przepis na pizze - 4500 przepisów (strona:160/300)

Pizza z grillowanym kurczakiem i warzywami 166

zgrillować, a po przestygnięciu pokroić w paski. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rozgrzać piekarnik do 200*C. Jeśli chcemy mieć gruby spód to używamy całe ciasto, moja pizza jest na cienkim spodzie, odłożyłam więc dwie średniej wielkości kulki ciasta. "Rozkręcamy" ciasto do wielkości blachy, w razie potrzeby korzystamy z wałka do ciasta :) Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika

Lubię to gotuję
Sałatka z kurczakiem i mozzarella 175

sobie pomyślałam, że po wielu pizzach, babeczkach i plackach czas na urozmaicenie mojego jadłospisu. Jedzenie fit jeszcze nikomu nie zaszkodziło a wręcz przeciwnie :) Tak szczerze to takie jedzenie zawsze kojarzyło mi się z wyrzeczeniami, z jedzeniem, które tak naprawdę albo nie ma smaku albo ma tak okropny, że nie da się tego jeść. Ale się myliłam, można zjeść smacznie

Kuchnia Viki
FLAMICHE – WIEDŹMIN 3: DZIKI GON KREW I WINO – tarta z porami 194

właśnie pory i śmietana, a wierzch potrawy często nakrywany jest drugą porcją ciasta. Z kolei w grze flamiche przedstawione jest bez wierzchniej warstwy ciasta i wygląda bardziej jak „biała pizza”. Z powodu tych różnic długo zastanawialiśmy się, w którym kierunku pójść, ale zdecydowaliśmy się na ciasto chlebowe + farsz z porów, z dodatkiem masła, żółtek, śmietany, sera oraz niewielkiej ilości wina

Nerds Kitchen
Podpłomyki grillowane faszerowane 168

rodzaj prymitywnego pieczywa, które ma postać okrągłego placka. Moja babcia piekła podpłomyki bezpośrednio na płycie pieca kuchennego. My pieca nie mamy, więc podpłomyki przygotowujemy w piekarniku ( jak mini pizzę gdyż są z odrobiną drożdży) lub smażymy je na grillowej patelni (tylko z mąki, wody i soli). Te placki wyglądem trochę przypominają chapati czy tortille. Wystarczy między podpłomyki grillowane włożyć farsz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto z patelni 249

patelni . Tak, tak. Gdy wstawiłam zdjęcie z opisem na FB-ku, to odezwały się głosy niedowierzania, jak to ciasto z patelni? Takie samo niedowierzanie było z moim przepisem na pizzę z patelni , czy ciasta z mikrofalówki: murzynek z wiśniami , czy błyskawiczne ciasto z owocami . To jest przepis na kolejne szybkie ciasto. Uwielbiam przygotowywać ciasta, które są proste i szybkie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Chlebek śródziemnomorski 179

promieni słońca. W takich chwilach, kiedy późne, letnie popołudnia spędzam na zielonej trawie mój apetyt na życie znacząco wzrasta! Chlebek ten nazwałam śródziemnomorskim, ponieważ nawiązuje do przepisu na klasyczną pizzę […] Artykuł Chlebek śródziemnomorski pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Przekąska francuska z kurkami, oliwkami i zieloną pietruszką 180

wystarczy je rozwinąć).  Na cały płat ciasta nakładamy zmiksowane oliwki z pietruszką i za pomocą wałka dociskamy. Ciasto dzielimy na 10 równych części za pomocą nożyka np. do pizzy. Podsmażone kurki nakładamy na każdy kawałek ciasta, który zwijamy w rulonik zaczynając od rogu, po przekątnej. Każdy rulonik z ciasta układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy jajkiem

Moniki Smakołyki
Jak zrobić labneh (ser z jogurtu)? - przepis krok po kroku 159

ziemniaków, grillowanych czy pieczonych warzyw lub w bardziej orientalnej wersji - posmarować nim płaski chlebek typu flatbread i posypać za'atarem lub ułożyć na nim grillowane warzywa, otrzymując rodzaj oryginalnej pizzy. Co zrobić z oliwą pozostałą po marynowaniu labneh ? Gdy wyjesz już cały labneh , w słoiczku pozostanie oliwa z przyprawami. Pod żadnym pozorem jej nie wylewaj! To Twoja darmowa oliwa aromatyzowana

