przepis na bezy - 4500 przepisów (strona:90/300)

Rolada z boczku z musztardą francuską 773

Składniki: 1,1kg boczku bez skóry, musztarda francuska, sól, pieprz, majeranek, czerwona słodka papryka, 4 ząbki czosnku. Przygotowanie:                           Smacznego

W kuchni u Moniki
Sos czosnkowy home made 109

czym do smaku doprawiamy solą i pieprzem. W sieci znaleźć możecie też przepisy na sos czosnkowy, w którego składzie znajduje się majonez, jednak Nam odpowiada bardziej wersja bez :) Jak kto woli :) Smacznego

Wspólne smaki
Pierogi z mięsem 114

łyżeczki soli *1/2 łyżeczki pieprzu *4 łyżeczki prażonej cebulki *2 łyżeczki papryki czerwonej słodkiej *1 łyżeczka curry Wszystkie składniki ciasta zagniatamy i wyrabiamy aż do uzyskania jednolitej masy, bez mącznych grudek. Następnie na oprószonej mąką stolnicy  z uzyskanego ciasta wałkujemy cienki placek, w którym za pomocą np. szklanki wycinamy cieniutkie koła. Tak gotowe ciasto przykrywamy czystą ściereczką i zabieramy

Wspólne smaki
Najlepsze Serniki na Święta! 409

jakie? ;) TOP 6 serników na Kolorowym Przepisowniku ;) - aby wejść w przepis wystarczy kliknąć w jego tytuł lub zdjęcie.  Sernik truflowy Przekładaniec sernikowo-migdałowy   Sernik kawowy Sernik z bezą i brzoskwiniami Sernik żurawinowy Sernik mediolański Mam nadzieję, że takie zestawienie przyda się Wam w tym przedświątecznym czasie, pełnym przygotowań do Świąt. I oczywiście mam też nadzieję, że niektórzy

Kolorowy Przepisownik
Pieczeń z indyka na specjalne okazje 212

Bardzo prosta w przygotowaniu pieczeń z indyka, które sprawdzi się idealnie na świąteczny obiad, lub inne wyjątkowe okazje. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, by przygotować ją sobie także bez specjalnej okazji i cieszyć się z codzienności. Filet z indyka 4 ząbki czosnki Świeży rozmaryn Masło Szynka długo dojrzewająca Sól Pieprz Mięso dokładnie myjemy i suszymy. Mój kawałek indyka ważył

MarcinChef
Mleczko kokosowe 189

Składniki: orzech kokosa ( dojrzały orzech ma trzy wyraźne wgłębienia, bez oznak pleśni, przy potrząsaniu słychać w środku chlupanie wody kokosowej ) 1 l wody Wykonanie: 1. Przed otwarciem kokosa należy najpierw wylać z niego wodę kokosową. W tym celu należy wbić ostry nóż w jedno z wgłębień na czubku kokosa ( przeważnie tylko jedno jest "czynne" ) i przelać wodę do osobnego

Atlas Smaków
Przepis na pierogi z kapustą i grzybami 318

Krakowie, to uwielbiałam dostawać te pierogi w pudełku i wieźć pół Polski, żeby potem ze smakiem wcinać. Tym razem przepis będzie na ciasto pierogowe postne, czyli w naszej wersji bez jajek, ale jeśli nie jesteście przekonani, to możecie zawsze skorzystać z przepisu na najlepsze ciasto pierogowe . Drukuj Pierogi z kapustą i grzybami window.ajaxurl="http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 kg kapusty

Mieszam w Garnku
Skórka pomarańczowa w syropie II - zdrowsza wersja 150

składniki skórki pomarańczowej w syropie. Ksylitol, który zastępuje mi biały cukier w domowych wypiekach i w tym przepisie sprawdził się doskonale. Zapraszam do przepisu na zdrowszą wersję skórki pomarańczowej - bez dodatku cukru i chemii. Przygotowanie skórki jest bardzo proste. Nie ma potrzeby mozolnego ścinania białego albedo, ponieważ szkoda się go pozbywać.  Ma właściwości odchudzające, świetnie wpływa na trawienie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
BIGOS Z POMIDORAMI 172

