharzeniebazie domowej vegety z przepisu tutaj cukinię przekroić, łyżką wybrać gąbczasty miąższ z pestkami, odrzucić, następnie zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej. Posolić, wymieszać i odstawić, by cukinia puściła jak najwięcej wody. Odsączyć cukinię na sitku obraną, pokrojoną w kosteczkę cebulę zeszklić na 1 łyżce oleju masę cukiniową wymieszać z ugotowanym, przestudzonym ryżem, podsmażoną cebulką, jajkiem, przyprawami, startym parmezanem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!warzywa - domowa mieszanka, do smaku - wywar mięsny/woda - tyle aby nakryć warzywa. - łyżka masła (jeśli gotujemy na wodzie) WYKONANIE: 1. Myjemy i obieramy warzywa. 2. Kroimy rzepę i ziemniaczki w kostkę, a pora i cebulę w grube krążki. 3. Warzywa gotujemy na wywarze mięsnym lub na wodzie - wersja wegetariańska. Do wersji wodnej dodajemy masło. 4. Dodajemy przyprawy
Wypisz Wymalujdomowej wędliny przechowujemy ją w szczelnym pojemniku lub zawiniętą w folię aluminiową. SKŁADNIKI: 1,5 kg szynki wieprzowej bez kości, 2 cebule, ½ łyżki papryki słodkiej mielonej, ½ łyżki majeranku, ½ łyżki pieprzu, 1 łyżeczka soli szczypta czosnku granulowanego, 100 ml oleju. PRZYGOTOWANIE: Cebulę obieram i ścieram na tarce o drobnych oczkach. Do cebuli dodaję olej oraz wszystkie przyprawy
Tradycyjna kuchnia Kasisuszone warzywa - domowa mieszanka, do smaku- wywar mięsny/woda - tyle aby nakryć warzywa.- łyżka masła (jeśli gotujemy na wodzie)WYKONANIE:1. Myjemy i obieramy warzywa.2. Kroimy rzepę i ziemniaczki w kostkę, a pora i cebulę w grube krążki.3. Warzywa gotujemy na wywarze mięsnym lub na wodzie - wersja wegetariańska. Do wersji wodnej dodajemy masło. 4. Dodajemy przyprawy
Wypisz Wymalujpietruszki.Pyszny, domowy obiad.Polecam! Składniki:300 g kaszy gryczanej (u mnie 3 woreczki);2 ćwiartki z kurczaka (o wadze łącznej około 670 g);3 duże marchewki;1 duża pietruszka;1/4 korzenia selera;Opakowanie sosu pieczeniowego, ciemnego (u mnie Winiary o wadze 30g);1,5 litra zimnej wody + 150 ml do rozpuszczenia sosu pieczeniowego;1 łyżka ulubionej przyprawy uniwersalnej np. vegety
Gospodyni Miejskabiałą domową kiełbasę. Uwierzcie, że żadna kupna kiełbasa nie będzie tak dobra jak ta, którą doprawicie według własnego uznania. My lubimy białą kiełbasę z dużą ilością czosnku, majeranku i świeżo mielonego pieprzu. Dobór mięsa też zależy od osobistych preferencji. Nasza propozycja jest następująca. SKŁADNIKI Mięso: 2 kg łopatki wieprzowej 1 kg karkówki wieprzowej 1 kg podgardla Przyprawy: sól świeżo mielony
OstryKęsHej :) Włoskie inspiracje, czyli ravioli w innej odsłonie. Nasza wersja pierożków odbiega trochę od klasycznych głównie farszem dość nietypowym, ale za to bardzo ciekawym w smaku
vegetanieJak tylko zobaczyłam na blogu Z Cukrem Pudrem te chlebki, wiedziałam, że przyjdzie na nie czas :)) Przypadł mi bardzo do gustu niecodzienny sposób
Walijskie Pichceniełyżki domowej bulionetki warzywnej /1 kostka rosołowa woda Przygotowanie: Do garnka wlej oliwę/olej. Wrzuć pokrojoną cebulę i czosnek i podsmaż, aż do zeszklenia cebuli. Następnie dodaj pokrojony w kostkę por, marchewkę, pietruszkę, ziemniaki i cukinię. Podsmaż przez 15 minut. Dodaj wodę, tak aby przykryć warzywa (jeśli chcesz, aby zupa była mniej gęsta dolej więcej wody). Dopraw przyprawami, ziołami, bulionetką
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńhamburger to domowym, nie ma lepszego. Jedną sztuką możemy najeść się do syta i przynajmniej wiemy co jemy. składniki: 8 bułek do hamburgerów 1 kg mięsa mielonego, u mnie wieprzowo-wołowe 1 jajko 1 łyżka natki pietruszki sól,pieprz mielony imbir słodka i ostra paryka dodatki, u mnie: sałata pomidor rzodkiewka keczup majonez Do mięsa mielonego dodać przyprawy do smaku
Monia miesza i gotuje