Panierowane kotlety schabowe niby jak zwykle ale trochę inaczej, z lekką nutą czosnku i rozmarynu. Pozostawione do zamarynowania nabiorą całą gamę aromatów. Składniki; 1 kg schabu mąka 3 jajka bułka tarta suszony rozmaryn sól, pieprz czosnek Wykonanie: Schab kroimy na kotlety, rozklepujemy. Z każdej strony przyprawiamy solą, z jednej strony pieprzem i czosnkiem ( można użyć suszonego ) Łyżkę rozmarynu rozdrabniamy
Smaki Ewywygląda jak ryba w zalewie octowej a nią nie jest. W mojej rodzinie było podobnie. Zresztą sami spróbujcie, nie zawsze to jak wygląda tym jest. Składniki: 700 gram schabu bez kości Sól Pieprz Mąka do obtoczenia Olej do usmażenia 2 cebule Liść laurowy Ziele angielskie Zalewa 1 ½ l wody Ok. 200 ml octu 1 łyżeczka vegety ¼ łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki(...)soli 1 – 2 łyżeczki cukru Wykonanie: Schab koimy na cienkie Kotlety. Plastry kroimy jeszcze na połowę. Rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące i smażymy z obu stron. Cebulę obieramy i kroimy w plasterki. W misce układamy usmażone kotleciki, cebulę, liść laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego, ponownie kotleciki i tak na zmianę do wyczerpanie składników. Gotujemy
Smaki Ewywystawnym obiadem. Roladki wyszły mięciutkie i bardzo aromatyczne. Polecamy na rodzinny obiad jak i na święta. Schabowe roladki z serem camembert i miętą SKŁADNIKI : 2 plastry schabu 2 plastry sera camembert kilka listków świeżej mięty sól i pieprz 1 jajko bułka tarta olej do smażenia PRZYGOTOWANIE : Schab rozklepujemy, na każdym z kotletów układamy po kawałku sera camembert
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSchab pieczony idealny jako wędlina do chleba. Tym razem użyłam przyprawy meksykańskiej. Schab wyszedł bardzo smaczny. Możemy przygotować go na co dzień ale też na święta czy inne uroczystości rodzinne. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniPrzepyszne połączenie mięsa i cukinii super obiad Składniki - 5 plastrów schabu - 1 cukinia ok 20 cm - pęczek ziół zielonych : - pietruszka lubczyk tymianek oregano - sól - pieprz - przyprawa do mięsa wieprzowego - 2 łyżki startego sera na drobnej tarce - 2 czubate łyżki amarantusa - tarta bułka - 2 jajka Sposób przygotowania 1. - Plastry schabu rozbić tłuczkiem posypać przyprawą do wieprzowiny - Cukinię zetrzeć
W królestwie smaków BeatyKolejna odsłona schaboszczaka.. schab, karkówka lub polędwica jajka musztarda vegeta bułka tarta Schab pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem.Jajka roztrzepać razem z vegetą i musztardą.Kotlety namoczyć w jajkach, a następnie obtoczyć w bułce tartej.Usmażyć na rumiano z obu stron
Moje domowe kucharzeniePyszne kotlety pieczone w piekarniku o wspaniałym aromacie i smaku Składniki - 4 porcje schabu - 3 cebule średnie - 2 łyżki musztardy francuskiej - przyprawa grill lub (swoją ulubioną ) - sól - pieprz - 4 łyżki oleju Sposób przygotowania 1. - Plastry schabu roztłuc tłuczkiem do mięsa posypać troszkę solą i pieprzem - Każdy plaster posmarować musztardą - Wyłożyć mięso w naczyniu do zapiekania, pod każdy plaster
W królestwie smaków Beatysmaki idealnie się komponują ze smakiem mięsa i pysznej panierki. Są super!!! Polecam! Składniki na kotlety schabowe z serem i brokułami na każdą osobę należy przygotować 1 plaster schabu bez kości 1 różyczka brokuła 1-2 plastry sera żółtego dodatkowo: sól pieprz oregano 1 roztrzepane jajko bułka tarta olej do smażenia Brokuły gotujemy w osolonej wodzie około(...)minut i studzimy. Każdy plaster schabu wkładamy do foliowego woreczka, cieniutko rozbijamy. Na deseczkę wykładamy mięso, posypujemy solą, pieprzem i oregano. Na każdym kotlecie układamy przekrojoną na pół różyczkę brokuła i plaster sera, składamy na pół (ma wyglądać jak duży pieróg), dobrze dociskamy brzegi, panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na piękny, złoty kolor. Gotowe
