przepisy - 15596 przepisów (strona:40/1040)

Witam Serdecznie ! 107

Witam serdecznie wszystkich! O mnie : Nazywam się Krzysztof Jaracz Mieszkam i pracuję w Krośnie Z zawodu jestem cukiernikiem Moje hobby : gotowanie,sport,podróże,muzyka Mój wzór

Przepisy i porady kulinarne
Propozycja podania obiadu. 134

Propozycja podania obiadu. Sposób wykonania : Gdy  w ten sposób podamy obiad będzie on wyglądał estetycznie i efektownie.Nie wymaga to wielkiego wysiłku ani nie zajmuje dużo

Przepisy i porady kulinarne
Sposób podania obiadu 2 147

Sposób wykonania : Ugotowane ziemniaki dokładnie tłuczemy na jednolitą masę.Dużą łyżką nakładamy dwie kupki obok siebie i formujemy w kształt listka.( Tak jak na zdjęciu ) Teraz

Przepisy i porady kulinarne
Kurkuma - Naturalny żółty barwnik do ciast,tortów,makaronów oraz sosów ! 126

Kurkuma - naturalny żółty barwnik . Składniki : Mielone,wysuszone kłącza Kurkumy Opis i zastosowanie : KURKUMA - uprawiana jest głównie we Wschodnich Indiach,Chinach, Japonii i w Ameryce Środkowej. Posiada

Przepisy i porady kulinarne
Jak kroić cebulę aby nie płakać ? 134

Jak kroić cebulę aby nie płakać ? Aby nie płakać przy krojeniu cebuli,nóż,którym kroimy moczymy w zimnej wodzie. Cebula moczona w zimnej wodzie przez 5

Przepisy i porady kulinarne
Mleko sojowe - obniża poziom złego cholesterolu. 94

Mleko sojowe - doskonałe na obniżenie złego  cholesterolu. Aby otrzymać to mleko, nie trzeba doić żadnego zwierzęcia. Mleko sojowe to płyn pochodzenia roślinnego,wytwarza się je

Przepisy i porady kulinarne
Truskawki - smak lata. 123

Truskawki - smak lata.   Truskawki zawierają znacznie więcej witaminy C niż cytryna czy inne owoce cytrusowe. Wystarczy zjeść 20 truskawek dziennie,aby zaspokoić zapotrzebowanie organizmu na

Przepisy i porady kulinarne
Śliwki - polecane kobietom po trzydziestce ! 86

                                    Śliwki - polecane kobietom po trzydziestce ! Sezon na nie

Przepisy i porady kulinarne
Jak skutecznie wyczyścić mocno zabrudzony lub przypalony garnek ? 94

Jak skutecznie wyczyścić mocno zabrudzony lub przypalony garnek ? Każdy kto choć trochę zajmuje się kuchnią wie jak czasem trudno jest umyć mocno zabrudzony, przypalony lub zanieczyszczony

Przepisy i porady kulinarne
Kiwi - wzmacnia układ odpornościowy i krwionośny. 83

Kiwi - wzmacnia układ odpornościowy i krwionośny. Jeden owoc kiwi pokrywa dzienne zapotrzebowanie dorosłego człowieka na witaminę E oraz te z grupy B. Kiwi ma także dużo

Przepisy i porady kulinarne
Gruszki - chronią naszą tarczycę przed chorobami. 119

Gruszki - chronią naszą tarczycę przed chorobami. Wbrew powszechnej opinii wcale nie są ciężkostrawne. Drobno pokrojone nie szkodzą nawet osobom z wrażliwym żołądkiem. Gruszki stymulują pracę mózgu

Przepisy i porady kulinarne
Glukoza - dodaje nam energii, zdrowsza niż cukier ? 163

Glukoza - dodaje nam energii, zdrowsza niż cukier ?   Glukoza, zwana cukrem gronowym, jest cukrem prostym, który odgrywa największą rolę w organizmie człowieka. Wszystkie spożyte przez nas

Przepisy i porady kulinarne
Gotuj z głową - jak dusić ? 144

Gotuj z głową - jak dusić ? Duszenie to idealna metoda, aby w sposób maksymalny zredukować utratę substancji odżywczych !  Dotyczy to zwłaszcza warzyw, najpierw smażymy je krótko

Przepisy i porady kulinarne
Jabłka - smaczne i zdrowe. 116

Jabłka - smaczne i zdrowe. Stare angielskie przysłowie mówi : " kto codziennie zjada jabłko, ten lekarza widzi rzadko ". Spośród wszystkich witamin obecnych w jabłkach, najważniejsza jest witamina C

Przepisy i porady kulinarne