Pomidorowy urodzaj należy wykorzystać. Na pomidorowe soki i pomidory w kawałkach przyjdzie czas jak będzie sezon na limę. Ale na keczup to mogę przeznaczyć swoje pomidory
Gotowanie z pasjąZarówno ogórki jak i pomidory chętnie kiszę , ale oddzielnie. Tym razem połączyłam je w salsie, czyli czymś pomiędzy sosem z kawałków warzyw a drobno pokrojoną sałatką
Smaczna PyzaZrobiłam sobie takie pesto w sporej ilości do słoików latem ale już zniknęło więc czas robić następne. Zniknęło bo jest pyszne i zajadamy do chleba. Można
Moje Małe CzarowaniePyszne jesienne pomidory - pomidory polne. Dojrzałe, podłużne, mięsiste i pełne smaku. Przeciery na zimę już z nich zrobione, teraz pora na domowy ketchup
Kulinarne przygody GatityZawsze miałam problem żeby kupić ketchup bez cukru, jak wchodziłam do sklepu to były same z cukrem i oczywiście mogłam się tylko obejść smakiem. W tym
Bajeczna KuchniaKeczupem z tego przepisu zajadam się od lat. Moja mama dostała go kiedyś od koleżanki i po pierwszej próbie zagościł na stale w naszej spiżarni. Czasem
peggiwkuchniNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u GosiZapraszam do mojej kuchni na pomidorowe szaleństwo Składniki: 3 kg pomidorów 2 łyżki soli Wykonanie; Pomidory należy umyć, zalać wrzątkiem i ściągnąć skórkę. Obrane warzywa mieszamy
Anioły w kuchniSos po grecku to kulinarne odkrycie mojej mamy. W zeszłym roku świetnie sprawdził się jako dodatek do zup, sosów, makaronów, ryżu czy mięsa. Jest idealny w
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieW ubiegłym roku miałam prawdziwy wysyp pomidorów na mojej mini działce :) Zrobiłam kilka słoików takiej oto sałatki. W tym roku za to posadziłam pomidorki koktajlowe, więc
Kuchnia domowa AniKiszone pomidory i ogórki, mają ciekawy smak. Kiszone ogórki znamy wszyscy, ale ukiszone pomidory potrafią zaskoczyć smakiem. Pomidory zawierają w środku nieco bąbelków gazu, dlatego lekko
Codziennik Kuchenny/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso
My simple kitchenW życiu nie pomyślałabym,że będę sama suszyć pomidory,że się uda,że będą dobre. Od 2 lat sama suszę, udają się i są pyszne. Najważniejsze
Kopystką po garachLubisz kuchnię włoską? Ten przepis jest dla Ciebie. Troszkę jestem szczęściarą/wariatką, bo od kilku lat, wraz z końcem lata, zamykam smak pomidorów w słoikach
Kopystką po garachPrzygotowanie takiej pulpy zajmuje troszkę czasu-ale jesienią lub zimą poczujesz, że masz lato zamknięte w słoikach.Wystarczy,że dodasz cebulkę, czosnek, parmezan masz pyszny, klasyczny
Kopystką po garach