przekąski - 41322 przepisów (strona:1258/2755)

Pieczarki duszone z czosnkiem i chili 222

przygotowane w konkretnej formie opisanej poniżej. Podane z pieczywem okazują się całkiem sytą, bezmięsną potrawą, która w przypadku wielu osób może zastąpić nawet obiad. Mogą być jednak także „niezobowiązującą” przekąską między większymi posiłkami lub dodatkiem do innych potraw, w tym w szczególności mięsnych. W charakterze dodatku będą pasowały np. do wielu dań z drobiu o jasnym mięsie, z wieprzowiny

Kulinarna Pokusa
Ciasteczka na każdą pogodę 129

plenerze; usiedliśmy na bulwarze i podziwialiśmy słońce chowające się za budynkami... Pięknie było. Taką jesień to ja lubię. Na tego typu wycieczki dobrze jest zabrać ze sobą jakąś drobną przekąskę. Ciasteczka na przykład. Owsiane sprawdzą się idealnie, dodadzą energii do dalszych spacerów. Słynne, australijskie ciasteczka anzac będą wprost wymarzone. O ich powstaniu czytaliście już za pewnie nie raz, więc daruję

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Batoniki musli 177

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Domowa wersja batoników musli. Są mega zdrowe, pożywne i bardzo smaczne, które świetnie sprawdzą się jako zdrowa przekąska w ciągu dnia. Możemy zrobić je z ulubionych dodatków ja podaję wam moją ulubioną wersję Z podanego przepisu wyjdzie wam około 16 batoników. Przy krojeniu batoników pomocny jest ostry nóż – ja użyłam noża

Marta Gotuje
Kiszone pomidory 112

Wschodu, między innymi z Rosji i Ukrainy. Zainspirowana peanami na ich cześć wypowiedzianymi przez kolegę Artura postanowiłam i ja je przygotować. Pomidory są nie tylko wspaniałą przekąską, ale także doskonale nadają się do przygotowania zupy lub duszonych mięs. Tuż po ukiszeniu są w miarę jędrne, natomiast później po około 2 tygodniach stają się miękkie. W czasie kiedy kisiłam pomidory było

Kulinarne przygody Gatity
Koktajl śliwkowy z nutą pomarańczowo-imbirową 144

Koktajl dobry o każdej porze. Czy to na śniadanie, czy drugie śniadanie, jako przekąska, podwieczorek lub gdy najdzie ochota na coś, takie coś słodkiego. Zabrać możemy go do pracy, w podróż, na wypad za miasto. Koktajl, to niekończące się możliwości - raz na mleku, raz na kefirze, maślance, innym razem tylko z owoców, z sokiem, wodą, nawet herbatą ! Pożywny lub lekki

kolorowotorcikowo
Pomidorowe gofry na zdrowy lunch kids 230

utrzymującą świeżość? Ja jestem na tak i mam nadzieję, że Wy też będziecie :) Możecie zapomnieć o nudnych kanapkach na które dzieci nie chcą patrzyć, a tym bardziej o niezdrowych przekąskach. Jestem pewna, że goframi dzieciaki będą zachwycone tak samo jak była nimi moja dwulatka i my. Głównym składnikiem jest…zupa :) Tak, tak do tego taka kupna ze sklepu która

Mienta blog
Jogurtowe muffinki ze śliwkami 191

Dzisiaj mamy coś na słodko. W sklepach półki uginają się od śliwek, więc szkoda by było ich nie wykorzystać do przygotowania pysznej, słodkiej przekąski. Dzięki dodaniu jogurtu muffinki nie są suche i nawet po kilku dniach są pyszne jak świeże, chociaż wątpię, aby u kogoś zostały one tak długo. Najczęściej znikają prawie natychmiast. Muffinki to fajnie babeczki, ponieważ można łatwo

KasiaiKrzysiu.pl
Pieczone figi z kozim serem 107

Figi pieczone i ser kozi to naprawdę doskonałe połączenie. Wyraźny i ostry smak sera równoważy słodycz świeżych fig. Ta przekąska najlepiej smakuje podawana na ciepło, wręcz na gorąco, od razu po wyjęciu z piekarnika, kiedy ser jest jeszcze lekko płynny

