przepis na bezy - 4500 przepisów (strona:80/300)

Tort bezowy z rabarbarem i truskawkami 237

pieczenia z uprzednio narysowanymi okręgami. Następnie włóż je do piekarnika nagrzanego do 160°C . Po 3 minutach zmniejsz temperaturę do 120°C i susz przez 70-80 minut . Gotowe bezy ostudź w lekko uchylonym piekarniku. Pieczony rabarbar: 3-4 laski rabarbaru 100 g cukru odrobina soku z cytryny 1 łyżka wody różanej Rabarbar potnij na skośne cząstki o długości

Food Square
Ciasto z rabarbarem i bezą 126

spróbować, bo jest bardzo smaczne. ciasto : 150 g mąki 130 g miękkiego masła 4 żółtka 130 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli beza : 4 białka 170 g ( 3/4 szkl ) cukru 0,5 łyżeczki octu

Polska Zupa
Buraczane mufinki na Dzień Mamy 162

jajko Do przygotowania kremu potrzebujemy: (możecie zrobić go wcześniej, przechowujcie go w lodówce 2-3 dni, ale wyjmijcie ok. 30 minut przed ozdabianiem muffinek) - 1 opakowanie serka Philadelphia (bez laktozy) - cukier puder Suche składniki umieszczam w jednej misce , w drugiej misce wymieszać mokre składniki. Połączyć składniki mokre z suchymi i powstałe ciasto nakładać do papilotek. Piec około 20 minut

Szybko Tanio Smacznie
Bułeczki bezglutenowe z gotowego mixu domowego mąki od Balviten 121

Kolejny wypiek bez glutenu. Tym razem postanowiłam z ciasta wykonać małe bułeczki w papilotkach do muffinek. Do przygotowania ciasta posłużyła mi gotowa mieszanka nosząca wdzięczną nazwę Piekarz mix domowy mąki, którą możecie kupić TUTAJ . W składzie mamy: skrobia pszenna bezglutenowa skrobia kukurydziana mąka kukurydziana glukoza. Producent każe przygotować: 440 ml ciepłej wody 2 łyżki oleju 20 g cukru

MamaOskarka
Kaszak pomarańczowo - truskawkowy, bez pieczenia. 190

Kolejny wariant słodkości bez pieczenia.Tyma razem przyszła kolej na legendarną kaszę mannę. Kasza ta kojarzy nam się często z jedzeniem dla dzieci. Nie jest to może najlepszy wariant spośród wszystkich kasz do jakich mamy dostęp, niemniej jednak smakuje dobrze, a w cieście wręcz idealnie. Spróbujcie sami :) Potrzebujemy: małą paczkę herbatników maślanych, mi wystarczyło dosłownie koło 10 sztuk 700 ml mleka

MamaOskarka
Pasta kanapkowa marchewkowo - pomidorowa 207

oleju 1/4 selera, ok.5 dag  3-4 łyżki oliwy z oliwek  sól pieprz zioła wg. upodobań, tymianek, majeranek, bazylia  www.Skworcu.com.pl 1. Marchew i selera obrać, ugotować bez soli na pół twardo, odcedzić.  2. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć odcedzone warzywa i smażyć je kilka minut.  3. Do blendera wkładamy suszone pomidory i warzywa,  dokładnie

Apetyczna babeczka
Czarne bułeczki drożdżowe 218

Czarny chleb zobaczyłam kiedyś podczas losowych poszukiwań w sieci. Nie pamiętam już, co było ich celem, ale pamiętam swoje zaskoczenie, gdy zobaczyłam absolutnie i doskonale czarny

Gotuj z Blue Raven
Czekoladowy mus z karobem i masłem migdałowym 156

Nastała ostatnio moda na słodzenie owocami – daktyle i banany stają się głównymi składnikami nie tylko deserów, ale i batoników energetycznych, owsianek. Nie wspominam tu o smoothie

Gotuj z Blue Raven
Truskawki w czekoladzie 137

nadzieję, że wczorajszy Tłusty Czwartek przeszedł Wam spokojnie i bez przejedzenia. Bo jutro Walentynki, kolejna okazja do dogodzenia sobie dobrym jedzeniem. Menu gotowe od tygodni, ale może przemycę Wam pomysł na coś wyjątkowo dobrego. I prostego. Truskawki w gorzkiej czekoladzie. Same truskawki są naturalnym afrodyzjakiem. Soczyste, o słodko-kwaskowym smaku

Gotuj z Blue Raven
Klops z soczewicy z sosem barbecue 213

Klops, zwany też pieczenią rzymską. Nie wiem czy jest chociaż jedna osoba na świecie, która nie zna tego dania z dzieciństwa. Moja mama robiła go z

Gotuj z Blue Raven
Mazurek kokosowy 140

temp 200-220"C. Po upieczeniu i ostudzeniu wylewamy masę kokosową i schładzamy w lodówce przez 2 godziny, bądź zapiekamy przez 15 minut- wtedy mazurek przykryty będzie przepyszną bezą kokosową. Dekorujemy wiórkami, płatkami migdałowymi lub orzechami laskowymi Smacznego

Luźna Kuchnia
Sałatka z soczewicy z fetą i cukinią 221

Ostatnimi czasy wymyślam sporo sałatek, które zamiast tradycyjnych kanapek zabieramy do pracy. Nie wszystkim mam czas zrobić zdjęcia. Niektóre są rewelacyjne a nad niektórymi muszę jeszcze

UgotujmyTo.pl
Klops z soczewicy z sosem barbecue 191

Klops, zwany też pieczenią rzymską. Nie wiem czy jest chociaż jedna osoba na świecie, która nie zna tego dania z dzieciństwa. Moja mama robiła go z

Gotuj z Blue Raven
Placki dyniowe z nutą imbiru 196

Pyszne placuszki dyniowe z nutą imbiru. Szybko się je robi i szybko znikają. Dobre na śniadanie, obiad i kolację. Najlepiej smakują ze śmietaną. składniki: 600 g dyni bez skóry i miąższu 2 jajka 1/2 szklanki mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa szczypta soli 2 łyżeczki mielonego imbiru olej do smazenia gęsty jogurt lub śmietana Dynię zetrzeć na tarce o grubych

Monia miesza i gotuje
Kawowe lody z kawałkami bezy 237

zimie hartują organizm :) Na dodatek nie ma nic lepszego niż te zrobione w domu. W związku z tym zapraszam na pyszne, kremowe lody o smaku kawy z delikatnymi kawałkami bezy, które rozpływają się w ustach. Muszę szczerze przyznać, że nigdy nie jadłam smaczniejszych! Przepis znalazłam na stronie Retro Fusion . Zapraszam do przygotowań! Składniki na jedną keksówkę (4-5 porcji

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania