Pulpa pomidorowa

Pulpa pomidorowa

Pulpa pomidorowa

Przygotowanie takiej pulpy zajmuje troszkę czasu-ale jesienią lub zimą poczujesz, że masz lato zamknięte w słoikach.Wystarczy,że dodasz cebulkę, czosnek, parmezan masz pyszny, klasyczny sos pomidorowy.Obiad gotowy w 7 minut :) SKŁADNIKI: Pomidory (lima) ilość dowolna-u mnie zazwyczaj po 20-30 kg  Sól Pieprz Cukier-opcjonalnie Suszona bazylia-opcjonalnie PRZYGOTOWANIE: Pomidory nacinamy, parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy. Do dużego garnka ,z grubym dnem, wkładamy pomidory i smażymy. (uważa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kopystką po garach

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.