przekąski - 41322 przepisów (strona:1666/2755)

Dyniowe bajgle z miodem i pestkami dyni 92

Sezon dyniowy to czas, aby upiec i zamrozić dynie, najlepiej takich odmian, których nie będziemy mogli kupić później. Po rozmrożeniu mamy gotową bazę do deserów, zup

Tajemnice Smaku
Kiszona kalarepa z burakiem 116

Uwielbiam kiszonki, szczególnie te z dodatkiem buraków. Czerwony burak, oprócz smaku nadaje kiszonym warzywom piękny kolor. Kalarepę kroimy w słupki, dzięki temu będzie chrupiąca i wyrazista

Tajemnice Smaku
Dyniowa granola z figami i cytryną 84

Przygotowanie granoli w domu jest bardzo łatwe i szybkie. Pozwala kontrolować zarówno ilość cukru, jak i jakość mieszanych składników. Możemy dodać  płatki czy orzechy, które

Tajemnice Smaku
Wytrawna orkiszowa tarta – galette – z ricottą, ziemniakami, burakiem i kiełbasą 98

Rustykalna tarta gallete to jeden z moich ulubionych wypieków. Jest bardzo prosta w wykonaniu, nie potrzebujemy foremki,  a ciasto możemy przygotować dzień wcześniej i trzymać

Tajemnice Smaku
Serowe fondue z białym winem 86

Fondue to potrawa idealna na wieczór z przyjaciółmi lub rodziną. Jest to danie, które gromadzi i jednoczy wszystkich biesiadników przy stole, przy jednym garnku. Fondue serowe

Tajemnice Smaku
Dyniowe kimchi 140

Co to jest kimchi? Kimchi to tradycyjna koreańska kiszonka składająca się zazwyczaj z kapusty, rzepy, ogórka i gochugaru. Gochugaru, czyli koreańskie chili w proszku, a raczej

Tajemnice Smaku
Gravlax – marynowany surowy łosoś z buraczkami i wasabi 91

Gravlax dosłownie oznacza “zakopany łosoś”, grav oznacza grób, lax – łosoś. Metoda jest bardzo stara i pochodzi z obszarów północnych. Skandynawowie opracowali metodę marynowania

Tajemnice Smaku
Hummus z grzybami, harissą i oliwą truflową 83

Hummus, czyli pasta na bazie ciecierzycy jest doskonałym dodatkiem do chleba, sałatek, pity lub warzyw. Kombinacji i przepisów na hummus jest wiele, warto eksperymentować i modyfikować

Tajemnice Smaku
Buraczana kasza gryczana z zielonym groszkiem i fetą – sałatka z białej kaszy gryczanej 89

Biała kasza gryczana to niepalona kasza wytwarzana z łuskanych nasion gryki. Jest delikatniejsza w smaku od gryki palonej. Jest lekkostrawna, niskokaloryczna i jest doskonałym źródłem energii

Tajemnice Smaku
Sałatka z kaszy quinoa z awokado, migdałami, suszonymi pomidorami 140

Quinoa, czyli komosa ryżowa to bogata w składniki odżywcze kasza.  Występuje w różnych odmianach i kolorach, od białej, jasnożółtej, czerwonej do brązowej, a nawet czarnej

Tajemnice Smaku
Orkiszowe gofry czekoladowo waniliowe z ciasta parzonego z białkami 81

Często zdarza się, że do jakiegoś przepisu potrzebne nam są tylko żółtka. Co zrobić z białkami z jajek, które pozostały niewykorzystane? Możemy zrobić z nich bezę

Tajemnice Smaku
Tarta z kalafiorem marchewką i cukinią 69

Tarta z warzywami na francuskim cieście to pomysł na szybką kolację lub obiad. Najwięcej pracy, a raczej zabawy czeka nas przy ścinaniu i rolowaniu pasków z

Tajemnice Smaku
Bananowe kostki serowe 86

Gotowe w : Gotowe w 15 min./div>   Jeśli brakuje wam pomysłu na śniadanie, to moja dzisiejsza propozycja może okazać się bardzo interesująca. Kiedy pierwszy raz

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Chlebek ziołowo- czosnkowy do odrywania 119

Pyszny,wilgotny i mięciutki .Pachnie nim cały dom.....na drugi dzień (jeśli zostanie choć trochę )jest równie pyszny i wilgotny,polecam gorąco zniknie błyskawicznie....

Swojskie jedzonko

Proponowane wyszukiwania