wyjątkowy keczup? Historia Keczupu Włocławek Historia Keczupu Włocławek sięga już ponad 100 lat wstecz. Marka ta została założona w 1910 roku przez rodzinę Kowalskich, którzy byli znanymi producentami przetworów spożywczych w tamtych czasach. Od samego początku ich celem było stworzenie wysokiej jakości keczupu, który zadowoliłby nawet najbardziej wymagających smakoszy. Przez lata marka Keczup Włocławek zdobyła sobie renomę i stała się
Żyję by jeśćskarb narodowy – Jabłka Grójeckie. Jabłka Grójeckie są wpisane na unijną listę Chronionych Oznaczeń Geograficznych (ChOG) . Grójeckie Sady kryją jeszcze inne smakołyki, jak: grusze, śliwy, wiśnie, czereśnie, truskawki i wyśmienite przetwory. Więcej dowiecie się tutaj: https://sadygrojeckie.pl/ Jak przygotować proste ciasto z jabłkami? Składniki: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka
Słodkie okruszkiswoją dietę i wprowadzisz różnorodność smaków. Wybieraj naturalne produkty Podczas zakupu kiszonej kapusty, zwracaj uwagę na skład i wybieraj produkty bez dodatków chemicznych. Najlepiej jest sięgać po naturalne, domowe przetwory lub produkty od zaufanych producentów. Podsumowanie Kapusta kiszona jest zdrowym i wartościowym produktem spożywczym, który może przynieść wiele korzyści dla naszego zdrowia. Regularne spożywanie kiszonej kapusty może wspomagać układ odpornościowy
Żyję by jeśćkawiarnie: Coraz więcej restauracji i kawiarni oferuje zdrowsze alternatywy dla tradycyjnego ketchupu. Warto zapytać obsługę, czy posiadają w swojej ofercie ketchup bez cukru. Niektóre miejsca mogą również oferować domowe przetwory, w tym również ketchup bez dodatku cukru. Podsumowując, ketchup bez cukru można znaleźć w różnych miejscach, zarówno w sklepach ze zdrową żywnością, jak i w większych supermarketach. Warto również sprawdzić
Żyję by jeśćfeta, pleśniowy, topiony czy halloumi. 4. Bezwzględnie należy zrezygnować z żywności wysoko przetworzonej, np. chipsów, krakersów, tzw. gotowców. Zapominamy o fast foodach, konserwach, produktach wędzonych. Zmniejszamy ilość wędlin i przetworów mięsnych. A jeśli już po nie sięgamy, to wybieramy te z największą % zawartością mięsa, minimum 90%. 5. Warzywa i owoce muszą być codziennością na naszych talerzach! Szczególnie należy włączyć takie
Natka PietruszkiMagiczne Słoiki" jest marką, która w swojej ofercie posiada domowe, ręcznie przygotowane przetwory bez dodatku cukru tj.: konfitury, dżemy czy soki. Cały asortyment jest przygotowywany całym wysiłkiem oraz wielkim zaangażowaniem autorki! W środku każdego ze słoików jest włożona miłość, wysiłek oraz zamiłowanie! Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znajdowało się: jabłka prażone granat korzenny Już
Truskawkowa FiestaRate this post Golonka słoikowa, na wyjazdy bez lodówki Golonkę każdy zna, nie każdy lubi U nas chłopaki omijają szerokim łukiem ale my staruszki uwielbiamy takie
Ogrodnik w podróżyporządna garść lub dwie liści szpinaku i suszone oregano i bazylia, które latem na balkonie dumnie wystawiały zielone policzki do słońca. Za każdym razem, gdy korzystam z ziół lub przetworów i wiem, że rosły w balkonowych donicach albo na działce u rodziców, zalewa mnie fala przyjemnego ciepła wdzięczności i szczęścia - to kolejna moja ulubiona rzecz w kuchni, która wzmacnia
Kuchnia w Słońcu Skąpanazwracam uwagę na składy danych produktów, na to co jemy. Wiele rzeczy wykonuje sama w domu, rzadko kupuję gotowce - wtedy też zwracam uwagę na skład. Piekę, gotuję, przetwarzam. Kochamy przetwory ! W lecie 2023 roku zrobiłam około 30 kg ogórków kiszonych... Jest połowa zimy, a my już kończymy zapasy! Zainteresowałam się także ziołolecznictwem, ale bardziej tak po domowemu, dla siebie
Justa próbuje gotowaćPRZEPIS NA ZAKWAS Z BURAKÓW NA BARSZCZ Składniki : 2-3 buraki (tyle by po pokrojeniu zajęły połowę naczynia w którym robimy zakwas) 1-2 ząbki czosnku sól kamienna do przetworów (niejodowana) (1 płaska łyżka na 1 litr wody) Jak zrobić zakwas z buraków na barszcz: Buraki obieramy, myjemy, kroimy w kawałki i umieszczamy w 1-2 litrowym słoju lub naczyniu
Dorota SmakujeDzika róża w wazonie była zrywana kilka dni temu, mróz jej nie zaszkodził za bardzo bo po zerwaniu jest dość twarda i nadaje się na przetwory. Jest to gatunek róży, która dość późno dojrzewała, dlatego jeśli ktoś znajdzie taką w swojej okolicy może śmiało zrywać. Rolada jest przepyszna ale najważniejszy jest sposób jej zawijania. Odeszłam od zawijania rolady na pusto
Leśny Zakątekwiele więcej niż tylko smak. Dziś kilka słów o właściwościach i zastosowaniu buraków, soku z bura i zakwasu. Czy burak ma witaminy? Poznaj jego cenne właściwości Buraki i przetwory z nich robione mają cenne właściwości dla naszego zdrowia. To niepozorne warzywo zawiera cały zestaw witamin z grupy B, witaminę A i C, potas, magnez, wapń, fosfor, cynk, bor oraz mangan
Słodkie okruszkijednak luksusowy produkt, dostępny tylko dla zamożniejszych warstw społecznych. W latach 60. XX wieku ketchup zaczął być produkowany również w Polsce. Pierwszą polską fabryką produkującą ten sos była Fabryka Przetworów Pomidorowych „Kielecka”. Ketchup produkowany w Polsce zyskał na popularności i stał się dostępny dla szerszego grona odbiorców. Popularność ketchupu w Polsce Wraz z upowszechnieniem się fast foodów
Żyję by jeść