przepis na pizze - 4500 przepisów (strona:157/300)

Spaghetti Aglio Olio. Kuchnia włoska 166

architekturę - jedyną i unikatową, za najlepsze lody na świecie o smaku mango, za pyszne pasty (makarony) podawane na milion sposobów, za aromatyczne espresso i za cornetto z kremem patissiere. Pizza, która smakuje tylko tam w ten jeden, jedyny unikatowy sposób. Dzisiaj chciałabym Was, jak i siebie przenieść choć na chwilę do słonecznej Italii, za sprawą pysznego i chwalącego prostotę spaghetti

SMYKWKUCHNI
Sos bbq w stylu Kansas City. 154

się w rozlicznych wariantach i odtworzyć jego istotę w polskich warunkach. Myślę, że całkiem udana była to próba, skoro moja domowa recenzentka ;) uznała, że wyprzedza lekko nawet sos do pizzy z NY ! Tym razem tajemnicę smaku upatruję w użyciu melasy trzcinowej, a konkretnie jej rodzaju zwanego black treacle. Żaden sztuczny dym nie jest potrzebny do sosu bbq jeśli zaopatrzycie się

zadanie-gotowanie
Przepis na… – Tagliatelle ai funghi porcini, włoski smak jesieni 395

Włoskich dań z grzybami jest mnóstwo. Grzybami nadziewa się tortellini, z grzybów i cukinii przyrządza się risotto. Grzyby się smaży na oliwie, faszeruje nimi lasagne, układa na pizzy i gotuje wyborną zupę. Trufle znajdują jeszcze inne, ekskluzywne zastosowania. Oto jeden z najprostszych przepisów na popularne danie z grzybami, którego przygotowanie zajmuje kwadrans. Składniki: 350 g makaronu tagliatelle 400 g prawdziwków

Bon Ton Italia
Kuchenne akcesoria w mojej kuchni 143

praktyczności wybranego produktu. Produkt powinień być poręczny i lekki. Ważne jest z jakiego materiału jest wykonany. Moje podstawowe kuchenne akcesoria jak czerpak, sita, otwieracz czy nóż do pizzy są z nierdzewnej sali. Mam je zawsze pod ręką, zawieszone blisko indukcyjnej płyty. Nie lubię szukać gadżetów po szufladach. Zdaję sobie sobie sprawę, że wszystkie nie pomieszczę na ścianie. Ale akcesoria

codojedzenia
Focaccia z cebulą 144

Znów włoskie pieczywo na blogu! Kto często bywa we Włoszech, ten zapewne doskonale zna Focaccię. Focaccia to drożdżowe pieczywo, które stanowi podstawę pizzy i podawana jest zazwyczaj jako przystawka przed daniem głównym. Możliwości jej przygotowania jest od groma! W każdym regionie Włoszech piecze się ją z innymi dodatkami: oliwki, suszone pomidory, bazylia, cebula, rozmaryn, lub po prostu polewając oliwą

Nastoletnie Wypiekanie
Pizza bolognese (ciasto bez wyrastania) 145

Lubicie lasagne, włoskie makarony? To moje ulubione smaki, przeniosłam je więc na pizzę:). Jest bardzo prosta, nie ma wielu wyszukanych składników i to jest w niej najlepsze. Smakuje jak spaghetti, tyle że nie ma tu makaronu a drożdżowe ciasto;).  Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanka mleka 25g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju

Szefowa kuchni
4 zdrowe i aromatyczne jogurtowe dipy/sosy 201

każdy posiłek zyskuje na smaku i staje się 'niezwykły'. Zmieniając jego rodzaj, możemy urozmaicać proste obiady. Dipów używam bardzo często: do grilla, drobiu, ryb, burgerów, surowych warzyw, domowych frytek, pizzy itd... I powiem Wam, że czasem nieźle z nimi eksperymentuje! Nawet jeśli coś nie wyjdzie, to dip to taki dodatek, który zawsze idzie odratować. Już od dawna przygotowuję je tylko