Rozpustne gotowaniesmak zapamiętam na zawsze… Proste i tradycyjne mięso uduszone w bulionie wołowym z cebulką… Kilka składników i mamy rewelacyjny rodzinny obiad… 500 g schabu wieprzowego 2 duże cebule 2 łyżki mąki pszennej 1 szklanka bulionu wołowego Sól Pieprz Koperek do posypania Schab dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy w 1 cm plastry. Delikatnie rozbijamy przez folię spożywczą. Każdy płat dokładnie przyprawiamy
VioletoweKucharzenieDanie kuchni japońskiej Składniki 400 g schabu wieprzowego 2 jajka olej do smażenia bułka tarta sól ,pieprz Sos: 1/3 szkl ketchupu 100 ml sosu sojowego (ciemnego) łyżka cukru Dodatkowo: ryż jaśminowy trawa cytrynowa grzyby mun Przygotowanie Schab kroimy w cienkie plasterki ,oprószamy solą i pieprzem i wstawiamy do lodówki na 30 min. Mięso obtaczamy najpierw w rozbełtanych jajkach ,następnie
R'n'G KitchenSzpileczki . Pomysł na roladki zapadł mi w pamięć, więc postanowiłam sama skleić coś podobnego ;) I tak mamy ładnie prezentujący się i dość szybki w wykonaniu obiad- zapraszam! :) Składniki: 700g schabu 2 średnie cukinie cebula łyżka musztardy sarepskiej lub miodowej łyżka masła sól, pieprz, zioła prowansalskie rozmaryn papryka słodka czosnek granulowany olej Schab rozcinamy na pół, tak żeby powstały z niego
Czerwona PorzeczkaNiezwykle proste i smaczne roladki schabowe z dodatkiem świeżego szpinaku baby i sosu czosnkowego. Panierka z natką pietruszki okazała się strzałem w dziesiątkę. Roladki wyszły rewelacyjne! 500 g schabu wieprzowego Sól Pieprz 100 g świeżego szpinaku baby 5 łyżeczek sosu czosnkowego Folwark (klik) 50 g żółtego sera Pęczek natki pietruszki 0,5 szklanki bułki tartej 2 jajka Schab kroimy
VioletoweKucharzenieUwielbiam dodatek powideł, dżemów i marmolad do marynat oraz sosów do mięs, zwłaszcza do drobiu i schabu. Dzięki takiemu dodatkowi mięso smakuje naprawdę wyjątkowo. Dziś pomysł na przyrządzenie kurczaka, ale sos z tego przepisu idealnie komponuje się również z karkówką czy schabem. Sama nie wiem, z którym mięsem sos smakuje lepiej, wszystkie wersje są pyszne :) SKŁADNIKI: 8 kawałków kurczaka ( skrzydełka
DefinicjaSmakuefektownie, soczysty przez dodanie ananasa, a całości smaku dopełnia rozpuszczony i zapieczony ser. Nie mówię, że jest lepszy niż tradycyjny kotlet schabowy, ale inny w smaku. Składniki 500 g schabu beza kości 1 jajko 4 plastry ananasa 50 g sera żółtego 2 łyżki mąki 3 łyżki bułki tartej sól pieprz olej do smażenia Wykonanie: Schab umyć, osuszyć i pokroić
O kuchni z uczuciemProste wiosenne danie do którego przygotowania wystarczy 25 minut. Przygotowane na parze mięso z dodatkiem sezonowych szparagów jest niskokaloryczne i lekkie ale bardzo smaczne . Składniki: 500g schabu ½ pęczka zielonych szparagów ½ pęczka białych szparagów sól czarny pieprz, zioła prowansalskie łyżka masła łyżka mąki sok i skórka z cytryny gałka muszkatołowa olej do posmarowania naczynia Sposób przygotowania: Szparagi myjemy, Białe obieramy. Gotujemy(...)Odcedzamy. Do wody z gotowania szparagów wkładamy obierki z tych warzyw i gotujemy około 10 minut. Odcedzamy i odparowujemy tak aby pozostały około 1,5-2 szklanki płynu. Schab myjemy i kroimy na porcje. Każdą cienko rozbijamy (uwaga żeby nie zrobić dziur). Doprawiamy z obu stron solą, czarnym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Na każdym kawałku mięsa układamy po kawałku
Pyry na Gaz