każda następna strona to podróż po słonecznej Italii. Taki przewodnik kulinarny już we wstępie przybliży nam historię i kulturę kraju. Całość podzielona jest na kilka rozdziałów: przystawki i przekąski (antipasti), pierwsze dania (primi piatti), dania główne i dodatki (secondi piatti e contorni) oraz desery (dolci). Na początku każdego rozdziału zobaczymy małe wyjaśnienie co znaczy np. antipasti i co dokładnie
noteskulinarnyfigaulubionych warzyw, a frytki z oberżyny, czyli właśnie bakłażana są genialne, w razie czego przepis jest TUTAJ :) Pieczone warzywa to świetny dodatek do głównego dania, ale także jako osobna przekąska. Są ciekawą propozycją na ubogowęglowodanową kolację. Są pyszne! Mięciutkie, soczyste, dobrze przyprawione! Składniki (1-2 porcje): 1 mały bakłażan 1 mała cukinia przyprawy: sól morska, pieprz cayenne , papryka słodka
Zdrowie na języku :Prulon i podsmażyć na maśle. Aromaty się połączą, ser rozpuści. Doda też to dodatkowego posmaku. Gotowe naleśniki można posypać dodatkowo parmezanem. Prosty szybki sposób na obiad lub ciepłą przekąskę:) Smacznego
Basia w kuchnipiknik czy też do pracy. Ma w sobie wszystko co potrzeba by uznać ją za pożywny posiłek. Polecamy na II śniadanie bądź jako przekąskę. Lekka sałatka z orzeszkami SKŁADNIKI : 12 liści sałaty masłowej 6 - 8 rzodkiewek 150 g chudego twarogu szczypiorek pieprz kolorowy świeżo mielony 50 g orzeszków fistaszków PRZYGOTOWANIE : Sałatę płuczemy
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiŚwietna sycąca i pyszna przekąska. Tortilla z kurczakiem. Przepis na kąski z kurczaka znajdziecie tutaj. Taki domowy fast food. Dodatki można samemu dokładać jakie tylko lubicie. Składniki na 6 tortilli Kąski z kurczaka przepis tutaj 6 tortilli 2 duże pomidory 1 długi ogórek 1 duża cebula 1 garść rukoli Sos czosnkowy 2 łyżki majonezu. 2 łyżki jogurtu naturalnego
O kuchni z uczuciemZapraszam do wypróbowania nowego przepisu na Pyszne Proteinowe Batoniki. W sam raz na pyszne śniadanie. CZYTAJ DALEJ
Sylwetka Od KuchniFaszerowane parówki to świetny pomysł na przekąskę lub ciepłą kolację. Parówki w tym wydaniu smakują wyśmienicie, ja robiłam bez cebulki ale ich smak jest niepowtarzalny. Polecam spróbować są łatwe i szybkie w wykonaniu na pewno nie pożałujecie:) Przepis podpatrzony tutaj (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI : 7 parówek, 1 ogórek konserwowy, 1 średnia cebula jeśli ktoś lubi, 100 g żółtego sera
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaKolorowe ,smaczne przekąski czyli koreczki ,które można wykorzystać na każdej imprezie.Przepis na koreczki jest bardzo łatwy a w smaku są wyśmienite. Super się prezentują i są naprawdę pyszne.Polecam Składniki: - 4 filety śledziowe a`la matias - 3 marchewki - 5 ogórków kiszonych - 2 cebule - 3 szklanki wody - 1/3 szklanki ocet - 1 łyżka cukru - 1 liść laurowy - 2 ziarenka
magiczna kuchnia Kasidzbanka przez sitko. Ja dodaję jeszcze wody mineralnej, szczególnie jak gruszki czy jabłka są bardzo słodkie. Owoce wykorzystuję jako dodatek do placuszków, miksuję dodaję śmietanki lub zajadamy jako przekąskę. Soczek przecierowy: marchewka gruszka jabłko 1. Składniki myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę zalewamy wrzątkiem i gotujemy 5 do 7 minut. 2. Owoce, marchewkę wraz z wodą
NA MOIM TALERZUprzychodzą Mi najróżniejsze sałatki. Dziś proponuje taką z kuskusem. Szybko się ją przygotowuje a jest na prawdę smaczna.Bez zbędnych sosów czy dipów, żeby było lekko. Dla urozmaicenia tę prostą przekąskę podałam w 3 kolorowych muszlach : ze szpinakiem, z pomidorami i z kurkumą. Palce lizać! Składniki: puszka tuńczyka w oleju roślinnym 1 czerwona papryka 1/2 czerwonej cebuli 10 zielonych oliwek
Z Majeczką w kuchnitakie dni kiedy człowiekowi ani nie chce się gotować i nie bardzo też ma na to czas, jednak po głowie nie chodzi nam żadna z szybko dostępnych przekąsek tylko coś wyjątkowego, niebanalnego a zarazem prostego. Takie jest to danie. Zachwyca smakiem. A solidny kawałek ryby da nam siłę na resztę dnia. Składniki (na dwie ogromne porcje lub 4 małe
Mango PapajaPlacki z tuńczyka świetnie sprawdzają się jako przekąska, ale także jako lekki obiad lub kolacja. Smak pozytywnie zaskakuje, u mnie na stole goszczą od dawna i zostaną pewnie na lata. Polecam :) Składniki: (na około 6 sztuk) 2 puszki tuńczyka kawałki w oleju roślinnym Grall 1 jajko 3 płaskie łyżki otrąb lub bułki tartej 1 mała cebula 4 łyżeczki serka kanapkowego
Symfonia smakowaekkie, pełne smaków i zdrowe danie. Letnia przekąska na zimno, ciepły lunch lub kolacja. Kasza gryczana ugotowana na sypko z dodatkiem oliwy z pierwszego tłoczenia podana ze słodkimi buraczkami, najpierw upieczonymi później karmelizowanymi w miodzie. Dobrze się komponują z truskawkami i mozzarellą di Bufala, którą to jest produkowana z mleka bawolego, zawiera więcej wapnia i białka niż mozzarella z mleka
SzczyptaSmaQIdealna przekąska na kolację. Nadaje się również na domowe imprezy. Składniki 4 plastry szynki serrano 2 jajka 2 łyżki tartego sera corregio pieprz Przygotowanie Plastrami szynki wyściełamy brzegi i dno naczynia do zapiekania. Wsypujemy łyżkę sera ,wbijamy jajko i oprószamy pieprzem. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C ,przystawki pieczemy
R'n'G KitchenPropozycja na przekąskę. Połączyliśmy dwa rodzaje sera, do tego marynowane dodatki ,uzyskaliśmy ciekawy efekt. Składniki 150 g sera wędzonego gouda 100 g wędzonego kurczaka ( u mnie udka ) 100 g sera koziego wędzonego 150 g marynowanej papryki szparagi zielone z zalewy 100 g marynowanych kurek listki bazylii Przygotowanie Plastry sera wędzonego przekroiłem na pół. Ułożyłem na nim pokrojone w paski
R'n'G Kitchen