Milion Smaków
Marchewkowe batony z bakaliami czyli idealny lunch kids do szkoły 116

sklepowych, jednak o niebo zdrowsza. Orzechy nerkowca, włoskie, rodzynki i suszone śliwki to samo zdrowie. Dodatkowo w batonikach są płatki owsiane, które w ogóle nie są wyczuwalne. Tego typu przekąska to świetny sposób by przemycić do naszej diety odpowiednie składniki mineralne i witaminy, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Jest to również idealne źródło ważnego w naszej diecie

Mango Papaja
Surówka pomidorowo - ogórkowa z bazylią i czosnkiem 116

Surówka pomidorowo - ogórkowa z nutką bazylii i czosnku to  smaczna przekąska w ciągu dnia lub pachnący dodatek do kolacji, obiadu, czy mięsa z grilla. Składniki: 4 pomidory 3 małe ogórki gruntowe 1 duża czerwona cebula ząbek czosnku pół czubatej łyżeczki suszonej bazylii sól pieprz 4 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy

Smak mojego domu
Sałatka z pomidorów 119

Sałatka z pomidorów wspaniała na przekąskę  i do obiadu Składniki • 5 pomidorów • 1 cebula • 1 ząbek czosnku • sól • pieprz • kilka łyżek oleju • kilka listków natki pietruszki Sposób przygotowania 1. • Pomidory pokroić na mniejsze kawałki  • Cebulę pokroić w małą kostkę  • Czosnek zetrzeć na drobnej tarce  • Natkę pietruszki posiekać  • Wszystko razem wymieszać doprawić solą  pieprzem

W królestwie smaków Beaty
Pierś kurczaka na fasolce szparagowej 152

jeśli schab wychodzi wilgotny i dobry , to dlaczego z inny mięsem ma być inaczej. Musze powiedzieć że wynik był zaskakujący . Wyszła naprawdę smaczna . Do tego fasolka i wspaniała przekąska gotowa. Składniki na 4 porcje 2 pojedyńcze  piersi kurczaka 1/2 kg fasoli szparagowej ( kolor obojętny lub może być wymieszany) 1 łyżka masła 1/2 litra mleka 1 szklanka wody 1 cebula

Eli Gotowanie
Cukinia faszerowana 116

ulubionych warzyw .Dodaje ją do zup, smarze z niej placuszki tarte, w cieście naleśnikowym, w całych płatach, faszeruje. To ostatnie lubię najbardziej i moja rodzinka też . Dodatkowo to szybka przekąska i lekka. W sam raz na lekką kolacje. Składniki 3 szt cukinij 15 dkg mięsa mielonego 1 puszka kukurydzy 1 cebula  1/2 szklanki wody lub bulionu bazylia,majeranek sól

Eli Gotowanie
Chrupiące jajko 170

jest to bardzo szybkie w wykonaniu . A ponieważ jestem trochę wygodnicka to szukam dań łatwych ,szybkich i smacznych . Owszem - nieraz mam wenę na gotowanie i wtenczas zasypuje rodzinkę różnymi przekąskami  ,wynalezionych w jakiś książkach . Ale ostatecznie i tak smakuje im to co sama wymyśle lub po modyfikacji dość sporej. Wracając do jajka to był czysty przypadek . Składniki 2 porcje

Eli Gotowanie
Chlebowe placki 137

kuchenki.Z gotowym plackiem wracało się na podwórze i razem jedliśmy.  Z biegiem lat trochę zmodyfikowałam nasz przepis i piekę je do dziś . Są nie zastąpione w podróży jako przekąska, na wycieczce ,gdy nie ma chętnego by wyskoczyć po świeże pieczywo. Są świetne na ciepło i na zimno.   Składniki 1 szklanka mąki 1 łyżka oliwy 1/2 szklanki gorącej wody

Eli Gotowanie