Dżem z czerwonej porzeczki

Dżem z czerwonej porzeczki

Dżem z czerwonej porzeczki

...a właściwie dżem z pulpy owocowej, która mi pozostała z soku.Składniki:owoce, które pozostają po zrobieniu sokucukier (wedle uznania)Sposób wykonania:1. Porzeczki przecieramy dokładnie przez sitko.2. Garnek z przetartą porzeczką stawiamy na gazie, dodajemy cukru do smaku. Gotujemy chwilę.3. Gorący dżem przekładamy do słoiczków, zakręcamy i stawiamy pod ręcznik. Trzymamy tak do wystudzenia i zanosimy przetwory w chłodne miejsce.Smacznego!!! czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.