 Kurkuma - Naturalny żółty barwnik do ciast,tortów,makaronów oraz sosów ! 175
Kurkuma - Naturalny żółty barwnik do ciast,tortów,makaronów oraz sosów ! 175Kurkuma - naturalny żółty barwnik . Składniki : Mielone,wysuszone kłącza Kurkumy Opis i zastosowanie : KURKUMA - uprawiana jest głównie we Wschodnich Indiach,Chinach, Japonii i w Ameryce Środkowej. Posiada
Przepisy i porady kulinarne Jak kroić cebulę aby nie płakać ? 188
Jak kroić cebulę aby nie płakać ? 188Jak kroić cebulę aby nie płakać ? Aby nie płakać przy krojeniu cebuli,nóż,którym kroimy moczymy w zimnej wodzie. Cebula moczona w zimnej wodzie przez 5
Przepisy i porady kulinarne Mleko sojowe - obniża poziom złego cholesterolu. 142
Mleko sojowe - obniża poziom złego cholesterolu. 142Mleko sojowe - doskonałe na obniżenie złego cholesterolu. Aby otrzymać to mleko, nie trzeba doić żadnego zwierzęcia. Mleko sojowe to płyn pochodzenia roślinnego,wytwarza się je
Przepisy i porady kulinarne Truskawki - smak lata. 170
Truskawki - smak lata. 170Truskawki - smak lata. Truskawki zawierają znacznie więcej witaminy C niż cytryna czy inne owoce cytrusowe. Wystarczy zjeść 20 truskawek dziennie,aby zaspokoić zapotrzebowanie organizmu na
Przepisy i porady kulinarne Śliwki - polecane kobietom po trzydziestce ! 137
Śliwki - polecane kobietom po trzydziestce ! 137Śliwki - polecane kobietom po trzydziestce ! Sezon na nie
Przepisy i porady kulinarne Jak skutecznie wyczyścić mocno zabrudzony lub przypalony garnek ? 147
Jak skutecznie wyczyścić mocno zabrudzony lub przypalony garnek ? 147Jak skutecznie wyczyścić mocno zabrudzony lub przypalony garnek ? Każdy kto choć trochę zajmuje się kuchnią wie jak czasem trudno jest umyć mocno zabrudzony, przypalony lub zanieczyszczony
Przepisy i porady kulinarne Kiwi - wzmacnia układ odpornościowy i krwionośny. 142
Kiwi - wzmacnia układ odpornościowy i krwionośny. 142Kiwi - wzmacnia układ odpornościowy i krwionośny. Jeden owoc kiwi pokrywa dzienne zapotrzebowanie dorosłego człowieka na witaminę E oraz te z grupy B. Kiwi ma także dużo
Przepisy i porady kulinarne Gruszki - chronią naszą tarczycę przed chorobami. 171
Gruszki - chronią naszą tarczycę przed chorobami. 171Gruszki - chronią naszą tarczycę przed chorobami. Wbrew powszechnej opinii wcale nie są ciężkostrawne. Drobno pokrojone nie szkodzą nawet osobom z wrażliwym żołądkiem. Gruszki stymulują pracę mózgu
Przepisy i porady kulinarne Glukoza - dodaje nam energii, zdrowsza niż cukier ? 212
Glukoza - dodaje nam energii, zdrowsza niż cukier ? 212Glukoza - dodaje nam energii, zdrowsza niż cukier ? Glukoza, zwana cukrem gronowym, jest cukrem prostym, który odgrywa największą rolę w organizmie człowieka. Wszystkie spożyte przez nas
Przepisy i porady kulinarne Gotuj z głową - jak dusić ? 193
Gotuj z głową - jak dusić ? 193Gotuj z głową - jak dusić ? Duszenie to idealna metoda, aby w sposób maksymalny zredukować utratę substancji odżywczych ! Dotyczy to zwłaszcza warzyw, najpierw smażymy je krótko
Przepisy i porady kulinarne Jabłka - smaczne i zdrowe. 164
Jabłka - smaczne i zdrowe. 164Jabłka - smaczne i zdrowe. Stare angielskie przysłowie mówi : " kto codziennie zjada jabłko, ten lekarza widzi rzadko ". Spośród wszystkich witamin obecnych w jabłkach, najważniejsza jest witamina C
Przepisy i porady kulinarne Wiśnie- ułatwiają zasypianie i obniżają poziom cholesterolu. 152
Wiśnie- ułatwiają zasypianie i obniżają poziom cholesterolu. 152Wiśnie- ułatwiają zasypianie i obniżają poziom cholesterolu. Wiśnie są słodko-kwaśne i przez to orzeźwiające, mają mało kalorii, a dużo substancji działających prozdrowotnie. Zawierają przeciwutleniacz, który
Przepisy i porady kulinarne Arbuz- doskonały owoc na upalne dni. 208
Arbuz- doskonały owoc na upalne dni. 208Arbuz- doskonały owoc na upalne dni. Jest doskonały na upalne dni, ponieważ zawiera dużo wody, Gasi pragnienie, obniża temperaturę ciała i chroni przed udarem cieplnym. Podobnie
Przepisy i porady kulinarne