Ogórki w pomidorach do słoików na zimę, to pyszny sposób na przetwory z ogórków. Zapraszam po mój sprawdzony, super szybki przepis na delikatne plasterki ogórków w pysznym, słodko kwaśnym sosie pomidorowym. - tylko najważniejsze składniki - ogórki można zjadać razem z zalewą - rewelacyjny i delikatny dodatek do wielu dań
AniaGotuje.plsprawić, by cukinia duszona z warzywami stała się częstszym gościem na naszych stołach. To bardzo wdzięczne w przygotowaniu, zdrowe danie z kilku prostych składników. Natomiast wszystkim tym, którzy lubią przetwory z cukinii, polecamy cukinię na zimę w słoikach . Smacznego! Dziękujemy, że przeczytałeś ten artykuł do końca. Redakcja Bloga kuchnianawypasie.pl Artykuł Cukinia duszona do obiadu pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie
Kuchnia Na WypasieMając cukinie z własnego ogrodu, wykorzystuję ją w swojej kuchni na wiele sposobów. Częściowo robię przetwory na zimę, a częściowo zużywam na bieżąco. Jednym ze sposobów na wykorzystanie tego warzywa są placki z cukinii . Robi się je tak samo jak tradycyjne placki ziemniaczane, jednak ze względu na to, że cukinia zawiera dużo wody należy ją dokładnie odsączyć. W przeciwnym razie
Danka PichciCukinia jest bardzo wszechstronnym warzywem. Można przygotować z niej leczo, placki, zupę, pasztet, tartę, zgrillować lub zapiec w piekarniku, zrobić przetwory i dżem, a nawet upiec ciasto! Taki cukiniowy chlebek jest niesamowicie mięciutki i wilgotny.Na moim profilu na instagramie możecie zobaczyć filmik z z przygotowania tego ciasta. Polecam również inne przepisy na czekoladowe ciasta: Brownie z bakaliami Lava
Obiad gotowyOgórki krokodylki to obowiązkowa pozycja na liście przetworów na zimę. Są przepyszne i chrupiące. Składniki 2,5 kg ogórków 1 główka czosnku 1,5 łyżeczki chilli 3 szklanki cukru 3 łyżki soli 1 łyżeczka pieprzu 1,5 szklanki octu 8 łyżek oleju Przygotowanie Ogórki umyć, pokroić wzdłuż na ćwiartki, zasypać solą, wymieszać i zostawić na 6 godzin. Powstały
Wasze PrzepisyPolecam jednak domowy, wiadomo. Wiecie z czym zjadłam wspomnianą fasolkę? Z kaszą gryczaną i ostatnim słoikiem zimowej sałatki z kapusty. Właśnie… muszę w końcu się zabrać za przetwory. Składniki: 500 g żółtej fasolki szparagowej pół szklanki sosu barbecue pół szklanki wody sól Fasolkę myjemy i odcinamy z niej brzydkie końcówki (ja głównie skupiałam się na tych twardych, same
KardamonovyBuraki to jedne z moich ulubionych warzyw. Lubię je w formie sałatek, przetworów, zup. Jedyne co mi jakoś wybitnie nie weszło, to ciasto czekoladowe. Czułam w nim za bardzo smak buraka. Jest szansa, że przepis miałam felerny. Zrobiłam je, zjadłam i nie opublikowałam. Zdarza się. Zniechęciłam się jednak na tyle, że nie mam ochoty eksperymentować z kolejnymi przepisami. Póki
Kardamonovyowoce? W tym roku może sama ukiszę kapustę. W zeszłym roku, z powodzeniem, udało mi się ukisić czerwoną. Była naprawdę przepyszna. Żebym jeszcze miała gdzie trzymać te wszystkie przetwory i kiszonki… Mieszkanie w bloku to nie jest najlepsze miejsce na tego typu rzeczy, a nasza piwnica zdecydowanie się do tego nie nadaje. Spiżarnia to byłoby coś. Może kiedyś. Składniki
Kardamonovyobiadu). Tzn. istniały. Już sama nazwa „surówka z ogórków” dziwnie brzmi. Od jakiego czasu chodziły za mną jednak pomysły na wykorzystanie ogórków do różnych potraw. Poza przetworami, które zajmują mi ostatnio najwięcej czasu, miałam w planie jeszcze zupę i właśnie jakiś dodatek do obiadu. Za zupę zabiorę się może w czwartek. No i właśnie, surówka. Pomyślałam
Kardamonovywięcej czasu niż zwykłej owsiance, ale naprawdę warto. Możecie w sumie zrobić też taki myk, że jabłka uprażycie sobie np. dzień wcześniej. Możecie też użyć gotowców w postaci domowych przetworów. Ostatecznie zezwalam na kupno prażonych jabłek w sklepie, ale bardzo Was proszę – czytajcie ich skład. W ogóle jutro wyjeżdżamy na długi weekend, powiedzmy, w góry. Mamy wynajęty niewielki
Kardamonovyjednak, że tarta jeszcze fajniej rozpływała się w ustach. A, no i przepis jest stąd: https://whitemorning.pl/ . Sezon na porzeczki w pełni. Nie skupiajcie się jednie na nalewkach i przetworach. Zróbcie ciasto z bezą, nie pożałujecie. Miary objętości na blogu: szklanka 250 ml , łyżeczka 5 ml , łyżka 15 ml . Składniki: spód: 150 g mąki pszennej tortowej
Kardamonovykońcu zrobić to cudo i opublikować u siebie. Jest się czym dzielić, wierzcie mi. Jest tam stosunkowo niewielka ilość cukru, całe wydrylowane wiśnie i w sumie tyle. Te przetwory wciągamy z Tolą w kaszą manną i budyniem, a ostatnio właśnie postanowiłam dodać je do czekoladowej owsianki. Czekolada i wiśnie pasują do siebie idealnie, więc to śniadanie było naprawdę czymś wyjątkowym
Kardamonovyskładniki: 2000 g czerwonej porzeczki 600 g cukru 1000 ml wody wykonanie: Owoce porzeczki myjemy, odsączamy i przekładamy do słoików (3/4 wysokości słoika, u mnie wyszło
Domowy Smak Jedzenialiterami wprost zmuszają, by zajrzeć do środka i zobaczyć co autorka dla nas przygotowała. A w środku same pyszności, pomysły na śniadania, zupy, dania główne, kolacje, desery a nawet przetwory, nie zabrakło także dodatków takich jak chleb, bułki, pieczone ziemniaczki, surówki czy sosy. Nie znajdziecie tutaj wydumanych przepisów, jest prosto domowo, ale jednocześnie pomysłowo, każdy znajdzie coś dla siebie
Cynamonowe szczęście