przepis na bezy - 4500 przepisów (strona:87/300)

Tatar śledziowy z marynowanymi pieczarkami na krakersowej kruszonce 150

krakersy (kupione w sklepie lub własnoręcznie upieczone ) Śledzia, szalotkę, pieczarki, koperek i olej wymieszać razem.  Pokruszyć krakersy i na nich ułożyć śledziowego tatara. Ja przygotowałam ciasto na krakersy (bez kminku) i część upiekłam w postaci kruszonki. Na talerzyku ustawiłam pierścień cukierniczy i do środka wsypałam kruszonkę krakersową. Na kruszonkę nałożyłam tatara i docisnęłam go delikatnie łyżeczką nadając odpowiedni kształt

Codzienna kuchnia niecodzienna
Uszka z pieczarkami (i rady na temat mrożenia) 159

zamrażalnika. Dzięki takiemu systemowi zachowają swój kształt, nie pogniotą się. Potem wystarczy je wrzucić na wrzątek i chwilkę pogotować po wypłynięciu. Uszka lub pierogi można zamrozić surowe, czyli bez gotowania . Postępujemy tak samo jak z ugotowanymi, czyli układamy obok siebie, ale w odstępach, aby się nie posklejały, zamrażamy, potem możemy je przesypać. Nie ma potrzeby wcześniejszego rozmrażania przed gotowaniem - wrzucamy

Kolorowy Przepisownik
Muffiny z suszonymi jabłkami nadziewane twarożkiem (z nutą karmelowo-waniliową) 164

wyjąć z blachy i pozostawić do ostudzenia. Można oprószyć dodatkowym cukrem. (*) Użyłam cukru w "kamyczkach", więc zmieliłam go w młynku do kawy. Nadał muffinkom niepowtarzalnego posmaku karmelu. Taki cukier bez problemu możecie nabyć na stronie sklepu Ale Raj - klik

Di gotuje
Kalerosse 154

Zamiast obróbki termicznej, w przypadku zielonych liści najlepiej sprawdzi się podanie ich na surowo, można wcześniej wmasować w liście odrobiną oliwy i soku z cytryny co pomoże zmiękczyć liście, bez utraty cennych składników. W krajach, w których występuje od dawna jest to bardzo popularne warzywo.  U mnie na początek kalerosse na ciepło..pysznie było.. 250 g Kalerosse

Moje domowe kucharzenie
Barszcz czerwony na wywarze grzybowym 176

barszczu zakochałam się bez reszty. Nazwałam go Last minute ze względu na prostotę i krótki czas przygotowania. Barszcz ma mocny akcent grzybowy, który jest wyczuwalny wyraźnie po schłodzeniu. Smak barszczu zaostrzyłam sokiem z cytryny, po czym doprawiłam solą i czarnym pieprzem. Czy można chcieć czegoś więcej? No, może jakieś pierożki, albo uszka  i mamy kompletne danie na wigilijny

Szybko Szybkowar
Tarta makowa 210

orzechów włoskich 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 szt. jajek 1 łyżeczka pasty waniliowej/ekstraktu waniliowego Sposób przygotowania Kruchy spód Piekarnik nagrzać do 180 stopni C (góra i dół bez termoobiegu). Do misy miksera lub na stolnicę wsypać mąkę, dodać cukier, proszek do pieczenia oraz pokrojone w kosteczkę masło. Miksować mieszadłem miksera lub siekać składniki na desce aż powstanie drobna kruszonka

Wypieki i Rumieńce
Świąteczne przepisy : piernik, pierniczki i chlebek cynamonowy 220

