Witam serdecznie wszystkich! O mnie : Nazywam się Krzysztof Jaracz Mieszkam i pracuję w Krośnie Z zawodu jestem cukiernikiem Moje hobby : gotowanie,sport,podróże,muzyka Mój wzór
Przepisy i porady kulinarnePropozycja podania obiadu. Sposób wykonania : Gdy w ten sposób podamy obiad będzie on wyglądał estetycznie i efektownie.Nie wymaga to wielkiego wysiłku ani nie zajmuje dużo
Przepisy i porady kulinarneSposób wykonania : Ugotowane ziemniaki dokładnie tłuczemy na jednolitą masę.Dużą łyżką nakładamy dwie kupki obok siebie i formujemy w kształt listka.( Tak jak na zdjęciu ) Teraz
Przepisy i porady kulinarneKurkuma - naturalny żółty barwnik . Składniki : Mielone,wysuszone kłącza Kurkumy Opis i zastosowanie : KURKUMA - uprawiana jest głównie we Wschodnich Indiach,Chinach, Japonii i w Ameryce Środkowej. Posiada
Przepisy i porady kulinarneJak kroić cebulę aby nie płakać ? Aby nie płakać przy krojeniu cebuli,nóż,którym kroimy moczymy w zimnej wodzie. Cebula moczona w zimnej wodzie przez 5
Przepisy i porady kulinarneMleko sojowe - doskonałe na obniżenie złego cholesterolu. Aby otrzymać to mleko, nie trzeba doić żadnego zwierzęcia. Mleko sojowe to płyn pochodzenia roślinnego,wytwarza się je
Przepisy i porady kulinarneTruskawki - smak lata. Truskawki zawierają znacznie więcej witaminy C niż cytryna czy inne owoce cytrusowe. Wystarczy zjeść 20 truskawek dziennie,aby zaspokoić zapotrzebowanie organizmu na
Przepisy i porady kulinarneŚliwki - polecane kobietom po trzydziestce ! Sezon na nie
Przepisy i porady kulinarneJak skutecznie wyczyścić mocno zabrudzony lub przypalony garnek ? Każdy kto choć trochę zajmuje się kuchnią wie jak czasem trudno jest umyć mocno zabrudzony, przypalony lub zanieczyszczony
Przepisy i porady kulinarneKiwi - wzmacnia układ odpornościowy i krwionośny. Jeden owoc kiwi pokrywa dzienne zapotrzebowanie dorosłego człowieka na witaminę E oraz te z grupy B. Kiwi ma także dużo
Przepisy i porady kulinarneGruszki - chronią naszą tarczycę przed chorobami. Wbrew powszechnej opinii wcale nie są ciężkostrawne. Drobno pokrojone nie szkodzą nawet osobom z wrażliwym żołądkiem. Gruszki stymulują pracę mózgu
Przepisy i porady kulinarneGlukoza - dodaje nam energii, zdrowsza niż cukier ? Glukoza, zwana cukrem gronowym, jest cukrem prostym, który odgrywa największą rolę w organizmie człowieka. Wszystkie spożyte przez nas
Przepisy i porady kulinarneGotuj z głową - jak dusić ? Duszenie to idealna metoda, aby w sposób maksymalny zredukować utratę substancji odżywczych ! Dotyczy to zwłaszcza warzyw, najpierw smażymy je krótko
Przepisy i porady kulinarneJabłka - smaczne i zdrowe. Stare angielskie przysłowie mówi : " kto codziennie zjada jabłko, ten lekarza widzi rzadko ". Spośród wszystkich witamin obecnych w jabłkach, najważniejsza jest witamina C
Przepisy i porady kulinarne