Konfitura truskawkowa z kwiatami czarnego bzu

Konfitura truskawkowa z kwiatami czarnego bzu

Konfitura truskawkowa z kwiatami czarnego bzu

Dzień dobry! Truskawki na targowych straganach mają już bardzo korzystne ceny i wyjątkowy, słodki smak, więc pora zacząć przygotowywać z nich konfitury. Wielokrotnie pisałam Wam, że truskawkowa konfitura jest moim ulubionym przetworem i co roku robię jej najwięcej. W tym roku zdecydowałam, że przygotuję jej kilka wariantów smakowych i tak oto dzisiaj prezentuję Wam przepis na konfiturę z dodatkiem aromatycznych kwiatów czarnego bzu. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pora coś zjeść

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.