Przepisy na świąteczne pierniczki, piernik i chlebek cynamonowy zebrane w jednym poście w ramach przypomnienia na tegoroczne święta, może się zainspirujecie :) WESOŁYCH ŚWIĄT KOCHANI !!!! 1. Pierniczki świąteczne bez jajek klik     2. Ekspresowy piernik na ostatnią chwilę klik 3. Odrywany chlebek cynamonowy klik

zdrowa vege kuchnia
Pierniczki świąteczne 172

zeszytu. Po upieczeniu twarde, ale po włożeniu do szczelnego pudełeczka  już na drugi dzień  mięciutkie, pyszne , korzenne. Można dekorować lukrem i powiesić na choinkę lub zostawić bez dekoracji i zajadać. SKŁADNIKI 1/2 kg mąki  tortowej typ 450 4 duże łyżki miodu prawdziwego np. lipowy lub wielokwiatowy 20 dag cukru pudru\ 125 g masła  1 duże

W kuchennym oknie Ewy
Kluski z makiem 125

Podobno maku nie może zabraknąć na świątecznym stole,ponieważ bez niego może nam zabraknąć szczęścia w przyszłym roku. W świątecznych potrawach najczęściej pojawia się postaci słodkiego makowca albo w kutii, w niektórych regionach zwanej po prostu kluskami z makiem. KLUSKI Z MAKIEM (kutia) Składniki: makaron (najlepiej mały w formie zacierki, ja użyłam kokardek) 250 g maku 750 ml mleka

Bon appetit mon amie
Co Lila jadła w środę? 30 (kulinarne inspiracje dla całej rodziny) 138

marchewki, pietruszki, selera, ziemniaków, cukinii i batatów.  Podwieczorek 17:30 Domowy budyń z wanilią. Tutaj>>> jest przepis na budyń czekoladowy. Ten zrobiłam podobnie tylko bez dodatku kakao. Na górze posypałam migdały i polałam syropem daktylowym. Przepis na domowy budyń Składniki 500 ml mleka ( u mnie roslinne) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 1 laska wanilii

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
BIGOS – JAK ZROBIĆ NAJBARDZIEJ ŚWIĄTECZNE Z WSZYSTKICH DAŃ? 426

Bez niego nie ma świąt. Bigos to jedna z tych potraw, którą każdy umie ugotować, ale mało kto potrafi zrobić to perfekcyjnie. Zadanie to wyda wam się jednak o wiele łatwiejsze, jeśli rozłożycie tą potrawę na czynniki pierwsze. Artykuł BIGOS – JAK ZROBIĆ NAJBARDZIEJ ŚWIĄTECZNE Z WSZYSTKICH DAŃ? pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Rumowe Tiramisu 173

Któż nie zna tego pysznego deseru ! Przepisów na tiramisu jest co niemiara ! Może on przyjmować rożne kształty i rozmiary.  Osobiście znałam taki, do którego koniecznie

Taste Therapy
Ryż basmati z wołowiną, cukinią i orzechami nerkowca 269

Ryż basmati jest to rodzaj ryżu długoziarnistego, używanego głównie w Indiach i Pakistanie. Ma delikatną strukturę i charakterystyczny smak. Gotuje się go około 10 minut bez przykrycia, po czym należy go odcedzić, przelać wodą i pozostawić na kilka minut. Po tych czynnościach dopiero wtedy uzyskacie idealnie sypki ryż, który jest podstawą wielu dań azjatyckich. Dzisiaj zaproponuję danie, które może

Jaglusia
Wieniec bezowy z świątecznymi owocami leśnymi 116

http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2016/12/tort-bezowy-xmas-wreath-meringue2-1170x874.jpg Po ogromnym sukcesie „ Wigilijnego wieńca bezowego „, postanowiłam zrobić kolejny wieniec bezowy, tym razem mniejszy – bo z 4 białek. Wymyśliłam do

Moja Delicja
Ule kokosowe z masa kajmakową 214

Przepyszne ciasteczka, bez pieczenia, wymagają jednak specjalnej foremki w kształcie ula ;) Łatwe do zrobienia, niezbyt pracochłonne. Na blogu znajdziecie już orzechową wersję tych ciasteczek, te, które pokazuję Wam dzisiaj są kokosowe, z karmelowym nadzieniem i odrobiną alkoholu. Smakują wybornie! Polecam :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw

Domowa cukiernia Ewy

Proponowane wyszukiwania