przepis na bezy - 4500 przepisów (strona:101/300)

Czekoladowy pudding chia :) 140

dodatkiem stewi !  Poniżej przedstawiam propozycję wykorzystania takiego białka, które tak jak pisałam wcześniej - nadaje się nie tylko do picia :) Prosty pudding chia, na bazie mleka kokosowego, bez dodatku słodzideł, bo smak słodki nadaje mu białko Classic PLUS. Wychodzi pyszny! A dodatkowo zimny schłodzi ciało w upalne dni :)  Składniki: 200 ml mleka kokosowego  2 łyżki nasion chia

Zdrowie na języku :P
Ciasteczko pocieszenia dla podłego blogera kulinarnego 183

diabelskie, wstrętny spam , a ja najwyraźniej bezczelnie zmuszam czytających do klikania weń . No dobrze, wyolbrzymiam tu zdeczko, przyznaję...  Zostałam grzecznie poproszona o usunięcie linka. Faktycznie powinnam to zrobić bez zbędnego gadania i jakiejkolwiek polemiki. Założyciele grupy takie przyjęli zasady: kompletny brak reklamy - takie ich prawo, a mój obowiązek się dostosować.  Dociekliwa jednak jestem z natury i chciałam się

Grunt to przepis!
KARMELOWY BANANEK 145

Dziś od rana u mnie bardzo słodko. Banany, owocowe crunchy, ciasteczka, bita śmietana, karmel...Zasłodziłam się na cały dzień !   Składniki: 2 dojrzałe banany sok z

Z Majeczką w kuchni
Tosty a'la pizza 160

plasterki parówkę  Tak przygotowane tosty wkładam do nagrzanego piekarnika do 200 st. I piekę ok 7 minut. Oczywiście jak to ja   nie umiem zjeść pizzy itp. bez sosu czosnkowego   Przepis  tutaj . Życzę smacznego

Kuchnia Viki
Sos pomidorowy do pizzy 102

łyżeczki - sól ok 1 łyżeczki - pieprz Podałam proporcje składników tak jak sama robię ale tak naprawdę każdy doprawia sos  jak najbardziej mu smakuje. Wszystkie składniki mieszam, bez gotowania. Wielokrotnie gotowałam sos na małym ogniu ale osobiście bardziej wole gdy pizza nie jest sucha wiec sos nie może być zbyt gęsty  Na jedną pizzę proponuję zmniejszyć ilości składników

Kuchnia Viki
Czerwcowy zestaw, czyli najprostszy obiad świata 133

pierwszym lepszym supermarkecie. Pomidory z Hiszpanii, ziemniaki z Grecji, pierwsze truskawki pod koniec kwietnia z Węgier, a  nie z polskich szklarni.  Coraz częściej mówimy, że bez nie pachnie tak jak kiedyś, truskawki i czereśnie nie smakują tak samo, a pomidory to już zupełnie nie to co, pamiętamy z dzieciństwa. Nie wiem, czy smaki się zmieniły, produkty są inne

bistro mama
Rabarbar zapiekany pod koglem moglem 144

minut (UWAGA! Rabarbar kipi, więc podstawcie na dno coś, do czego będzie mógł ewentualnie kapać) - termoobieg + dolna grzałka. Deser najlepiej smakuje ciepły, posypany cukrem pudrem lub startymi bezami

Czary - gary w kuchni
3 proste przepisy na wiosenne bruschetty 139

ostatnio zamęczam, ale odkąd odkryłam jaki jest pyszny, nie jestem w stanie wyrzucić rzodkiewkowych liści do kosza. Skład tych kanapeczek jest bardzo podobny do moich pizz bez drożdży , bo właśnie przy okazji ich przygotowywania pokochałam połączenie serka i pesto. Twarożek z rzodkiewką to wiosenny klasyk, z dodatkiem pesto jest jeszcze lepszy! Przygotowanie: Bagietkę pokrój na kromki i opiecz na patelni

Chilli Czosnek i Oliwa
Piliście kiedyś żółte kiwi...? 159

dziesiątkę. Ja sama miałam na nią chrapkę od dawna, jednak troszkę się bałam, czy C. będzie podzielał mój entuzjazm. Okazało się, że jak najbardziej; nie wraca ze sklepu bez siatki wyładowanej owocami do wyciśnięcia. Cieszy mnie to ogromnie, bo takie soki są nie tylko zdrowe, ale przede wszystkim obłędnie pyszne! Tym razem postawiliśmy na uwielbianego przez C. ananasa i zaskakująco

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Guacamole 208

okazjonalna histeria. Unikaliśmy się długo, patrząc jednocześnie z tęsknotą. Ono szeptało: „weź, spróbuj”, ja odwracałam głowę i uparcie ignorowałam podszepty. Nie, nie będę żarła czegoś, co jest tłuste i bez smaku! Potem okazało się, że po pierwsze – nie umiem kupować awokado, po drugie – te zielone odmiany bywają w polskich sklepach podłe i ciulowe i trafienie na idealne awokado graniczy

ladykitchen
Pełnoziarniste placuszki ryżowe bezglutenowe :) 133

jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 50 ml napoju roślinnego, u mnie ryżowo-kokosowe  (PRO-BIO) Dodatki: nerkowce (PRO-BIO) borówki  Przygotowanie: Wszystkie składniki (bez dodatków!) wymieszać w misce za pomocą łyżki.  Patelnię dobrze nagrzać. Nalać porcję ciasta i przewrócić placuszka, kiedy powierzchnia pokryje się mnóstwem pęcherzyków.  Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie nerkowce i borówki

Zdrowie na języku :P
Tarta z creme patissiere i truskawkami 158

zachowało kształt i nie zsuwało się z rantów formy. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Piec 15 min z obciążeniem, następnie papier i obciążenie zdjąć i piec kolejne 15 min bez obciążenia, do złotego koloru. Ciasto wyjąć, wystudzić na kratce. Creme patissiere: 500 ml mleka 5 żółtek (z jajek rozmiar L) (lekko ciepłych, nie z lodówki) 1 laska wanilii 1/4 szklanki

moj przepis na
Kawowe lody z orzechami włoskimi i szczyptą kardamonu 207

Kawowe, z chrupiącymi orzechami włoskimi i delikatną nutą kardamonu. Uwielbiam zapach kawy, a odkąd kupiłam zaparzacz bardzo często piję kawę właśnie z kardamonem i mlekiem. Ponieważ

Niebieski kubek z kawa
Zapach wspomnień, czyli olfaktoryczne wspomnienia dzieciństwa 127

kilku dni trwają przygotowania do corocznej imprezy rodzinnej – wrześniowego ogniska, które jest epilogiem lata. Zbieramy drewno, gałązki, porządkujemy ogród i podwórko, tata struga kije na kiełbaski. Wszyscy bez wyjątku czekają na ten moment, a ja chyba najbardziej – bo to kolejna okazja, aby posiedzieć dłużej. Pieczemy jabłka zerwane prosto z drzewa, kiełbaski i kromki chleba. Te dobrze przypieczone, lekko

Wędrówki po kuchni
Słodkie środy - Drożdżowe ślimaki z truskawkami 125

wyrośnięcia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce. Po wyrośnięciu jeszcze raz wyrabiamy i rozwałkowujemy na wielki placek o grubości około 1cm. Ciasto smarujemy dżemem zostawiając wolny brzeg bez dżemu. Ciasto zwijamy w rulon. Następnie kroimy na plastry o grubości około 2,5cm - 3cm. Uzyskane ślimaki układamy na blaszce z małymi odstępami i odstawiamy ponownie do wyrośnięcia, aż się

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Proponowane wyszukiwania