smakowe sprawiają, że Ser Morski MSM Mońki idealnie nadaje się do spożywania zarówno na zimno, jak i na gorąco - jako składnik wykwintnych dań oraz prostych kanapek. Na błyskawiczne przyrządzenie przekąsek pozwala forma sera i opakowanie, które można wielokrotnie otwierać i zamykać. Źródło: Klik Bób (znany również jako fasola fava) pochodzi z południowo-wschodniej Azji oraz północnej Afryki
ClauditteMissCookingkolejną propozycję na grilla. Nie ma chyba nic gorszego niż długie oczekiwanie na potrawy z grilla... Aby umilić czas i gości, a nam zaoszczędzić stresu polecam Wam szybką przekąskę, która jest idealna na grillowy wieczór. Składniki: 1 bagietka 200 gram sera pleśniowego 4 morele mięta Bagietkę kroimy w kromki. Grillujemy z każdej strony po 1 minucie. Morele kroimy w ćwiartki
Mango PapajaCaprese to zachwycająca swoją prostotą sałatka,. Jej sposób podawania dotarł do nas z Włoch. Polecam jako dodatek do obiadu lub przekąskę Jest ona jedną z moich ulubionych sałatek. Składniki: 2 duże pomidory 1 serek mozzarella 1 łyżka oliwy z oliwek kilka listków bazylii pieprz Wykonanie: Pomidory i serek pokroić w plasterki. Ułożyć na przemian ser i pomidor. Dodać listki bazylii
O kuchni z uczuciemKolejna propozycja na upalne dni. Szaszłyki owocowe idealna zdrowa, szybka przekąska na różnego rodzaju przyjęcia. Jest to bardzo fajna alternatywa dla tradycyjnej sałatki owocowej. Moim zdaniem w takim wydaniu prezentuje się jeszcze lepiej. Tego typu szaszłyki jeszcze na drugi dzień są bardzo dobre jeśli przechowujemy je w lodówce. Warto wykorzystać owoce sezonowe i cieszyć się ich smakiem przez całe lato
noteskulinarnyfigahotelu Novotel Warszawa Airport Piotra Laseckiego, z którym miałam przyjemność już gotować . Przygotował on wspaniałą wołowinę Wellington. Można też było spróbować świeżo wędzonych ryb: halibuta i łososia. Wybór dań, przekąsek, deserów... był nie do ogarnięcia, a jednak wszystko znikało :) Zaprezentował się również Winestone – nowy koncept restauracyjny w hotelach Mercure. Serwowano szynkę parmeńską, toskańską finocchionę, oliwki, oliwy i wiele rodzajów serów
królestwo garówchłodnikiem człowiek żyję. Zrobiłam tak na szybko pastę z tuńczyka, znakomita na lunch, obiad kolację. Dzisiaj dla mnie na każdą porę dnia. Można również pomysł wykorzystać na przekąskę dla niespodziewanych gości, np. na krakersy lub małe kromeczki pieczywa tostowego. Wyśmienite i proste w obsłudze. Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym 2 jajka ugotowane
pieprzny smaczektemu rozwiązaniu sery można wielokrotnie otwierać bez obawy, że utracą swoją świeżość, a co za tym idzie – wyjątkowe walory smakowe. Forma plastrowana pozwala na szybkie przyrządzenie kanapek i innych przekąsek. Idealne na wycieczkę i posiłki w plenerze. Źródło: KLIK
ClauditteMissCookingchoroby, m.in. nadciśnienie. Warto pamiętać o tej łyżeczce soli dziennie i nie przesalać ;) Pamiętacie też, że sól jest "ukryta" w różnych produktach ! A najwięcej jest jej w tych niezdrowych przekąskach - chipsach, orzeszkach, paluszkach itp... Na rynku jest dostępne kilka(naście) rodzajów soli, a oferta wciąż się powiększa. Dzisiaj chciałabym Wam przedstawić sól himalajską . A może już ją znacie i używacie
chili & sugarTakie zdrowe śniadanie podałam dzisiaj dzieciom. Znacie preparowaną kaszę gryczaną? Polecam Wam, bo jest super. Bardzo zdrowa przekąska, albo świetny dodatek do obiadu lub deseru. Parę dni wcześniej podałam ją jako dodatek do karkówki ( przepis) i smakowała rewelacyjnie polana sosem. Teraz propozycja śniadaniowa. Składniki: 1,5 szklanki preparowanej kaszy gryczanej 1 szklanka truskawek 2 łyżki miodu
O kuchni z uczuciemskładników. Mam nadzieje, że chociaż parę przepisów spodoba się Wam i wykorzystacie je u siebie w domach :) Pierwszy dzień - pierwszy przepis! Jak dla mnie, sernik ten jest idealną przekąską do szkoły, pracy, na wycieczkę. Smakuje pysznie zarówno na zimno jak i na ciepło. Jest ciekawą alternatywą dla zestawu jogurt+twaróg, która delikatnie przewyższa kalorycznością pierwotny zestaw, ale na pewno
Be Fit Be StrongEXTRA CHRUPIĄCĄ), aczkolwiek, sposobów na jej wykonanie jest tyle samo (jak nie więcej), co sposobów na jej spożycie. Można jeść ją z jogurtem, serkiem homogenizowanym, mlekiem, na sucho jako przekąska do pracy czy po prostu podjadać w domu, co robimy najczęściej, gdy nie mamy nic do roboty. Ja proponuje takie proporcje, ale również gdy zrobicie ją z innych składników
Be Fit Be StrongPrzepis ponoć wywodzi się z Piemontu i opracowany został już w XIV wieku. Pewnym jest, że grissini są jedną z najpopularniejszych włoskich pieczyw i przekąsek. Wspaniale komponują się z mnóstwem składników, wedle gustów i podniebień smakoszy. Można je opleść prosciutto, maczać w oliwie, przetworach czy kawie. Każdy odnajdzie w nich swoją inspirację. 250 g mąki 10 g drożdży
Bon Ton Italiaupały też coś konkretnego trzeba zjeść. Moja propozycja na pyszne śniadanie, kolacje, albo nawet na przekąskę w ciągu dnia, w końcu w taki upał może się nie chciec gotować :) 1 szkl czerwonej soczewicy 0,5 szkl pasaty pomidorowej 0,5 mleka kokosowego olej cebula 0,5 łyżeczki kuminu 0,5 łyżeczki gorczycy 0,5 łyżeczki kolendry olej
Polska Zupaświezych owoców zrobione na mleku, kefirze, czy maślance są idealne jako orzeźwiający napój. Jeśli jednak dodamy do nich kilka składników potrafią być bardzo sycące i z powodzeniem zastąpić nam przekąskę lub nawet całe śniadanie. W ten sposób możemy nie tylko zaspokoić głód, ale też dostarczyć organizmowi wiele składników odżywczych i witamin
Milion Smakówkolacyjną przekąskę polecamy wspaniałe, delikatne placuszki z cukinii, to warzywo bardzo atrakcyjne z uwagi na walory odżywcze, warto je wykorzystywać w kuchni do przygotowywania rozmaitych potraw, a jedną polecaną są właśnie są takie oto placuszki: Składniki: 1 kg cukinii 2 cebule czerwone 20 dag sera typu feta 10 łyżek mąki pszennej 3 jajka 1 łyżka masła 1 łyżeczka proszku
kgwjanczewo