Żeby łatwiej było znaleźć, to w tym poście umieszczam linki ze zdjęciami do wszystkich dotychczasowych przepisów na pierniczki i ciasteczka ;-) Korzenne pierniczki z miodem bez leżakowania Kruche półksiężyce migdałowo-miodowe Korzenne palmiery Markizy orzechowe Ciasteczka z masą migdałową Babciny przepis na maślane ciasteczka Waniliowe
Passions hobbies lifeobawie przed biegunkami. Ta zupa to zastrzyk energii, jest bardzo dobrze tolerowana i można ją zjeść nawet na drugi dzień. Pięknie zielona. Jeśli nie tolerujesz nasion chia-jedz bez! Smacznego, na zdrowie
Z Kuchni Do KuchniWyjmujemy ciasto z zamrażarki i trzemy na wierzch za pomocą tarki jarzynowej. Wiórki ciasta równomiernie rozkładamy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (do 160°C) i pieczemy około 60-80 minut (bez termoobiegu). Po wystudzeniu możemy posypać ciasto cukrem pudrem. Najlepiej smakuje na ciepło! Źródło przepisu: ChilliBite + drobne zmiany Post Szarlotka tatrzańska pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuGabi, bo lubi sobie Dziewczyna podjeść. Ja z Miśką jadłyśmy same paszteciki, Miśka w sumie 2 wciągnęła, a mój przydział to był ten brzydal, jak to bywa „szewc bez butów chodzi”, a moim przypadku kucharz jest zawsze głodny i je brzydkie. Smacznego! Artykuł Paszteciki z kaszą gryczaną i pieczarkami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarftutaj Składniki na ciasto: 80g masła, schłodzone, pokrojone w kostkę 160 g mąki 1 żółtko zimna wody w razie potrzeby na nadzienie: ok 250 g oczyszczonych krewetek, bez głów, ogonków i pancerza 2 łyżki oliwy z oliwek 100 g cebuli, grubo pokrojona 1 ząbek czosnku 2 jajka, lekko roztrzepane (dodaj sól i pieprz) 100 g śmietany
Stare GaryPyszne ciasto z mielonymi migdałami i niebieskim makiem. Miękkie, delikatne i dobrze nadziane ;) Idealne na świąteczny podwieczorek, ale też i bez okazji, do kawy, herbaty, wina. Przepis zaczerpnęłam z książki Tadeusza Barowicza, Ciasta drożdżowe słodkie i wytrawne. W oryginale nadzienie składa się z orzechów włoskich, a ciasto wykonane jest z mąki pszennej i cukru. Jednak od dłuższego czasu chodziła
Kucharzycapatelni rozgrzać olej, dodać posiekany czosnek. Zeszklić. Dodać szpinak i lekko posól, smażyć do momentu, gdy świeże liście się skurczą, a mrożony będzie ciepły. Przełożyć na talerz bez nadmiaru wody ze szpinaku Na patelni rozgrzej kolejną łyżkę oleju, podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę i szynkę. Przełóż do szpinaku. Następnie rozgrzej łyżkę oleju, dodaj pokrojone pieczarki, posól i popieprz lekko
Fabryka pomysłówBez tych ciasteczek nie wyobrażam sobie świąt. Chociaż pracy z nimi nie mało bo trzeba każdą połówkę upiec osobno później skleić kremem i jeszcze udekorować w polewie i mielonych orzechach. Ale nie odstraszajcie się bo smakują rewelacyjnie. Składniki: Ciasto: 280 g masła lub margaryny 140 g cukru pudru 4 żółtka 450 g mąki pszennej 2 łyżki kakao Nadzienie: puszka masy
Ala piecze i gotujeJest to najlepszy przepis na ciasto pierogowe pełnoziarniste, a wypróbowałam już kilka przepisów, ale bez powodzenia. Z tego ciasta pierogi bardzo dobrze lepią się. Jednak należy pamiętać, aby po wycięciu kółek ciasta już nie rozciągać. Po prostu nałożyć farsz i zlepić. Farsz też niczego sobie. Rodzina pokochała tą wersję. Jest to zdrowa wersja pysznym pierogów. Zachęcam zrobić podwójną porcję
Kuchnia Pauletteszagnieć ciasto. Odrywaj po kawałku ciasta i formuj kulki. Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw ciastka do lodówki na 30 minut. Nastaw piekarnik na 160ºC na termoobieg (bez termoobiegu 175ºC). Wstaw ciastka do nagrzanego piekarnika i piecz przez 15-20 minut. Ciastka lekko popękają. Wyjmij upieczone ciasteczka i delikatnie obtocz je w korzennej mieszance. Ciastka po upieczeniu wciąż
codojedzeniaDziś zapraszam serdecznie na smaczne smoothi , z dodatkiem cynamonu , świeże jabłka mniam , zapraszam do wypróbowania przepisu , znakomicie smakuje w ten grudniowy czas . Składniki 5 jabłka ze skórką bez gniazd szklanka mleka sojowego waniliowego 1 łyżeczka cynamonu 1 malutka łyżeczka imbiru Wykonanie Z jabłek pozbywamy się gniazd nasiennych , następnie przekładamy do blendera , dodajemy cynamon
Mój Smakwrześniu materiał dwuletni jest gotowy do sprzedaży i sadzenia. Trzecią gałęzią jest produkcja przetworów z owoców borówki amerykańskiej. W kolejnych latach planowane jest poszerzenie oferty o konfitury bez dodatku cukru oraz naturalne soki. Gospodarstwo posiada corocznie odnawiany certyfikat GlobalGap uprawniający do sprzedaży owoców na rynki zagraniczne. Dodatkowo certyfikat Integrowanej Produkcji, potwierdzający wysoką jakość owoców. Jeśli jesteście zainteresowani
Słodkie okruszki„Kolejnym składnikiem musli, który z powodzeniem można przygotować w domu są suszone płatki kokosa. Nie tylko wychodzą taniej ale też są o wiele zdrowsze bo nie
Wiem co jemdziesiątkę. Rozgrzewająca, wyjątkowo bogata, syta przypadła do gustu chłopakom, mój 5-latek chciał nawet dokładkę. Składniki: 250-300 g ciecierzycy z puszki 200 g wędzonej szynki 1 puszka pomidorów bez skórki 2 marchewki 1 por 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 3 szklanki bulionu wołowego lub drobiowego pieprz czarny w ziarnkach liść laurowy 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżeczka posiekanej
Z notatnikaodrobinę soli i doprawiłam korzenną przyprawą do piernika (ważne, by miała w sobie same przyprawy, bo niestety w sklepach przeważają takie z dodatkiem mąki i cukru). Piernikowe masło orzechowe bez cukru 200 g orzeszków ziemnych szczypta soli 1/3 łyżeczki płynnego ekstraktu ze stewii 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki karobu Orzeszki ziemne umieścić w blenderze i zmielić do momentu
FitKot