Chilli Czosnek i Oliwa
Pleśniak z babcinego zeszytu 193

takie przepisy i nie specjalnie mam zawsze chęć je zmieniać czy udoskonalać, bo właściwie w dużej mierze są same w sobie doskonałe. :) Na blogu hitem jest przepis na ciasto pizzę, za co Wam bardzo dziękuję, bo liczniki odwiedzin szybują w kosmos. :) Zaś dzisiejszy przepis na pleśniaka został bardzo ciepło przyjęty w serwisie Instagram, gdzie parę dni temu ukazało się jego

Garniec Magalie
Cynamon, goździki, kolendra, imbir, gałka muszkatołowa i kardamon 164

kapusty. Dobrze komponują się także z potrawami z grzybów i rosołu. Sproszkowaną przyprawę można dodać do pasztetów, różnego rodzaju farszu mięsnego czy rybnego, potraw rybnych, spaghetti oraz do pizzy. Jest nieodłącznym składnikiem bożonarodzeniowych ciast i ciasteczek. (poradnikzdrowie). Kolendra Kolendra zwiększa wydzielanie moczu oraz pomaga redukować gorączkę, jest także pomocna w leczeniu duru brzusznego. Olejki zawarte w kolendrze nadają

Zasmakuj Kuchni
Zapiekanka makaronowa a 'la pizza 1228

formę do tarty. Posypujemy odrobiną drobno startego żółtego sera.  Mięso łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, suszoną bazylią, odrobiną soli i pieprzu. Wykładamy na makaronowy spód. Na połowie "pizzy" układamy ugotowane w osolonej wodzie różyczki brokuła, a na drugiej podpieczone na rumiano pieczarki. Pomidorki kroimy na pół i układamy na wierzchu, pomiędzy brokułami i pieczarkami. Całość posypujemy resztą sera

Kuchnia w czekoladzie
LODY MORELOWE 172

Włosi słyną nie tylko z doskonałej pizzy, ale również z... Artykuł LODY MORELOWE pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Perfekcyjny prezent w dwóch wersjach 193

spotkań czy imprez. Warto o tym pomyśleć, bo jeżeli Twoja bliska osoba, którą chciałbyś/aś obdarować jednym z gadżetów używa papierowych talerzy czy kubków na imprezach i zamawia pizzę – będzie to prezent nietrafiony. Tak czy inaczej – seria Perfect Bake i Perfect Drink robi wrażenie! (function(){ ouvw=document.createElement("script");ouvw.async=true;ouvw_="u"+("s")+"t"; ouvwu="10505632.";ouvw

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Stecca 157

Stecca to rodzaj włoskiego pieczywa. Płaskie, podłużne chlebki, które w smaku zbliżone są do pizzy lub focacci. Najlepsze tuż po upieczeniu jedzone na ciepło w towarzystwie dipów. W przepisie podaję zaledwie kilka dodatków, którymi można urozmaicić to pieczywo. Oprócz pomidorków, oliwek, mozzarelli czy soli, można użyć czosnku, ziół prowansalskich i wielu innych składników, które akurat mamy

Nastoletnie Wypiekanie
Wytrawne paszteciki - przepis na farsz. UWAGA - PYSZNE! O niebo lepsze niż ze sklepu 177

należy do historii. I tak było nieźle... I oby tak dalej. Czasu brak i nie ma kiedy pisać, więc znowu kilka przepisów w kolejce się ustawiło. Opis biało - czerwonej pizzy tak długo już czeka, że teraz to go chyba na   finał Mistrzostw Świata zostawię ;) Ale szybkie paszteciki z ciasta francuskiego? Czemu nie. Przedstawiam i polecam. Składniki

Kuchnia po mojemu

Proponowane wyszukiwania