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Ajvar, Bałkański sos paprykowy 174

jeszcze wiele zostało do zrobienia, cóż taki to czas, który sprzyja gromadzeniu zapasów. Dla smakoszy kuchni bałkańskiej mam prawdziwy rarytas, czyli pikantny sos paprykowy, który świetnie pasuje do pizzy, ryżu, makaronów, kanapek czy zup. Do roboty bo sezon paprykowy szybko mija!. Składniki: - 3 kg papryki czerwonej, u mnie odmiana pomidorowa - 30 dag czerwonej ostrej papryki - 2 słoiki koncentratu pomidorowego

Apetyczna babeczka
Smakowite wakacje 207

porcji, Syncio pochłonął za to barszczyk z kołdunami. Kolejną miejscowością, w której się stołowaliśmy był Karpacz. Pierwszy raz na szybko, postawiliśmy na coś pewnego. I tu nic bardziej mylnego! Pizza jedzona w niesprawdzonym miejscu okazała się porażką. Kiepskie ciasto, paskudny ser i obrzydliwa surówka, którą zamówiłam do frytek z panierowanego sera.  Będąc w sierpniu w Sudetach nie mogłam sobie

Dzieje kuchennej Wiewióry
Przepis na… – Pizza bianca 280

ciasto: 500 g mąki pszennej 300 ml wody 8 g drożdży 3 łyżki oliwy łyżeczka cukru szczypta soli sos: czosnek, dowolne zioła, mozzarella, oliwki, Przygotowujemy ciasto

Bon Ton Italia
Gulasz wieprzowy z borowikami i kurkami 195

borowiki i kurki) 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki mąki 3-4 łyżki oleju 2/3 szklanki słodkiej śmietanki 18% sól i pieprz łyżeczka ziół prowansalskich, dalmatyńskich lub do pizzy pół łyżeczki rozmarynu 2 gałązki posiekanej natki pietruszki Cebulę posiekać w kostkę, zeszklić na oleju, dodać pokrojone na małe kawałki mięso oraz grubo posiekane grzyby i smażyć aż wyparuje

Czerwień i błękit
Pizzerki z szynką, pieczarkami, cebulą i serem. 647

/pl/ produkty możliwe do zakupienia również w sklepie firmowym online : http://www.mlynystoislaw.pl/ Młyny Stoisław to długoletnia tradycja i najlepsza jakość produktów. Zapraszam :) Składniki: 400 g  mąki pszennej na pizzę amerykańską Młynów Stoisław  250 ml ciepłej wody 3 łyżki oleju 1 łyżeczka soli  7 g suchych drożdży kilka pieczarek duża cebula kilka plasterków szynki sos pomidorowy suszona bazylia

Sama słodycz i szczypta chili
Kompot rabarbarowy 143

mogłam pomarzyć o książce i leżaku w słońcu. Jako absolwentka uczelni wyższej zmagam się z rekrutacjami i dzień spędziłam w aucie oraz salkach konferencyjnych. Dlatego na kolację wleciała odgrzewana pizza (fuj). A na blogu ląduje kompot rabarbarowo-jabłkowy.  6 łodyg rabarbaru 3 jabłka 1 litr wody łyżka cukru pół łyżeczki cynamonu Owoce kroimy na mniejsze cząstki i wrzucamy

Emskie Smaki
Najlepsze rogaliki drożdżowe 143

pominąć, jeśli forma jest nieprzywieralna). Wyrośnięcie ciasto krótko zagnieść, podzielić na 4 części. Każdą część rozwałkować na długi prostokąt o bokach około 18 x 35 cm . Kółkiem do krojenia pizzy lub ostrym nożem wycinać naprzemiennie trójkąty o krótkiej podstawie i długich bokach. U podstawy każdego trójkąta nakładać 3/4 do 1 łyżeczki róży w cukrze. Zwijać od podstawy w kierunku wierzchołka

Posadzone i zjedzone
Pomidorów czas. 150

któryś słoik byłby nieszczelny.  Taki przecier jest w miarę rzadki, można go więc spokojnie pić jak sok albo na jego bazie robić tradycyjną zupę pomidorową. Jako sos do pizzy jest zdecydowanie zbyt płynny

bistro mama