Jednym w obowiązkowych przetworów w naszym domu jest marynowana papryka. Uwielbiamy ją zjadać do kanapek lub do obiadu. Nie jest to przepis skomplikowany a teraz właśnie jest na nią sezon, więc polecam Wam wypróbować. Składniki: - 1 kg papryki - czosnek - koper suszony - pieprz ziarnisty - ziele angielskie - liść laurowy zalewa - 500 ml wody - 100 g cukru - 20 g soli - 100 ml octu
Zainspirowana w kuchniprocesem . Wystarczy ciasno ułożyć w słoiku wybrane przez nas warzywa lub owoce i zalać solanką, którą należy wcześniej przygotować z wody i grubej soli przeznaczonej do kiszenia i robienia przetworów. Całość do smaku uzupełniamy koprem, zielem angielskim i czosnkiem. Na początku nie należy mocno dokręcać słoików, aby powstałe w trakcie fermentacji gazy, mogły swobodnie się ulatniać. Po kilku dniach słoiki
kruche babeczkiglutenu jeśli to nie wykazuje na niego reakcji uczuleniowej). Produkty zbożowe takie jaki kaszki, kasze np. jaglana, manna czy płatki owsiane, ale także i makarony, pieczywo (zwykłe i pełnoziarniste); przetwory mleczne – jak np. jogurty, serki, maślanki, twaróg. Warto zwrócić uwagę na skład produktów i podawać te o naturalnym smaku, a nie dosładzane z różnymi barwnikami czy konserwantami; tłuszcze
ProstePesto.plDzisiaj pomysł na entremety/monoporcje w jesiennym wydaniu. Nadszedł czas śliwek i jabłek, które są idealne nie tylko do ciast czy przetworów , ale też do mini deserów. MONOPORCJA ŚLLIWKA Z JABŁKIEM W KARMELU Składniki: (na 8 porcji) insert/jabłko w karmelu: 1 jabłko 3 łyżki cukru 1/2 szkl ciepłej śmietany 30% 1 łyżeczka żelatyny + 3 łyżki wody mus śliwkowy
Bon appetit mon amieDomowy sok malinowy. Ten skoncentrowany sok z malin jest idealnym dodatkiem do herbaty , znakomity do budyniu i innych deserów . Sok malinowy jest nie tylko smaczny ale
Zdrowy Styl Joannykolacji. Nic więc dziwnego, że jest gościem na wielu przyjęciach. Kapusta może być podawana jako dodatek do surówki, można ją ugotować, lub usmażyć. Bardzo dużym zainteresowaniem cieszy się także przetwory z nią, w tym przede wszystkim kapusta kiszona, którą wielu uwielbia. Kiszona wersja sprawdza się później jako dodatek do wielu dań, jedną z propozycji jest oczywiście kapusta kiszona zasmażana. Przede
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy Czekoladowe ciasto z mascarpone i malinami – rolada z mascarpone Mleko migdałowe jako popularny napój roślinny – dowiedz się, jak wykorzystać je w kuchni! Przetwory z owoców – owoce w soku własnym do słoików na zimę Napoje pochmielone – idealne na lato i nie tylko! Przepis na kokoski w jasnej polewie! Pyszne ciastka z kokosem
Via Gustotargu. Zaufani dostawcy oferują ponad 3 500 produktów z czystą etykietą, m.in. warzywa i owoce z ekologicznych upraw, wiejskie jaja i nabiał, mięso, wędliny i ryby z małych hodowli, przetwory, tradycyjne wyroby piekarnicze i cukiernicze. Zakupy dostarczane są w całej Polsce, a dodatkowo we Wrocławiu, w Krakowie, na Śląsku i w Warszawie można je zamówić bez kosztów dostawy i odebrać
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!nawet bez soli. Oczywiście możesz też odłożyć porcję bez soli dla maluszka, a resztę leczo przeznaczone dla dorosłych przyprawić mocniej. Zwykle leczo przygotowywałam z boczkiem i kiełbasą, jak wiadomo przetwory te nie są zalecane w diecie niemowląt i małych dzieci. Dlatego postanowiłam przygotować leczo z kurczakiem, konkretnie ze skrzydełkami kurczaka. Kurczak gotowany w leczo jest bardzo soczysty i miękki
ProstePesto.plskładniki: 1500 g cukinii, obranej i bez pestek 2 papryki 2 ząbki czosnku 2 duże cebule 2 łyżki soli 1 łyżeczka pieprzu 300 g koncentratu pomidorowego
Domowy Smak JedzeniaMam ten przepis od mojej klientki, bardzo go zachwalała. Mówiła że robi go od wielu lat. Ocet jabłkowy jest cudowny, ma wiele walorów zdrowotnych. Wystarczy wpisać
Kuchnia Pokoleńmój pierwszy wypiek z dodatkiem soku czy keczupu z pomidorów. Przykładem może być ten chleb na zakwasie z dodatkiem pomidorów z puszki. Dodanie soku pomidorowego czy innych przetworów pomidorowych do ciasta na chleb czy innego wypieku nie tylko wpływa na kolor miąższu, ale sprawia, że pieczywo nie wysycha zbyt szybko i dodatkowo wzbogacone jest o likopen zawarty
Leśny ZakątekOgórki małosolne to klasyka sama w sobie. Każdy je robi, gdy mu tylko wyrosną w ogródku. Są chrupiące i pasują idealnie do obiadu lub po prostu
Gotuj z Prezesem