Składniki: 1,2 kg kapusty kwaszonej 90 dkg kapusty białej 50 dkg wieprzowiny z kością (łopatki) lub  45 dkg wieprzowiny bez kości (okrawków) 40 dkg kiełbasy 6 dkg tłuszczu 5 dkg boczku wędzonego 1duża cebula 2 łyżeczki czubate mąki 5 łyżek płaskich  koncentratu pomidorowego 1 płaska łyżka soli 2 łyżeczki czubate cukru 1,5 ząbka czosnku 2 łyżeczki

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Pierniczki z białym lukrem! 135

orkiszowa typ 650 - 250 g mąka orkiszowa pełne ziarno - 300 g miodu - 100 g cukru - 1 jajko XL - 2 łyżeczki sody - 2 łyżki kakao - 60 g przyprawy do piernika bez mąki w składzie - 120 g margaryny bądź masła LUKIER NA PIERNICZKI: - 1 białko - 3/4 szklanki cukru pudru bardzo dobrze zmielonego - ozdoby do zdobienia, orzechy, kuleczki, czekolada itp. WYKONANIE: - masło, miód

SMYKWKUCHNI
karp z szarej galarecie 182

karp w esencjonalnej i aromatycznej galarecie (uzyskanej poprzez dodatek  dużej ilości cebuli), jest jednym z ulubionych dań serwowanych w mym domu i to bez względu na porę roku. Korzystam więc z tego, iż zapobiegliwi handlowcy dostarczyli już do wielu sklepów tę pyszną rybę i potrawę przedstawiam  dziś. składniki

Miód i pieprz
Makaron z kremowym sosem szczawiowym 120

szczawiu (może być ze słoiczka 1 łyżeczka soku z cytryny 4 łyżki masła natka pietruszki     Przygotowanie   Wino zagotowałem na patelni. Do wina wlałem śmietanę, gotowałem bez pokrywki tak długo, aż 1/3 odparowała. Masło włożyłem do lodówki, a gdy było twarde, pokroiłem je w kostkę i powoli dodawałem do gorącego sosu, cały czas mieszałem. Nie wolno gotować

R'n'G Kitchen
Ciasteczka migdałowo-czekoladowe z pyszną dekoracją 151

rodzinka dorwała się do nich i zostały okruszki. Składniki: 175 g masła 200 g brązowego cukru (zmielić) 2 jajka olejek migdałowy 300 g mąki pszennej 100 g mielonych migdałów bez skórki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka soli Kakao 2 łyżki      Dodatkowo: wiórka z truskawkowej czekolady Cukieteria wiórka z cytrynowej czekolady Cukieteria Lukier: cukier puder

Różowa kuchnia
Przekładaniec orzechowy 669

Przepis na to ciasto znalazłam tutaj . Najlepiej smakuje na 2 -3 dzień gdy ciasto zmięknie od masy i wszystkie smaki się idealnie połączą. Ciasto robiłam bez zmian przepisu ale kolejnym razem z pewnością posmaruję placki grubszą warstwa dżemu,żeby był bardziej wyczuwalny. Ciasto pięknie się prezentuje, jest podzielne i zachwyca gości :) Ciasto jasne: 3 3/4 szkl. (500 g) mąki pszennej

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
portobello zapiekane z camembertem 211

kupiłam je z dozą dużej rezerwy i nie spodziewałam się cudów. Lubię próbować nowych rzeczy i zwykle czuję przy tym ogromną ekscytację. Tu było inaczej, wzięłam je na chłodno, bez zbędnego podniecenia. Ot, zjem i stwierdzę że zachwyty czytane o tych grzybach były przesadzone.  Zrobiłam, zjadłam i stwierdzam z pokorą: głupia ja!  Portobello są cudowne - już wybieram się

Cook&Love

Proponowane wyszukiwania