przez cały rok. Najczęściej robię z niej leczo lub przetwory do słoików. Smażę także placki, ale w tej formie masa nasiąka tłuszczem. Rolada z cukinii to rewelacyjna potrawa nie nasączona tłuszczem. Do farszu możesz dodać swoje ulubione dodatki. Ja wykorzystałam pieczarki, ser żółty oraz feta. Możesz również dodać: pomidorki, ogórki, paprykę, czy też mięso mielone. Rolada z cukinii
Ania gotujeMożemy je robić z dowolnych warzyw. Takie kolorowe przetwory robię co roku i najszybciej znikają ze spiżarni! A jak jest u Was? (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 mały kalafior 1 papryka czerwona 1 papryka biała lub żółta 1 mała cukinia 300 g małych pieczarek 4 cebulki 12 małych ogórków 2 marchewki do każdego słoika po 1 łyżeczce gorczycy
Danka Pichcimiks majonezu z jogurtem naturalnym, żeby całość była nieco lżejsza. Drukuj Sałatka z pora, selera, ogórka, szynki konserwowej, pieczarek i sera Pyszna sałatka z resztek z lodówki. Składniki 0,5 szt. średniego pora 2 jajka ugotowane na twardo 100 g szynki konserwowej 3 szt. ogórków kiszonych 1 słoiczek selera konserwowego 0,5 strąka papryki czerwonej 100 g ostrego sera(...)Pora drobno kroimy w paseczki jajka, ser, paprykę, szynkę, ogórka kroimy w kosteczkę a pieczarki w półplasterki. Dodajemy kukurydzę i selera. Mieszamy. Sos Składniki sosu mieszamy, doprawiamy do smaku, polewamy sałatkę. Artykuł Sałatka z pora, selera konserwowego, pieczarek pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuprawda sezon na robienie zimowych przetworów już dawno ruszył i pewnie wielu z Was ma to już za sobą, ale może te moje kilka rad, uwag przyda się Wam na przyszły rok. A może są jeszcze spóźnialscy, którzy akurat szukają "przetworowego" wsparcia. Jak zrobić pyszne ogórki kiszone? Przeczytacie poniżej. OGÓRKI KISZONE Składniki: ogórki gruntowe czosnek
Bon appetit mon amiekolację zjedliśmy tam przepyszną wiosenną tartę z botwinką, ogórkiem, rzodkiewkami i serem feta. Zapiekaną ze śmietanką i podaną z delikatnym sosem jogurtowym. Niebo w gębie! Poza tym, że jest pysznie to jeszcze zdrowo :) Botwina jest bardzo cennym źródłem błonnika, zawiera dużo kwasu foliowego i jest niskokaloryczna. Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin
Mienta blogChłodnik z ogórków i rzodkiewki Przepis na szybką zupę ogórkową na zimno. Chłodnik z ogórków i rzodkiewki na kefirze smakuje obłędnie w upalne dni
Cztery FajeryPo francusku rillettes, po naszemu mięsne smarowidło. Zapewne po francusku najlepiej smakuje z bagietką. Po naszemu, z domowym chlebem na zakwasie, z ogórkiem lub rzodkiewką. Rillettes
Tajemnice SmakuDiabelsko ostre ogóreczki ze świeżą papryczką chili, aromatycznym czosnkiem i wyczuwalną, delikatną nutą słodkości idealnie sprawdzą się jako dodatek do każdego dania mięsnego. Składniki: 7,5kg
Szalona Kuchnia EwelinyDomowa spiżarka może jeszcze nie pęka w szwach, ale powiększa się z każdym dniem. Na półce obok krążków cukinii oraz różnego rodzaju ogórków właśnie ustawiłam
Obiad gotowyJeden przepis na małosolne już jest, ale tradycyjny, w zalewie. Kusił mnie jednak sposób "na sucho", a dokładniej mówiąc kusił mnie ich wygląd. Bo jak ogórek
Kuchnia w czekoladzieCześć ! Robicie czasem w domu smalec z dodatkami ? Jeśli tak, to koniecznie musicie zrobić z pieczarkami i cebulką. To moja ulubiona wersja. Do tego ogórek kiszony
Moja pasja smakuIdealny dodatek do każdego obiadu. Okres gromadzenia zimowych zapasów czas zacząć ! Składniki: 1 kg fasolki szparagowej, 1 kg cebuli, 1 kg cukinii młodej, 1 kg kiszonych
Tradycyjna KuchniaPikle w zalewie musztardowej doskonale sprawdzają się jako dodatek do różnych dań, ale można je również użyć jako przystawkę na różnego rodzaju imprezy. Smak i kolor
Smakowy RajPyszna sałatka warzywna robię ją co roku. Domownicy są nią zachwyceni, podaję ją do obiadu jak też do kanapek na wędlinkę.Sałatka warzywna na zimę SKŁADNIKI
Kuchnia Danusiprawda? W tym roku nieco przystopowałam ze słodkimi przetworami, ponieważ miałam ich spory zapas z poprzedniego (oczywiście konfiturę truskawkową musiałam zrobić i z płatków róży, bo wcześniejszy zapas już wykorzystałam i mam w planach powidła śliwkowe), ale za to zajęłam się wytrawnymi... I tak oto przetworzyłam już 20 kg ogórków (wkrótce przepisy!), a także odrobinę czerwonych porzeczek (które zostały
Pora coś zjeść