Domowe sushi Sushi, tradycyjny japoński specjał, który podbił cały świat. Entuzjastów sushi z dnia na dzień przybywa, tym bardziej, że składniki do przygotowania tego dania są
Tajemnice SmakuCzekoladowe naleśniki z serkiem waniliowym i bananami z rumem Czekoladowe naleśniki , to deser zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych. Wszystko zależy od dodatków z jakimi
Tajemnice SmakuKasza jaglana przez lata zapomniana, dziś przeżywa wielki renesans. Bardzo dobrze, bo posiada mnóstwo właściwości prozdrowotnych: wzmacnia, poprawia krążenie, oczyszcza jelita, likwiduje stany zapalne, jest
Tajemnice SmakuZupa rybna w kociołku Zupę rybną według tego przepisu możemy przygotować nad ogniskiem w kociołku, jak i również w domu, w garnku. Wybór gatunków ryb i
Tajemnice SmakuSałatka Tete de Moine z rukolą, orzechami i winogronami Ten wyjątkowy ser jest jednym z naszych faworytów, pisałyśmy już o nim wcześniej . Dla przypomnienia jednak słów
Tajemnice SmakuWalentynki i śniadanie od serca 14 luty, dzień świętego Walentego, patrona zakochanych. Ideą Walentynek jest świętowanie miłości, niestety tak naprawdę zrobiło się świętem hipermarketowych gadżetów. My
Tajemnice SmakuSałatkę możemy przygotować w słoiku i zabrać do pracy, do szkoły, na uczelnię, na piknik, na wycieczkę… Tam, gdzie nas nogi poniosą, oby tylko
Tajemnice SmakuMus z awokado z wodą kokosową, miętą i czekoladą Zielony, delikatny i aksamitny mus z awokado, to pomysł na szybki i zdrowy deser. Woda kokosowa, napój
Tajemnice SmakuSmocza sałatka owocowa z karmelizowanymi orzechami nerkowca Pitaja (Pitahaya) to egzotyczny owoc znany również jako smoczy owoc lub truskawkowa gruszka. Jest owocem kilku gatunków kaktusa, pochodzi
Tajemnice SmakuKasza jaglana z mlekiem, czyli jaglanka z winogronami, pomarańczą, jagodami goji Jeśli chcemy na śniadanie zjeść coś smacznego i pożywnego, a jak to bywa rano czasu
Tajemnice SmakuDomowy smalec na wędzonce z suszonymi grzybami i śliwkami * Czy smalec jest zdrowy? W tym temacie nawet nie próbujemy podejmować dyskusji Smalczyk ten ma pewną zaletę
Tajemnice SmakuCzekoladowe masło orzechowe z miodem Dlaczego orzeszki ziemne nazywamy “ziemnymi”? Przede wszystkim zacznijmy od tego, że nie są to tak do końca orzeszki, tylko
Tajemnice SmakuGalareta Wielkanocna Baba z kurczaka i indyka Wielkanoc kulinarnie kojarzy nam się z jajami, białą kiełbasą, żurkiem, mazurkami i słodkimi drożdżowymi babami. Jeżeli mamy foremkę do
Tajemnice SmakuSzklanki śniadaniowe – Quinoa – Ananas – Kiwi – Masło orzechowe – Borówki – Jogurt Nie wstawajcie lewą nogą i jedzcie
Tajemnice SmakuJaja przepiórcze marynowane w buraczkach i mangold czerwony Prosta i efektowna sałatka z buraczanymi jajami to kolejny pomysł na danie wielkanocne. Wcześniej do tej sałatki wykorzystywałyśmy
Tajemnice Smaku